Καμία νοσηλεία για “covid” στο νοσοκομείο Κω – “Αποδυναμώνεται” η Μαιευτική κλινική

Καμία νοσηλεία για “covid” στο νοσοκομείο Κω – “Αποδυναμώνεται” η Μαιευτική κλινική

Για την εικόνα του Covid και των ιώσεων στην Κω, τις ελλείψεις στην μαιευτική κλινική και πολλών γιατρών στο νοσοκομείο της Κω καθώς και την έλλειψη γιατρών ιδιωτών την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων, μίλησε στο Βήμα της Κω και Ράδιο Πρώτο 91.5η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου κα. Κατερίνα Γαβαλά.

Χωρίς νοσηλείες Covid και ιώσεων στην Κω

« Αν και υπάρχουν αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και ιώσεων, η εικόνα της Κω αυτή την στιγμή είναι καλή. Ευτυχώς δεν νοσηλεύεται ασθενής στο νοσοκομείο. Υπάρχει έξαρση αλλά σε επίπεδα που είναι διαχειρίσιμα. Οι θεραπείες γίνονται κατ΄οίκον. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος προσέχει. Αποφεύγει τον συνωστισμό, τηρεί αποστάσεις , κανόνες υγιεινής και φορά μάσκα. Ευχή όλων μας είναι να παραμείνουν έτσι τα δεδομένα».

Σύμφωνα με την κα. Γαβαλά σε ότι αφορά την γρίπη η εικόνα φέτος είναι διαφορετική διότι μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού δεν εμβολιάστηκε. « Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες δεν εμβολιάστηκαν και έτσι κόλλησαν γρίπη και μάλιστα με βαριά συμπτώματα. Όμως δεν έχουμε ασθενή που νοσεί βαριά».

Τι ισχύει με τις άδειες γιατρών κατά την εορταστική περίοδο

Η κα. Γαβαλά απάντησε και στις επισημάνσεις των πολιτών που έθεσαν ερωτήματα γύρω από τη μεγάλη έλλειψη ιατρών κυρίως του ιδιωτικού τομέα κατά την περίοδο των εορτών. Αρκετά περιστατικά δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν στο νοσοκομείο και για απλά θέματα αφού υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς ειδικότητας και όταν επισκέφτηκαν ιδιώτες γιατρούς, βρήκαν πόρτες κλειστές λόγω των διακοπών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να αναγκαστούν να φύγουν εκτός Κω για απλά ιατρικά θέματα αλλά και πιο σοβαρά.

« Οι ιδιώτες γιατροί έχουν όλο το δικαίωμα να πάρουν άδεια την περίοδο που επιθυμούν και δεν ορίζει η νομοθεσία ότι λειτουργούν με βάρδιες όπως τα φαρμακεία. Πράγματι φέτος προέκυψε ζήτημα τις γιορτές καθώς ασθενείς δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν ούτε στο νοσοκομείο ούτε ιδιωτικά. Είναι κάτι που θα το δούμε ως Ιατρικός Σύλλογος και με ευγένεια και συνεννόηση θα το συζητήσουμε με τον ιατρικό κόσμο του νησιού ώστε να υπάρξει ένας προγραμματισμός ώστε να μην μένουν ακάλυπτα τα περιστατικά».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι προτεραιότητα είναι η στελέχωση του νοσοκομείου Κω.

«Εμείς βέβαια συνεχίζουμε να παλεύουμε για την ενίσχυση του νοσοκομείου. Όλοι οι νησιωτικοί ιατρικοί σύλλογοι με υπόμνημα είχαμε ενημερώσει τον προηγούμενο υπουργό υγείας για τα σοβαρά ζητήματα, θέσαμε προτάσεις με κίνητρα που κοστολογήθηκαν περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ συνολικά για όλα τα νησιά. Δεν επαναπαυόμαστε και προσπαθούμε να διαφοροποιηθεί η κατάσταση. Παράλληλα και η διοίκηση πιέζει για στελέχωση του νοσοκομείου».

Ελλείψεις σε μαίες

Τέλος αναφέρθηκε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου στις ελλείψεις σε μαίες στην μαιευτική κλινική του νοσοκομείου. « Δυστυχώς εδώ και καιρό υπάρχουν κενά. Έχουμε αποχωρήσεις ενώ δεν έγιναν προσλήψεις. Όλα έχουν σχέση με το υπουργείο και τις αποφάσεις που λαμβάνει».

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Ερώτηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις ανάγκες των Αστυνομικών Διευθύνσεων και Υποδιευθύνσεων Δωδεκανήσου

Ερώτηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις ανάγκες των Αστυνομικών Διευθύνσεων και Υποδιευθύνσεων Δωδεκανήσου Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής

Αθλητικά Νέα

Rhodes International Cycling Events : Αύριο η έναρξη της 8ης διεθνούς διοργάνωσης με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Rhodes International Cycling Events : Αύριο η έναρξη της 8ης διεθνούς διοργάνωσης με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  Γ. Χατζημάρκος: Στους Διεθνείς Ποδηλατικούς Αγώνες της Ρόδου αναγνωρίσαμε ένα

©2020 radioproto.gr