Καινοτόμο πρόγραμμα πυρασφάλειας στη Ζια με drone θα υλοποιήσει ο Δήμος Κω

Καινοτόμο πρόγραμμα πυρασφάλειας στη Ζια με drone θα υλοποιήσει ο Δήμος Κω

Πιλοτικό πρόγραμμα πυρανίχνευσης με χρήση drone, θα υλοποιήσει ο Δήμος Κω στη Ζια, για την πυρασφάλεια του δάσους στον ορεινό όγκο του νησιού, σε συνεργασία με το “Pleiades IoT Innovation Cluster” και την PROBOTEK, μέλος του Cluster.

Οι δυνατότητες και οι όροι λειτουργίας του προγράμματος θα παρουσιαστούν την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 12:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σε εκπροσώπους Αρχών, Φορέων, πολιτών και των ΜΜΕ της Κω.

Το πιλοτικό πρόγραμμα αφορά σε χρήση drone με οπτική και θερμική κάμερα, το οποίο διαθέτει λογισμικό με τεχνητή νοημοσύνη για αναγνώριση φωτιάς και καπνού, με δυνατότητα μετάδοσης σε πραγματικό χρόνο των δεδομένων που συλλέγει και άμεση ενημέρωση με SMS & email.

Η πιλοτική φάση του έργου θα προσφέρει σημαντικές πληροφορίες και εμπειρίες που θα χρησιμοποιηθούν ως πρότυπο για μελλοντικές επεκτάσεις και εφαρμογές.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, το Pleiades IoT Innovation Cluster και η PROBOTEK υιοθέτησαν τεχνολογικές λύσεις τελευταίας γενιάς προκειμένου να ενισχύσουν την πυρασφάλεια στο δάσος της Κω.

Η χρήση των Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ) θα επιτρέψει την προληπτική παρακολούθηση και την ταχεία αντίδραση σε περιπτώσεις πυρκαγιών. Αυτό θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση των κινδύνων από πυρκαγιές και στην προστασία του αγροτικού και δασικού μας πλούτου.

Η συνεργασία με τις εταιρείες “Pleiades IoT Cluster” και PROBOTEK εξασφαλίζει την αποτελεσματική υλοποίηση και τη βέλτιστη αξιοποίηση της τεχνολογίας, με δεδομένη την τεχνογνωσία και εμπειρία τους στον τομέα Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ).

Το πιλοτικό πρόγραμμα πυρανίχνευσης αποτελεί μέρος του νέου project του Pleiades, που επικεντρώνεται στα έξυπνα νησιά (Smart Islands).

Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μια από τις πρώτες δράσεις του έργου, που στοχεύει στην αξιοποίηση των προηγμένων τεχνολογικών λύσεων για τη βελτίωση της ζωής και της ασφάλειας στο νησί μας.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά είχε η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Βερούλη

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά είχε η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Βερούλη Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά πραγματοποίησε στο Δημοτικό

©2020 radioproto.gr