Κατασκευή κόμβου στο 1ο Γυμνάσιο Κω – κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Share This Post

Κατασκευή κόμβου στο 1ο Γυμνάσιο Κω – κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων θα εφαρμοστούν από αύριο, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, και για μία εβδομάδα, στον κόμβο Αλ. Παπαναστασίου & Παπαθεοφάνους, στο 1ο Γυμνάσιο στην Αγία Μαρίνα.

Οι ρυθμίσεις είναι αναγκαίες, λόγω έναρξης κατασκευής του κόμβου που προβλέπεται στο πλαίσιο του έργου «Κυκλοφοριακές Παρεμβάσεις στην πόλη της Κω (Κόμβοι Τράπεζας Πειραιώς – 1ου Γυμνασίου)».

Οι διερχόμενοι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες προς αποφυγή προβλημάτων.

Δεδομένης της λειτουργίας σχολικών συγκροτημάτων, οι παρεμβάσεις και ρυθμίσεις στοχεύουν στην ασφαλέστερη μετακίνηση των παιδιών – μαθητών αλλά και στην μείωση των ταχυτήτων κατά την πρόσβαση στον κόμβο, στην αύξηση της ορατότητας και στη βέλτιστη ρύθμιση της προτεραιότητας των οδών.

Η κατασκευή του κόμβου ακολουθεί τις τεχνικές οδηγίες κυκλοφοριακών παρεμβάσεων σε περιοχές σχολικών συγκροτημάτων, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, (ΦΕΚ 2302 16/9/2013).

Στον προαναφερόμενο κόμβο προβλέπεται η υπερύψωσή του με χρήση σταμπωτού σκυροδέματος πάχους 15εκ., ώστε οι οδηγοί να ελέγχουν την κυκλοφορία στη διασταύρωση σε οριζόντιο επίπεδο.

Στις απολήξεις της διάβασης, μέσα στις διασταυρούμενες οδούς, δημιουργούνται ράμπες για αποκατάσταση της υψομετρικής διαφοράς πεζοδρομίου – οδοστρώματος ενώ μεταξύ της υπερύψωσης και των κρασπέδων των πεζοδρομίων δημιουργείται αποστραγγιστικό κανάλι για να εξασφαλίζεται η απορροή όμβριων υδάτων.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη

  Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη Ένα ταξίδι γεμάτο ελπίδες και όνειρα

Ενημέρωση

Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό)

  Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό) Το πρωί της Τρίτης

©2020 radioproto.gr is made with by