ΚΚΕ Δωδ/σου για νέο ναυάγιο μεταναστών στην Κω: “Να σταματήσει το Αιγαίο να είναι θάλασσα νεκρών και τα νησιά στρατόπεδα συγκέντρωσης ξεριζωμένων”

Share This Post

 

ΚΚΕ Δωδ/σου για νέο ναυάγιο μεταναστών στην Κω: “Να σταματήσει το Αιγαίο να είναι θάλασσα νεκρών και τα νησιά στρατόπεδα συγκέντρωσης ξεριζωμένων”

Η σημερινή ειδησεογραφία είναι δυστυχώς γεμάτη με θλιβερά γεγονότα.

Από την μια ο τραγικός απολογισμός της σύγκρουσης τρένων στην Λάρισα και από την αλλη το νέο ναυάγιο στην θαλάσσια περιοχή του νησιού. Δεν είναι “ατυχήματα”.

Χρόνια πλέον βιώνουμε έναν ατελείωτο κατατρεγμό ανθρώπων, από τις βόμβες , την φτώχεια και τις απάνθρωπες συμφωνίες μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης που τους σπρώχνουν στους διακινητές βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ είναι τεράστιες. Δεν τους ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας

Έβαλαν φαρδιά -πλατια την υπογραφή τους σε Κοινές Δηλώσεις και Συνθηκες, σήκωσαν φράχτες,έχτισαν ΝΑΤΟικου τυπου δομές-φυλακές και δεσμεύονται από κοινού να εφαρμόζουν τον εγκλεισμό σε αυτές, στηρίζουν την βαρβαρότητα των απελάσεων και επαναπροωθήσεων, της λίστας ασφαλών χώρων και της εργαλειοποίησης των ξεριζωμένων.

Το ΚΚΕ απαιτεί

Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο του εγκλωβισμού κ απελάσεων κ η Κοινή Δήλωση Ελλάδας -Τουρκιας

Να δημιουργηθούν Επιτροπές Ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη της ΕΕ και ΟΗΕ κι από κει να μεταβαίνουν με ασφάλεια στις χώρες τελικού προορισμού τους

Καλούμε τον λαό της Κω να καταδικάσει και να δυναμώσει την πάλη του ενάντια σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και μηχανισμούς τους που ευθύνονται για την μετανάστευση και την προσφυγιά.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εθνική Επετείου της 25ης Μαρτίου: Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Χριστιάνα Καλογήρου, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση

Εθνική Επετείου της 25ης Μαρτίου: Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Χριστιάνα Καλογήρου, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, τελέστηκε

©2020 radioproto.gr is made with by