Καταγγελία του σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Κω για την συμπεριφορά της αστυνομίας

To σωματείο του Γ. Νοσοκομείου Κω καταγγέλει την αυταρχική συμπεριφορά της αστυνομίας σε βάρος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βορείων Δωδεκανήσων, καθώς και η επιβολή προστίμων την μέρα της απεργίας. Αντί να παρθούν μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας, προσπαθούν να απαγορέψουν το δικαίωμα της διεκδίκησης.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της χώρας, δεν έλαβε κανένα μέτρο τους προηγούμενους μήνες για να θωρακιστεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Οι ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού η έλλειψη επαρκών κλεινών και ΜΕΘ είναι αποτέλεσμα της απαξίωσης και εμπορευματοποίησης της Δημόσιας Υγείας, μιας πολιτικής που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η τωρινή κυβέρνηση σε βάρος της κάλυψης των λαικών αναγκών και προς όφελος του Ιδιωτικού τομέα.

Η επίκληση της ατομικής ευθύνης δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αποποιηθεί των δικών της ευθυνών για τη μη θωράκιση του Συστήματος Υγείας. Ελάχιστες οι προσλήψεις στο νοσοκομείο μας οι οποίες φυσικά είναι ορισμένου χρόνου και όχι μόνιμο προσωπικό, που δεν καλύπτουν ούτε τις πάγιες ανάγκες κατά πόσο μάλλον τις αυξημένες ανάγκες εν μέσω πανδημίας.

Όλοι αυτοί οι λόγοι δεν είναι και λίγοι έτσι ώστε η Κυβέρνηση να περιορίσει τα δικαιώματά μας και στην προσπάθεια να βάλουν σε γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι φανερό ότι η Κυβερνητική πολιτική με την αντιλαική της επέλαση στο όνομα της πανδημίας, έχει οδηγήσει σε φανερά αδιέξοδα.

Τα μέτρα αυτά έρχονται και θα μείνουν και μετά την πανδημία, ώστε να παραμείνουν οι εργαζόμενοι το μόνιμο υποζύγιο που θα τροφοδοτεί τα κέρδη μιας χούφτας οικογενειών.

Γι αυτό το λόγο η κυβέρνηση παίρνει νέα μέτρα καταστολής και αυταρχισμού. Θέλει τα ταξικά συνδικάτα στον πάγο και να καταργήσει συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες.

· Προωθεί την κατάργηση των γενικών συνελεύσεων

· Επιβάλλει την ηλεκτρονική ψήφο αντί της συμμετοχής των ιδίων των εργαζομένων με τη φυσική τους παρουσία.

· Παραδίδει το Μητρώο μελών στην κυβέρνηση και τους εργοδότες

· Επιβάλλει νέα εμπόδια στην απόφαση και την οργάνωση απεργίας.

Τα στόματα δεν θα μείνουν κλειστά.

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by