Κατερίνα Γαβαλά: Απόσυρση ΤΩΡΑ του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί το αγαθό του ύδατος

Share This Post

Κατερίνα Γαβαλά: Απόσυρση ΤΩΡΑ του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί το αγαθό του ύδατος
Με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης μέσω δημιουργίας Αρμόδιας Ρυθμιστικής Αρχής η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κα Κατερίνα Γαβαλά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Το πιο σημαντικό δημόσιο αγαθό μαζί με την Υγεία απειλείται πλέον να τεθεί εκτός συνταγματικής κατοχύρωσης από μια Κυβέρνηση που επιθυμεί να ιδιωτικοποιήσει σχεδόν τα πάντα !
Η σημερινή Κυβέρνηση, το 2019 είχε ως βασική αρχή του προεκλογικού Προγράμματός της την ουσιαστική ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της καλλιέργειας της οικονομικής, οργανωτικής και διοικητικής αυτάρκειας.
Η δημιουργία της νέας Ρυθμιστικής Αρχής που επίκειται να αναλάβει την διαχείριση των υδάτινων πόρων από τον εκάστοτε Δήμο που φροντίζει για την διάθεση του στους δημοπρασία του και ουσιαστικά να την παραδώσει στον ιδιωτικό παράγοντα που ως αποκλειστικό σκοπό έχει το κέρδος και μόνον το κέρδος.
Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει τις κατά τόπους Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης ως αναπόσπαστα μέρη των ΟΤΑ, ως οφείλει βάσει των προγραμματικών της δεσμεύσεων. Πρέπει να στηριχτούν με προσλήψεις προσωπικού, με αύξηση προϋπολογισμών και με εκσυγχρονισμό αφενός μεν των συστημάτων, αφετέρου δε των μηχανημάτων τους.
Οι μέχρι στιγμής αναφορές και πληροφορίες από κύκλους της Κυβέρνησης οτι η συγκεκριμένη απόφαση αφορά μόνο τις μεγάλες Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αθηνών και Θεσσαλονίκης, δεν είναι παρά μόνο «προπέτασμα καπνού». Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι επίκειται να ιδιωτικοποιηθούν και οι περιφερειακές Εταιρίες Ύδρευσης.
Το γεγονός οτι η Κυβέρνηση αποφάσισε να ψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο μέσα σε μια περίοδο που σύσσωμη η ελληνική κοινωνία συγκλονισμένη πενθεί την τραγική απώλεια 57 συνανθρώπων μας στο θλιβερό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, καθώς και εν μέσω της γενικευμένης κορύφωσης του κλίματος αμφισβήτησης κατά του πολιτικού σκηνικού, καταδεικνύει την ειλημμένη απόφαση της στο καταστροφικό αυτό σχέδιο.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο και να περιμένει να έχει (αν θα το έχει) και το απαιτούμενο λαϊκό μετεκλογικό έρεισμα. Ο καιρός γαρ εγγύς και  έκφραση «Αυτοί θα φορολογήσουν ακόμα και το …οξυγόνο» απόλυτα ταιριαστή!

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη στη Λ.Δ. του Κονγκό

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη στη Λ.Δ. του Κονγκό Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

Αθλητικά Νέα

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ ΣΤΑ 60Μ ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΎ ΣΤΊΒΟΥ

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ ΣΤΑ 60Μ ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ  ΚΛΕΙΣΤΟΎ ΣΤΊΒΟΥ           Ο Έλληνας Παγκόσμιος πρωταθλητής Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ,

©2020 radioproto.gr is made with by