Καίτη Σεϊτανίδη: Παρ’ ολίγον να χαθεί ακόμα μία ανθρώπινη ζωή – Ξυπνήστε να παλέψουμε για το νοσοκομείο μας

Καίτη Σεϊτανίδη: Παρ’ ολίγον να χαθεί ακόμα μία ανθρώπινη ζωή – Ξυπνήστε να παλέψουμε για το νοσοκομείο μας

Πηγή: www.vimatisko.gr

Στη τηλεόραση συνέχεια ακούμε για πολιτισμό, εκδηλώσεις, παρουσιάσεις δράσεων που τα κανάλια θέλουν να δείξουν, ενώ ο φακός της δημοσιότητας είναι στραμμένος άλλου από φλέγοντα ζητήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Κω, όπως είναι αυτό της υγείας. Ένα παράδειγμα στο νοσοκομείο, που κάνουν ότι δε γνωρίζουν τι συμβαίνει μέσα, μετά από πορείες που έγιναν για την ενίσχυση του νοσοκομείου.. Θα γράψω για ένα περιστατικό που συνέβη σε συγγενικό πρόσωπο μου. Μια γιαγιά 92 χρονών εισήχθη στο νοσοκομείο με πρόβλημα χολής τη περασμένη εβδομάδα. Εκεί η βοήθεια ήταν ένας όρος και ένα παυσίπονο..

 Ούτε καν ένα υπέρηχο, ουτε μια εξέταση που να εξετάζει το πρόβλημα που είχε η γυναίκα! Σε 5 μέρες της έδωσαν εξιτήριο χωρίς ο χειρουργός να παρουσιαστεί να της δώσει οδηγίες, και μετά από 2 μέρες το πρόβλημα επανήλθε και αναγκαστήκαμε και τη πήγαμε σε εξωτερικό γιατρό όπου της κάναμε υπέρηχο (κάτι που δεν έγινε στο νοσοκομείο) και η γιαγιά είχε σοβαρό πρόβλημα, με όλα τα σωληνάκια της χολής βουλωμένα και μια πέτρα στο ένα σωληνάκι με κίνδυνο να χάσει τη ζωή της. Πάμε στο νοσοκομείο μετέπειτα και αντί να ζητήσουν συγγνώμη για την αμέλεια τους, έφτιαξαν δικαιολογία ότι μας είχαν πει να τη πάμε στην Ρόδο για να δικαιολογηθούν. 

Μετά από αυτό είπαν ότι έπρεπε να μεταφερθεί στη Ρόδο επειγόντως με το ΕΚΑΒ. Όμως μετά από λίγο μας είπαν ότι δεν ήταν αρκετά σοβαρό περιστατικό για να το αναλάβει το ΕΚΑΒ και μας είπαν να τη πάμε με το καράβι. Μετά από εντάσεις με το γιατρό ζητήσαμε βεβαίωση ότι με το καράβι θα μεταφερθεί ασφαλής, κάτι που δε μας έδωσαν. 

Οι εντάσεις οξύνθηκαν και την επόμενη μέρα εν τέλει ήρθε το ΕΚΑΒ και η γιαγιά με μεγάλη επιτυχία έκανε την επέμβαση που έπρεπε να γίνει (επέμβαση 20 λεπτών) και την επόμενη μέρα η γιαγιά γύρισε με το πλοίο άκρας υγείας. Οι γιατροί από τη Ρόδο μας βεβαιώσαν ότι αν η γυναίκα αργούσε δυο μέρες για το χειρουργείο θα πέθαινε από σηψαιμία αφού θα έσπαγαν τα σωληνάκια. Δηλαδή οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να πεθαίνουν στα κρεβάτια τους από την αδιαφορία των γιατρών, γιατί στο νοσοκομείο μας έχει γίνει κατάληψη από συγκεκριμένους γιατρούς και δεν επιτρέπεται σε νέους να προσέλθουν. Σήμερα ήταν η γιαγιά μας, αύριο θα είναι η μάνα μας μεθαύριο το παιδί μας. Αυτός είναι ο πολιτισμός, αυτή είναι η υγεία μας και αυτή είναι η εκλεγμένη δημοτική αρχή μας.. Ευχαριστώ όσους το διάβασαν και ελπίζω οι πολίτες της Κω να ξυπνήσουμε και να σηκώσουμε κεφάλι.

Καίτη Σεϊτανίδη

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του εντυπωσιακού αγάλματος του Ιπποκράτη στην Κω

Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του εντυπωσιακού αγάλματος του Ιπποκράτη στην Κω Πηγή: www.vimatisko.gr Ιστορικό γεγονός αποτελεί για την Κω η τοποθέτηση του αγάλματος του

©2020 radioproto.gr