Κλείνει το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων στην Κω;

Κλείνει το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων στην Κω;

Πηγή: www.vimatisko.gr

Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Ρόδου και Κω φημολογείται εντόνως ότι δεν θα υπάρχουν ως Σημεία Υποδοχής Οπλιτών για τους νέους οι οποίοι έχουν κληθεί προς κατάταξη στον Στρατό τον Σεπτέμβριο του 2023.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υποψήφιοι στρατεύσιμοι που επικοινωνούν με την Στρατολογική Υπηρεσία για να δηλώσουν το Κέντρο κατάταξης που επιθυμούν ενημερώνονται ότι θα πρέπει να περιμένουν να ενημερωθούν για την λειτουργία ή μη των κέντρων, μετά την αναστολή που είχε δοθεί στην προηγούμενη απόφαση για κατάργησή τους (μετά και από παρέμβαση του βουλευτή τότε κ. Γιάννη Παππά), με τη έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης κατάταξης και την δημοσίευσή της στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στο τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τυπικά τα δύο κέντρα, όπως και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα, πλην της Κρήτης, έχουν καταργηθεί από τον Μάιο και υποδέχτηκαν νεοσύλλεκτους της σειράς Ιουνίου και Ιουλίου.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Αμυνας ήταν και παραμένει να κλείσουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και η κατάταξη να γίνεται από τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών τα οποία επί της ουσίας θα είναι κάποιες κεντρικές μονάδες οι οποίες απλά θα υποδέχονται τους νεοσύλλεκτους και μέσα σε δύο μήνες θα τους προωθούν στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν.

Η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έκρινε ότι οι νησιώτες και όσοι θα υπηρετήσουν στα σύνορα πρέπει να κατατάσσονται στα μεγάλα παλιά κέντρα νεοσυλλέκτων (Αυλώνα, Κόρινθο, Σπάρτη και αλλού).

Το γεγονός πέραν της ταλαιπωρίας και της οικονομικής αιμορραγίας των νέων νησιωτών και των οικογενειών τους ερμηνεύεται αρνητικά και όσον αφορά στον αριθμό των στρατευμένων στα νησιά ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που διάγουμε.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr