Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ο 94χρονος Κώος Παγκόσμιος πρωταθλητής Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ

 

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ο 94χρονος Κώος Παγκόσμιος πρωταθλητής Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για αθλητές άνω των 35 ετών που διεξήχθη στο Τόρουν την Πολωνίας ο 94χρονος Κώστας Χατζηεμμανουήλ, Έλληνας αθλητής, σημείωσε επίδοση 1 μέτρο και 80 εκατοστά, στην πέμπτη του προσπάθεια και κέρδισε 4 μετάλλια.

Ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό μόλις στα 83 του έτη.

«Στην Κω το 2006 έγιναν πανελλήνιοι αγώνες. Εκεί παραβρέθηκα και είδα πως οι αθλητές της ηλικίας μου δεν έτρεχαν τόσο καλά όσο εγώ και έτσι αποφάσισα όταν έγιναν ξανά αγώνες να συμμετάσχω. Ήξερα τις δυνάμεις μου. Εγώ εργαζόμουν ως οινοποιός και μετά ασχολήθηκα και με τη γεωργία και οι κινήσεις μου ήταν πάντα αθλητικές και έτσι θεώρησα καλό να λάβω μέρος στους αγώνες».

Ο προπονητής του, Στέργιος Χατζηστέργου είπε πως αυτοί οι αθλητές είναι ειδική κατηγορία και το πρόγραμμα προσαρμόζετε ώστε να μη τραυματιστούν.

«Υπάρχουν συνεχής έλεγχοι, καρδιολογικές και αιματολογικές και το πρόγραμμα προσαρμόζεται στον κάθε αθλητή».

Η εγγονή του Σέβη Παπαϊωάννου, ανέφερε πως το παράδειγμα που τους δίνει είναι πως έβαλε στοίχημα με τη ζωή και το κέρδισε.

Δείτε ΕΔΩ το απόσπασμα 

Πηγή : KosTv.gr Mega 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Advertorials

Κατάστημα Σπύρου Νικόλας & Μάριος: Παρουσίαση υδραυλικού υλικού της Cher Bros Δευτέρα 12 Ιουνίου 

  Κατάστημα Σπύρου Νικόλας & Μάριος: Παρουσίαση υδραυλικού υλικού της Cher Bros Δευτέρα 12 Ιουνίου  Η εταιρεία Cher Bros διοργανώνει παρουσίαση στο κατάστημα Σπύρου Νικόλαος

©2020 radioproto.gr