ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ;”

Share This Post

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ;”

Η 25η Νοέμβρη ανακηρύχθηκε επίσημα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Δεκέμβριο του 1999 ως η Παγκόσμια Ημέρα Για Την Εξάλειψη της Βίας Κατά Των Γυναικών. Όπως προκύπτει από ερευνητικά και εμπειρικά δεδομένα, η βία κατά των γυναικών αποτελεί φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας με παγκόσμια διάσταση, καθώς διαπερνά τα φυλετικά, εθνοτικά, κοινωνικοοικονομικά και θρησκευτικά σύνορα, καθιστώντας ευάλωτες όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως κοινωνικού, οικονομικού, μορφωτικού και πολιτισμικού υπόβαθρου. Οι μορφές της, έτσι όπως έχουν αναδειχθεί από την επιστημονική έρευνα, είναι η σωματική, η σεξουαλική, η ψυχολογική, η οικονομική, η παρενόχληση στο χώρο εργασίας, καθώς και η εμπορία ανθρώπων, με απώτερο στόχο την κάθε είδους εκμετάλλευση.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές αναλύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 1 στις 4 γυναίκες άνω των 15 ετών έχει βιώσει σωματική ή σεξουαλική βία τουλάχιστον μία φορά στη ζωή της, με το 21,3% των περιστατικών αυτών να μην καταγγέλλονται, ενώ άλλες μορφές βίας, όπως η ψυχολογική ή η παρενόχληση στο χώρο εργασίας ούτε καν να αναγνωρίζονται ως βία.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω, αποτελώντας υπηρεσία πρώτης γραμμής για την πρόληψη και εξάλειψη του φαινομένου και με αφορμή την ημέρα αυτή, ξεκινάει καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας με τίτλο : «Αναρωτιέσαι αν είναι βία;», η οποία αποτελείται από δύο επιμέρους δράσεις. Η πρώτη περιλαμβάνει την προβολή φωτογραφικού και βιντεοσκοπημένου υλικού σχετικής θεματολογίας, με την εθελοντική συμμετοχή επαγγελματιών και προσφιλών, στην κοινωνία του νησιού, προσώπων. Η δεύτερη αφορά στη διάδοση ανάλογων κοινωνικών μηνυμάτων, σε συνεργασία με εμπορικά καταστήματα, που εδρεύουν στην πόλη της Κω.

Η καμπάνια αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Νοέμβρη και θα ολοκληρωθεί την 25η Νοέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Για Την Εξάλειψη Της Βίας Κατά Των Γυναικών.

Η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΚΩ

ΚΑΝΤΑΡΖΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

*Όσες γυναίκες αναζητούν βοήθεια και υποστήριξη τα στοιχεία επικοινωνίας του Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω είναι:

25ης Μαρτίου και Ε. Κιαπόκα Προς: Ζηπάρι, Κως

Τηλεφ. 22420-67420

FAX: 22420-67429

e-mail: women@kos.gr

Περισσότερα για εξερεύνηση

©2020 radioproto.gr is made with by