Κοινή ανακοίνωση Σωματείων στον Επισιτισμό-Τουρισμό από όλη την Ελλάδα : Εβδομάδα Δράσης 8-14/2

Share This Post

Κοινή ανακοίνωση Σωματείων στον Επισιτισμό-Τουρισμό από όλη την Ελλάδα : Εβδομάδα Δράσης 8-14/2

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση-κάλεσμα, καλούμε όλα τα σωματεία στον τουρισμό και επισιτισμό να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας.

Κυβέρνηση, μεγαλοεργοδότες και οι μηχανισμοί τους έχουν από τώρα σχεδιάσει πώς θα μεταφέρουν την κρίση στις πλάτες μας. Έχουν μετρήσει από τώρα πόσους και πώς θα απασχολήσουν, έχουν όλα τα εργαλεία για να μας κάνουν ή να εξαθλιωθούμε από την πείνα, ή από τη δουλειά.

Ετοιμάζονται για νομοσχέδια που θα καταργούν όσα δικαιώματα μας απέμειναν στη δουλειά και στην ασφάλιση, για μαζικές απολύσεις, για εντατικοποίηση στην εργασία όσων θα επιλέξουν να προσλάβουν.

Έχουν κάνει την καταστολή και την τρομοκρατία επιστήμη, θέλοντας να προλάβουν κάθε αντίδραση που θα τους χαλά τα σχέδια.

Μέχρι σήμερα έχουμε αποδείξει ότι όσο δεν κάνουμε πίσω, όσο δεν αποδεχόμαστε το μέλλον που μας ετοιμάζουν μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις, ακόμη και μέσα στην πανδημία. Ό,τι καταφέραμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων κόντρα σε όλους: κράτος, εργοδοσία και όσους στηρίζουν μια πολιτική που δολοφονεί, εξαθλιώνει και ενεργεί με σκοπό να την βγάλουν για μια ακόμη φορά καθαρή οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Τώρα είναι η ώρα για το επόμενο βήμα. Βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη περίοδο, αφού οι εκμεταλλευτές μας έχουν πάρει φόρα να σαρώσουν τα πάντα!

Είναι η στιγμή να τους δείξουμε ότι δεν μπορούν να υπολογίζουν χωρίς εμάς. Εμείς τους φέραμε τα τελευταία χρόνια κέρδη που δεν μετριούνται. Από τη δική μας δουλειά γίναν ακόμη πλουσιότεροι.

Πουλάμε τη δουλειά μας αλλά όχι τη ζωή μας. Αυτήν την διεκδικούμε γιατί την αξίζουμε.

Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο να σκεφτεί: ωφελεί να περιμένουμε πότε θα μας περάσουν τις σύγχρονες αλυσίδες; Πότε και πώς θα μας στύψουν στη δουλειά ή θα μας πετάξουν στα αζήτητα;

Τα σωματεία που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση ξεκινάμε τον αγώνα με Εβδομάδα Δράσης 8-14 Φλεβάρη, καλώντας να συμμετέχουν όλοι και όλες, με τα αιτήματα που βγήκαν μέσα από την ζωή, με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες.
Με κινητοποιήσεις έξω από τα υπουργεία, τις περιφέρειες, τα δημαρχεία, τις εργοδοτικές ενώσεις και τις επιχειρήσεις, αναδεικνύουμε τα προβλήματα και απαιτούμε να παρθούν τώρα μέτρα.

Τα ξενοδοχεία, οι επισιτιστικές επιχειρήσεις, τα τουριστικά γραφεία, οι μεταφορές ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!

Πίσω δεν θα κάνουμε ούτε τώρα, ούτε ποτέ. Το δίκιο είναι με το μέρος μας.

Συνδικάτα Επισιτισμού – Τουρισμού

Αττικής, Κέρκυρας, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Λάρισας, Ιωαννίνων, Κω, Ζακύνθου, Θήρας , Λασιθίου ΤΑΛΩΣ, Σάμου, Λευκάδας, Κεφαλληνίας – Ιθάκης, Μεσσηνίας, Χανίων, Κάστρου Αμαλιάδας, Έβρου, Λέσβου, Καβάλας και Θάσου, Ικαρίας-Φούρνων, Λήμνου

Επιχειρησιακά Σωματεία στα ξενοδοχεία

Grand Resort Λαγονήσι Αττικής, Athens Marriott Αττικής, INTERCONTINENTAL Αττικής, ROYAL OLYMPIC Αττικής, ZAFOLIA Αττικής, Crowne Plaza Αττικής, Stanley Αττικής, Novotel Αττικής, Bolentaco Limited Κέρκυρας, Louis Λέισος Κέρκυρας, Ποπολάρος Κέρκυρας, Atlant. Gr. Mediterr. Κέρκυρας, Ikos Dassia Κέρκυρας, La Grotta Verde Κέρκυρας, Pelekas Monastery Κέρκυρας, Sunshine Corfu Κέρκυρας, Sandy Κέρκυρας, AMILIA MARE και PARADISE VILLAGE Ρόδου
SHERATON Ρόδου, MIRAMARΕ Ρόδου

Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΠΑΡΤΝΕΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ» Νομού Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία «Newrest Hellas υπηρεσίες τροφοδοσίας A.E.», Σύλλογος Εργαζομένων Regency Casino Θεσσαλονίκη, Σωματείο Εργαζομένων Σίτισης Π.Φ.Λ.Θ. Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Αυτές είναι οι δικές μας ανάγκες

  • Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών εργαζομένων στον τουρισμό και στον επισιτισμό (ξενοδοχοϋπάλληλοι, επισιτιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά πρακτορεία, οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, τουριστικοί συνοδοί, ξεναγοί). Καμιά απόλυση.
  • Εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και ανοίξουν οι επιχειρήσεις.
  • Συλλογικές Συμβάσεις χωρίς μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων για όλο τον κλάδο με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας και να προχωρήσει ο μαζικός και δωρεάν, αλλά όχι υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Παράπονα ακροατών για τον στολισμό στην Κω – « Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» (ηχητικό)

Παράπονα ακροατών για τον στολισμό στην Κω – « Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» (ηχητικό) Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Πρώτο την Πέμπτη

©2020 radioproto.gr is made with by