ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΩΚΑ

ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΩΚΑ

Η ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον Άγιο Φωκά σήμερα 23/10 το πρωί μετά την πρόσκρουση λιμενικού σκάφους με λέμβο.

Δυστυχώς η λίστα των νεκρών στις θάλασσες μας μεγαλώνει.

Υπεύθυνοι για τους χιλιάδες θανάτους, για τον ποταμό των προσφύγων που φτάνει στα νησιά μας και εγκλωβίζεται σε απαράδεκτες συνθήκες στα hot spot, οξύνοντας τα προβλήματα των νησιωτών, που είναι ήδη επιβαρυμένοι με τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές & προσωπικό, είναι αυτοί που σήμερα εμφανίζονται να κλαίνε για τα νεκρά παιδιά και ενήλικες.

Είναι οι εκπρόσωποι κυβερνήσεων και μηχανισμών τους, που εξυπηρετούν μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα, και υπογράφουν απαράδεκτες συμφωνίες και στηρίζουν επεμβάσεις και συρράξεις με την υπογραφή των ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Το κουβάρι ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ – Τουρκίας – ΕΕ – Ρωσίας – Κίνας, η νέα επέμβαση στη Συρία, τα τελεσίγραφα και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στον όνομα μάλιστα της ειρήνης (!) μαρτυρούν πως οι ιμπεριαλιστές είναι πανέτοιμοι με «αίμα τη γη να ξαναμοιράσουν».

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η υπογραφή της ελληνοαμερικάνικης συμφωνίας, που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έκλεισε η σημερινή της ΝΔ και η οποία στοχοποιεί την Ελλάδα, την εμπλέκει σε μεγαλύτερους κινδύνους και τη μετατρέπει σε ορμητήριο πολεμικών τυχοδιωκτισμών.

Τα απαράδεκτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ΝΔ για το προσφυγικό, στη λογική «νόμος και τάξη» εντείνουν την καταστολή τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά με γενίκευση της φυλάκισης.

Η θλίψη και η παγωμάρα που επικρατεί σήμερα από τη νέα τραγωδία στα νερά μας, να γίνει αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Να γίνει μαζικός και δυναμικός αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση.

Για να κλείσουν όλα τα hotspots των νησιών.

Όχι στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που εγκλωβίζει ανθρώπους στα νησιά.

Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας και στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ενάντια στο Δουβλίνο και όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ.

Σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων που προβλέπει η Συνθήκη της Γενεύης. Σεβασμός των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών.

KOB Kω του ΚΚΕ

23/10/2019

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συνεχίζεται καθημερινά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διενέργειας test Covid_19 από την Κ.Ομ.Υ. Κω

Συνεχίζεται καθημερινά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διενέργειας test Covid_19 από την Κ.Ομ.Υ. Κω Συνεχίζεται καθημερινά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διενέργειας test Covid_19 από την Κ.Ομ.Υ. Κω, από

Πολιτική

Η κλιματική αλλαγή επιβάλλει τον επανασχεδιασμό της νησιωτικής οικονομίας

Η κλιματική αλλαγή επιβάλλει τον επανασχεδιασμό της νησιωτικής οικονομίας Στο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Forum του INSULEUR που διοργανώθηκε από το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ε.Ε. (INSULEUR) και

©2020 radioproto.gr