ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΩΚΑ

Share This Post

ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΩΚΑ

Η ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον Άγιο Φωκά σήμερα 23/10 το πρωί μετά την πρόσκρουση λιμενικού σκάφους με λέμβο.

Δυστυχώς η λίστα των νεκρών στις θάλασσες μας μεγαλώνει.

Υπεύθυνοι για τους χιλιάδες θανάτους, για τον ποταμό των προσφύγων που φτάνει στα νησιά μας και εγκλωβίζεται σε απαράδεκτες συνθήκες στα hot spot, οξύνοντας τα προβλήματα των νησιωτών, που είναι ήδη επιβαρυμένοι με τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές & προσωπικό, είναι αυτοί που σήμερα εμφανίζονται να κλαίνε για τα νεκρά παιδιά και ενήλικες.

Είναι οι εκπρόσωποι κυβερνήσεων και μηχανισμών τους, που εξυπηρετούν μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα, και υπογράφουν απαράδεκτες συμφωνίες και στηρίζουν επεμβάσεις και συρράξεις με την υπογραφή των ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Το κουβάρι ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ – Τουρκίας – ΕΕ – Ρωσίας – Κίνας, η νέα επέμβαση στη Συρία, τα τελεσίγραφα και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στον όνομα μάλιστα της ειρήνης (!) μαρτυρούν πως οι ιμπεριαλιστές είναι πανέτοιμοι με «αίμα τη γη να ξαναμοιράσουν».

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η υπογραφή της ελληνοαμερικάνικης συμφωνίας, που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έκλεισε η σημερινή της ΝΔ και η οποία στοχοποιεί την Ελλάδα, την εμπλέκει σε μεγαλύτερους κινδύνους και τη μετατρέπει σε ορμητήριο πολεμικών τυχοδιωκτισμών.

Τα απαράδεκτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ΝΔ για το προσφυγικό, στη λογική «νόμος και τάξη» εντείνουν την καταστολή τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά με γενίκευση της φυλάκισης.

Η θλίψη και η παγωμάρα που επικρατεί σήμερα από τη νέα τραγωδία στα νερά μας, να γίνει αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Να γίνει μαζικός και δυναμικός αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση.

Για να κλείσουν όλα τα hotspots των νησιών.

Όχι στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που εγκλωβίζει ανθρώπους στα νησιά.

Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας και στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ενάντια στο Δουβλίνο και όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ.

Σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων που προβλέπει η Συνθήκη της Γενεύης. Σεβασμός των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών.

KOB Kω του ΚΚΕ

23/10/2019

 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γ.Νικητιάδης: Θρηνούμε για τους συνανθρώπους μας, συμπαραστεκόμαστε σε αυτούς που έχουν ανάγκη

Γ.Νικητιάδης: Θρηνούμε για τους συνανθρώπους μας, συμπαραστεκόμαστε σε αυτούς που έχουν ανάγκη Με σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού

Ενημέρωση

Η ΚΩΣ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Η ΚΩΣ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ Η δυναμική συμμετοχή του Δήμου Κω στο

©2020 radioproto.gr is made with by