Κως .. λιμάνι αθλητικών διοργανώσεων σεμιναρίων στο Καράτε

Κως .. λιμάνι αθλητικών διοργανώσεων σεμιναρίων στο Καράτε
Και το όνομα του καπετάνιου Τζάνος Γιώργος !
Ένας από τους πιο σημαντικούς Διεθνείς  πρωταθλητές σε Παγκόσμιο επίπεδο, είναι ο δικός μας άνθρωπος, ο αθλητής-φαινόμενο που έχει κάνει στέκι του την Κω .. σαν προπονητής και θα διδάξει σε σεμινάριο αγωνιστικές τεχνικές το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαρτίου στην Κω. 
Έτσι επισκέπτεται και πάλι το πανέμορφο νησί μας για να δώσει το αγωνιστικό του στίγμα και να μοιραστεί τις τεχνικές και αγωνιστικές του γνώσεις με τους λιλιπούτειους αθλητές και αθλήτριες του Α.Σ. Αετού Κω. 
Ο περί ου ο λόγος είναι ο Παγκόσμιος και
Πρωταθλητής Ευρώπης Τζάνος Γιώργος,
Πτυχιούχος Γυμναστής ΤΕΦΑΑ και κάτοχος 4ου dan μαύρης ζώνης.
Ο αναφερόμενος έχει γράψει ιστορία με χρυσά γράμματα σαν αθλητής της Εθνικής ομάδας καράτε, τόσο στην κατηγορία του (kumite -84 κ., όσο και στους ομαδικούς αγώνες). 
Ο ταλαντούχος αυτός παγκόσμιος πρωταθλητής έμελλε να ακούσει τα εγκωμιαστικά λόγια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Αναφορικά υπήρξε κατά τα λεγόμενα της διεθνούς κοινότητας ως ο πιο γρήγορος αθλητής του κόσμου. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα και από την συχνή χρήση που γινόταν του VAR κατά την διάρκεια των αγώνων του, αφού οι κριτές δεν μπορούσαν να ελέγξουν με γυμνό μάτι την ταχύτητα των χτυπημάτων του με πόδια και με χέρια. Μπορούσε δηλαδή να εκθέσει του διαιτητές σε κάθε φάση που επιχειρούσε για πόντους που δεν του έδιναν, προσφέροντας όμως ταυτόχρονα αγωνιστικό υπερθέαμα. 
Ο Γιώργος Τζάνος που για πολλοστή φορά θα διδάξει στον Αετό Κω, διατηρεί άριστες φιλικές προσωπικές και συναδελφικές σχέσεις με τον προπονητή του συλλόγου Απόστολο Παπανικολάου.
Η αρχή με την συνεργασία τους έγινε το 2018 στην Κω με την έναρξη του 1ου Διεθνούς σεμιναρίου με την συμμετοχή 15 ξένων χωρών και της Εθνικής Ελλάδας, γεγονός που σηματοδότησε την θεσμική του κατεύθυνση, με αποτέλεσμα η Κως να θεωρείται πλέον το λιμάνι αθλητικών διοργανώσεων στο Καράτε.
Ο Τζάνος πρόσφατα και αθόρυβα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, έχοντας πλούσια παρακαταθήκη συγκομιδής μεταλλίων. Ο απολογισμός με 3 Παγκόσμια, 11 Πανευρωπαϊκά και 1  χρυσό στα  World Games (η αντίστοιχη Ολυμπιάδα του Καράτε που γίνεται κάθε 4 χρόνια), σηματοδοτούν το μέγεθος των επιτυχιών του.
Μετά από μια ένδοξη και πετυχημένη αγωνιστική καριέρα, ακολουθεί πλέον τον δρόμο του προπονητή.
Πιστά με αφοσείωση, ζήλο και ενδιαφέρον αφιερώνεται ώρες ατέλειωτες και δουλεύει ακράδαντα σφυρηλατώντας και δημιουργώντας τα δικά του διαμάντια αθλητές. Θεωρείται και ξεχωρίζει πλέον όχι μόνο ένας από τους σπουδαιότερους πρώην πρωταθλητές για την ελληνική επικράτεια, αλλά και σαν άνθρωπος. Τον ξεχωρίζουν το ήθος που διαθέτει, η τιμή και η ανδρεία. Πέραν όλων και αναμφισβήτητα τον διακρίνουν ο χαρακτήρας του ως άνθρωπος με σταθερές αξίες.
Αναφορικά παρέμεινε στις αξίες αυτές και τα ιδανικά του δίπλα στο δικό του εξαιρετικό δάσκαλο Άρη Κραβαρίτη, με τον οποίο τον διέκρινε η άριστη συνεργασία τους, απόρροια της οποίας ήρθαν οι γνωστές επιτυχίες. 
Επιπρόσθετα αποτελεί πρότυπο πολλών χιλιάδων αθλητών ανά τον κόσμο, αφού μέσα από εξαιρετικά σεμινάρια  που έχει διδάξει σε πάνω από 30 χώρες, κεντρίζει διαρκώς το ενδιαφέρον με πολλαπλές συμμετοχές. 
Εξ άλλου σαν πτυχιούχος προπονητής ΤΕΦΑΑ με διδακτορικό στην διατροφή, αποτελεί εγγύηση και σε επιστημονικό επίπεδο
Για όλους εμάς που έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε μαζί του σημαντικό στοιχείο μέσω της δικής του πολύπλευρης προσπάθειας και εμπειρίας στην αγωνιστική του καριέρα αποτελεί η καθοδήγησή του για να υλοποιήσουμε τους δικούς μας αγωνιστικούς προσανατολισμούς σαν Αετός Κω για να ανοίξουμε τα δικά μας φτερά.
Αετός Κω

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα μετο Έκτακτο Δελτίο Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που ισχύει έως  αύριο Τετάρτη 24-04-2024

©2020 radioproto.gr