ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ: Η τριήρης του τουρισμού μας που ταξιδεύει από ρεκόρ σε ρεκόρ δεν έχει μόνο κυβερνήτη, αλλά και κωπηλάτες τους οποίους οφείλουμε να υποστηρίξουμε συνομιλώντας, συσχεδιάζοντας και συμπορευόμενοι μαζί τους

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ: Η τριήρης του τουρισμού μας που ταξιδεύει από ρεκόρ σε ρεκόρ δεν έχει μόνο κυβερνήτη, αλλά και κωπηλάτες τους οποίους οφείλουμε να υποστηρίξουμε συνομιλώντας, συσχεδιάζοντας και συμπορευόμενοι μαζί τους

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Ρόδου πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κυρία Κατερίνα Γαβαλά για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους δηλώνοντας τα εξής:

«Το γεγονός ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απορρίφθηκε, είναι και η απόδειξη των όσων καταγγέλουμε τόσο καιρό φοβούμενοι το ζοφερό μέλλον του κλάδου των εργαζομένων στον τουρισμό. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμμία μέριμνα για τους εργαζομένους στον πολύτιμο αυτό κλάδο της παραγωγικής μας διαδικασίας, με τις τακτικές και τις πολιτικές που ακολουθούνται να οδηγούν το εργατικό δυναμικό στον μονόδρομο της αλλαγής επαγγελματικού προσανατολισμού.

Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό έχουν σηκώσει όλο το βάρος και χάρις σ’ εκείνους έχουν πλαισιωθεί κατάλληλα κι έχουν λειτουργήσει κυριολεκτικά σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οι ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής μας, προσδίδοντας την ανάλογη υπεραξία σε όλα τα Δωδεκάνησα.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τάσσεται παραδοσιακά υπέρ των εργαζομένων, έχοντας πάντοτε στην αντζέντα του προγράμματός του κινήσεις και πολιτικές που ανοίγουν τον δρόμο για έναν Τουρισμό με κίνητρα για τους εργαζομένους ώστε και να μείνουν και να εξελιχθούν και να αμείβονται για την εργασία τους συνυπολογίζοντας και την υπεραξία που παράγουν.

Είναι μονόδρομος η προάσπιση της πρότασής μας για επέκταση του Επιδόματος Ανεργίας κατά 3 μήνες για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, καθώς και η θέσπιση αναβαθμισμένων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με γνώμονα τον Άνθρωπο. Καταδικάζουμε τα όποια σχέδια δήθεν αναβάθμισης μέσω «εισαγόμενων εργαζομένων» από τρίτες χώρες που απεργάζεται η Κυβέρνηση, προασπίζοντας την άποψή μας ότι ο τουρισμός των περιοχών μας είναι υπόθεση των ντόπιων ή γηγενών εργαζομένων οι οποίοι έχουν μέχρι σήμερα παράξει υπεραξία και οι οποίοι πρέπει οπωσδήποτε να υποστηρικτούν πολύπλευρα.

Εμμένουμε στην άποψή μας ότι μόνο υποστηρίζοντας τους εργαζόμενούς μας, μόνο δίνοντάς τους κίνητρα για συνεχόμενη εκπαίδευση κι εξέλιξη, μόνο αποτιμώντας σωστότερα την εργασία τους μπορούμε να διαμορφώσουμε όλες τις συνθήκες οι οποίες θα οδηγήσουν στην εξάλειψη του χρονίζοντος προβλήματος στην ανεύρεση προσωπικού, καθώς και στο χτίσιμο ενός αναβαθμισμένου και πολύπειρου τουριστικού εργατικού δυναμικού το οποίο θα είναι ικανό να καταρρίψει κάθε νέο ρεκόρ, κάθε νέο στοίχημα.

Η τριήρης του τουρισμού μας που ταξιδεύει από ρεκόρ σε ρεκόρ δεν έχει μόνο κυβερνήτη, αλλά και κωπηλάτες τους οποίους οφείλουμε να υποστηρίξουμε συνομιλώντας, συσχεδιάζοντας και συμπορευόμενοι μαζί τους».

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α.

Ενημέρωση

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “Our Ocean Conference”

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “Our Ocean Conference” Ευρωπαϊκή Επιτροπή EU Mission παρέδωσε στον Περιφερειάρχη τη σημαία

©2020 radioproto.gr