Κυβέρνηση ΑΧ-ΑΡΙΣΤΩΝ, του Παναγιώτη Κουνάκη

Κυβέρνηση ΑΧ-ΑΡΙΣΤΩΝ, του Παναγιώτη Κουνάκη

Όταν σε μια φλεγόμενη απ’ άκρη σ’ άκρη χώρα με ανυπολόγιστες συνέπειες οικολογικές, οικονομικές, ψυχολογικές, κοινωνικές, το κύριο μέλημα της κεντρικής διοίκησης είναι η ενημέρωση σχετικά με τις διακοπές του πρωθυπουργού τότε ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.

Του Παναγιώτη Κουνάκη

Για νιοστή φορά, τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας ασύλληπτης εθνικής καταστροφής, όμοιας με αυτή που βιώσαμε σε τοπικό επίπεδο πριν από ένα μήνα. Εύλογα, λοιπόν γεννιούνται εφιαλτικά ερωτήματα, όσον αφορά στην επόμενη μέρα.

Στο νησί της Ρόδου, σχεδόν σαράντα μέρες μετά και ενώ η μυρωδιά από τα  καμμένα παραμένει έντονη στην ατμόσφαιρα και με τις εικόνες από την Αλεξανδρούπολη να συγκλονίζουν, με θλίψη παρατηρούμε την παντελή απουσία των κυβερνητικών βουλευτών από το σχεδιασμό για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών.

Απεναντίας, το φως της δημοσιότητας βλέπουν φωτογραφίες από διακοπές, από πανηγύρια, από γάμους και βαπτίσεις, από μυστικά δείπνα σε ξενοδοχεία της νότιας Ρόδου με τον Άδωνι και τα φιλαράκια του.  Καμία κουβέντα για το «μάρμαρο», για την ζημιά που προκλήθηκε, απόλυτη σιωπή για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται καθώς και το αφήγημα του τουριστικού θαύματος που κατέρρευσε την επομένη των εκλογών.

Λήψη ανακουφιστικών μέτρων για τους πληγέντες μηδενική, παρόλο που κηρύχθηκε το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έως την 18η Ιανουαρίου 2024 και η άνοδος της τιμής της βενζίνης σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Το άρμεγμα της παχιάς αγελάδας συνεχίζεται ανελέητα και τα εισαγόμενα συνεργεία ελέγχου  νοιάζονται μόνο για την παρουσίαση ικανοποιητικών αριθμών στους προϊσταμένους τους.

Κυρίες και κύριοι, καλά κρυμμένοι από τα επιτελεία σας και τους πανάκριβους επικοινωνιολόγους  σας, θα δείξετε επιτέλους ότι τρέχει αίμα Ροδίτικο στις φλέβες σας ή σαν γνήσια μπλε κομματικά στελέχη, θα αφεθείτε στην γοητεία της θερινής ραστώνης και θα χτυπάτε παλαμάκια ο ένας στον άλλο για το πόσο επιτυχημένος ήταν ο συντονισμός;

Πόσο γρήγορα επανήλθε ο τουρισμός;

Προτάσεις κατέθεσα στις 25 Ιουλίου όσον αφορά τα μέτρα ανακούφισης για τους  πληγέντες, προτάσεις κατέθεσε στο ίδιο μήκος κύματος και ο εμπορικός σύλλογος στις 8 Αυγούστου.

Αυτό που τελικά έκανε η κυβέρνηση των ΑΧ-ΑΡΙΣΤΩΝ του 50% στα Δωδεκάνησα είναι μόνο να παγώσει τις υποχρεώσεις, βέβαια όχι όλες, μέχρι τον Ιανουάριο.

Άκουσον, άκουσον! Θαρρείς και κανείς δεν ξέρει πως τότε δεν υπάρχουν έσοδα, άρα θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει η αποπληρωμή τους «έντοκα» αν καταλάβαμε καλά.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 27 Σεπτεμβρίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 27 Σεπτεμβρίου 2023 Ο Δήμος Κω με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στο Τιγκάκι στον κεντρικό

©2020 radioproto.gr