Καΐσερλης Κώστας: Σε λιγότερο από ένα μήνα θα πάμε στις κάλπες για να εκλέξουμε τους δικούς μας εκπροσώπους βουλευτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Καΐσερλης Κώστας: Σε λιγότερο από ένα μήνα θα πάμε στις κάλπες για να εκλέξουμε τους δικούς μας εκπροσώπους βουλευτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα πάμε στις κάλπες για να εκλέξουμε τους δικούς μας εκπροσώπους βουλευτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ευτυχείς γιατί είμαστε ίσοι με κράτη όπου οι δομές και η πολιτική κουλτούρα τους απέχει από εμάς δεκάδες χρόνια.

Στα προεκλογικά σποτάκια οι αρχηγοί μας συναγωνίζονται για το ποιος έχει καλύτερο σκύλο και το ποιος θα πει την καλύτερη ατάκα. Για την Ευρώπη,  την απόσταση που έχουμε από αυτή, για τις αιτίες της μιζέριας μας και για το πως θα ανεβάσουμε το πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο μας,  κανένας δεν μιλά. 

Αν ρωτήσετε έναν πολίτη για την κατάσταση που βρίσκεται το νησί θα σε αγριοκοιταζει. Τις υπηρεσίες του Δήμου τις ψάχνεις και δεν τις βρίσκεις. Υπαλλήλους δεν έχει. Και αυτούς που θα πάρουν για το καλοκαίρι θα είναι του ΟΑΕΔ ή για σύνταξη.  Ο Δήμαρχος τρέχει στην Αθήνα μπας και βρει κανένα φράγκο. Για το Επαρχείο ο πήχης το ίδιο χαμηλά, ο Θεός τους είναι αλλού.

Οι αντιδήμαρχοι και οι σύμβουλοι που θα έπρεπε να μας ενημερώσουν τι παρελαβαν και τι σκέφτονται να κάνουν για τα μεγάλα προβλήματα του νησιού, για την χωροταξία και τις πολεοδομήσεις για την υγεία και την εκπαίδευση, για την κοινωνική συνοχή και την πρόνοια, για να οργανώσουν την κοινωνία, ασχολούνται με την κοπή των χόρτων. Την αλήθεια για την κατάντια του Δήμου και την τεράστια διαφορά του με τους Δήμους της Ευρώπης κανένας τους δεν την λέει. Όλοι βολεύονται και αυτοί και εμείς με υποσχέσεις και ρουσφέτια. Ο ατομικισμός πάει σύννεφο.

Οι τοπικοί μας ηγέτες μακράν. Τα κόμματα που είναι τα θεμέλια της δημοκρατίας μας και οι καθοδηγητές του λαού μακράν. Οι τοπικές κομματικές οργανώσεις ανύπαρκτες και ο προβληματισμός τους σταματά στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, αν τις κάνουν και αυτές.  Αντί να δουν κατάματα το πρόβλημα του νησιού και να πουν την αλήθεια στον κόσμο για την τεράστια απόσταση που έχουν οι Δήμοι της Ελλάδας σε σύγκριση με τους Δήμους της Ευρώπης στην οντότητα και στις δυνατότητες αντιμετώπισης και επίλυσης όλων το τοπικών υποθέσεων και γιατί οι Δήμοι στην Ευρώπης έχουν την εκπαίδευση, την υγεία και την πρόνοια, τις αστικές υποδομές και την φορολογία, εφησυχάζουν και είναι παρακολούθημα της κεντρικής πολιτικής.

Δημιουργήσαμε έναν όμιλο για την δημοκρατία και την αυτοδιοίκηση έντονα προβληματισμένοι. Με λύπη υποχρεωθήκαμε να αναδείξουμε τα σοβαρά προβλήματα του νησιού μας και καταθέσαμε προτάσεις για την ισχυροποίηση του Δήμου και της κοινωνίας μας. Δυστυχώς κανένας δεν συγκινήθηκε. Μας θεωρούν πολιτικούς αντιπάλους και όχι πολίτες που ανησυχούν. Και αυτή την άποψη την μεταφέρουν στους πολίτες με σκοπό να μας ενσωματώσουν στο δικό τους πολιτικό σύστημα.

Έχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες από την ανάληψη των ευθυνών των τοπικών μας αρχών και η πορεία προσομοιάζει με την προηγούμενη. Διαφαίνεται άλλη μια χαμένη πενταετία. Που όμως είναι η πλέον κρίσιμη στο ερώτημα για το ποιος θα ελέγχει μετά την κοινωνία και την οικονομία του νησιού.

Αυτή η αδιαφορία προβληματίζει τα μέλη και μας υποχρεώνει να απαντήσουμε για την συνέχεια του Ομίλου και εάν η επιλογή μας στην αποχή από την ενεργό πολιτική αλλά και στην αποχή του Ομίλου από κρίσεις των τοπικών πολιτικών και διαχειριστικών γεγονότων που είναι αντίθετα με τις αρχές και τις αξίες του Ομίλου, ωφελεί την κοινωνία και δημιουργεί συνθήκες αφύπνισης και κινητοποίησης των πολιτών.

Αυτή την απάντηση θα πρέπει να δώσουμε στην προσεχή ολομέλεια του Ομίλου που θα πραγματοποιηθεί σύντομα  και γι’ αυτό σας παρακαλώ να προετοιμαστείτε.

Φιλικά ο πρόεδρος του Ομίλου Κώστας Καϊσερλης. 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr