Καταγγελία της Δύναμης Αλλαγής στο Ε.Σ.Ρ. για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας από την Ισχυρή Κω

Καταγγελία της Δύναμης Αλλαγής στο Ε.Σ.Ρ. για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας από την Ισχυρή Κω

Πηγή: www.vimatisko.gr

Ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με καταγγελία για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας την 7η Οκτωβρίου 2023 παραμονές των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Κω προσέφυγε η παράταξη «Δύναμη Αλλαγής» του κ. Γιώργου Κυρίτση.

Στην καταγγελία που απεστάλη την 9η Οκτωβρίου 2023 και διαβιβάστηκε λόγω αρμοδιότητας στην Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για τα περαιτέρω υποστηρίζεται ειδικότερα ότι η δημοτική παράταξη “ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ”, με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Θεοδόση Νικηταρά παραβίασε την εκλογική νομοθεσία και τα διαλαμβανόμενα στην υπ’ αριθμ. 867 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικών και οργάνωσης.
Υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι ενώ ρητά ορίζεται ότι την παραμονή και την ημέρα των εκλογών, απαγορεύονται οι προεκλογικές συγκεντρώσεις ή πραγματοποίηση ομιλιών, η χρήση κάθε μέσου διαφήμισης (π.χ αφίσες, έντυπο υλικό), ραδιοτηλεοπτικής προβολής και προβολής στο διαδίκτυο την παραμονή των εκλογών υπήρξαν επί πληρωμή πολιτικές διαφημίσεις στο instagram.
Προσκόμισε δε φωτογραφίες από τις οποίες ισχυρίζεται πως προκύπτει η ημεροχρονολογία και η ώρα της ανάρτησης της σχετικής πολιτικής διαφήμισης.
Θυμίζουμε ότι με απόφαση της γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων του άρθρου 12 του ν. 3870/2010 για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.
Η επιτροπή απαρτίζεται από τους ακόλουθους:
1. Δέσποινα Τζαφά του Ηλία, πρόεδρο Εφετών του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά ως πρόεδρο, με αναπληρώτρια την Ολυμπία Χατζησπύρου του Αντωνίου, Εφέτη του ως άνω δικαστηρίου.
2. Όλγα Παπαχρήστου του Παύλου, πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Ιωάννα Παχή του Κωνσταντίνου ομοίως πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
3. Παναγιώτη Μηλόπουλο του Στεφάνου, επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Υπηρεσία Επιτρόπου OTA IX (Πειραιά) ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Μαγδαληνή Λεκκάκου του Δημάκη, επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Υπηρεσία Επιτρόπου Τομέα Παιδείας II.
4. Αθανάσιο Γεωργαντώνη του Μιχαήλ, αν. προϊστάμενο της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Λάζαρο Γουναρίδη του Νικολάου, ελεγκτή της Β’ Υποδιεύθυνσης της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.
5. Γεώργιο Μαυρομάτη του Γρηγορίου, εκπρόσωπο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Ευστρατία Ελευθερίου του Γεωργίου, εκπρόσωπο του ίδιου φορέα.
6. Δημοσθένη Χατζηγιάννη του Ιωάννη, εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Βορείου Αιγαίου ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Αντώνιο Αντωνέλλο του Παναγιώτη), εκπρόσωπο του ίδιου φορέα, όταν εξετάζεται θέμα ή καταγγελία που αφορά σε Δήμο χωρικής αρμοδιότητας Βορείου Αιγαίου.

7. Μιχαήλ Παπαγεωργίου του Θεοδώρου, εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Μαυρουδή του Αθανασίου, εκπρόσωπο του ίδιου φορέα, όταν εξετάζεται θέμα ή καταγγελία που αφορά σε Δήμο χωρικής αρμοδιότητας Νοτίου Αιγαίου.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

“Πεδίο μάχης” το κέντρο της Κω – Απίστευτες σκηνές με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες

“Πεδίο μάχης” το κέντρο της Κω – Απίστευτες σκηνές με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες Πηγή: www.vimatisko.gr Μπορεί τα επεισόδια στο Πυλί ανάμεσα στους μετανάστες

Αθλητικά Νέα

Μία ακόμη χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω – Ποδηλασία, Ironman και διεθνείς αγώνες! 

Κολάζ φωτογραφίας: Aegeanews.gr Μία ακόμη χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω – Ποδηλασία, Ironman και διεθνείς αγώνες!  Η ολοκλήρωση του διήμερου αγώνα ορεινής ποδηλασίας

©2020 radioproto.gr