Κίνηση Πολιτών Κω για μεταναστευτικό

Share This Post

 

 

 

Κίνηση Πολιτών Κω για μεταναστευτικό

Αγαπητοί φίλοι,

εξηγήσαμε και στον υπουργό τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας για το φλέγον θέμα του μεταναστευτικού. Σήμερα, ταλαιπωρούνται τόσο κοινωνίες ολόκληρες, όσο και οι μετανάστες πρόσφυγες. Άνθρωποι πεταμένοι στις πλαγιές, στα ποτάμια, στην ύπαιθρο γενικότερα, με αυτοσχέδιες καλύβες, οι οποίες δε τους προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Αυτοί οι ξεριζωμένοι άνθρωποι πού τρώνε, πού πλένονται, πού αφοδεύουν; Όταν βλέπεις το παιδί σου μέσα στις λάσπες, στο κρύο, στη βροχή, είναι φυσικό να αντιδράσεις και μάλιστα, με τρόπο παραβατικό, εις βάρος της κοινωνίας και της χώρας που σε φιλοξενεί.

Εξηγήσαμε στον υπουργό, πως από δω και στο εξής, δεν πρόκειται να δούμε νέο φούρναρη, διότι ο κόσμος θα ξεσηκωθεί, θα μισήσει αυτούς τους ξεριζωμένους, εξ’ αιτίας του λανθασμένου τρόπου αντιμετώπισης από τις κυβερνήσεις.

Αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε τις προτάσεις μας, για να μάθει κι ο κόσμος τι είπαμε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

1ον: προτείναμε να δημιουργηθεί ένα νέο σώμα παραλαβής και φύλαξης, με ειδικό σκοπό εντολές κι εκπαίδευση, διότι η αστυνομία, απλά δεν κάνει. Άλλος είναι ο ρόλος της και η εκπαίδευση των αστυνομικών, άλλο πράγμα πρέπει να εφαρμοστεί στους παραβατικούς.

2ον: αλλαγή νομοθετικού πλαισίου. Πρέπει να ισχύσουν νόμοι όμοιοι με αυτούς που ισχύουν στις χώρες προέλευσής τους. Δηλαδή, όπως τιμωρούνται εκεί για κάθε παραβατική πράξη, να τιμωρούνται κι εδώ.

3ον: το ειδικό σώμα, που θα δημιουργηθεί, θα τους παραλαμβάνει απ’ το Λιμενικό και θα έχει την ευθύνη φύλαξης και της μεταφοράς σε μικρότερα, νησιά. Εκεί θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις με ο,τι είναι απαραίτητο για μια ανθρώπινη διαμονή κι από εκεί θα γίνεται το ξεκαθάρισμα, δλδ ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν, ποιους θέλουμε να μείνουν και να εργαστούν στη χώρα μας-αν θέλουν κι αυτοί.

Είπαμε επίσης, στον υπουργό ότι οι πρόσφυγες μετανάστες επιλέγουν να έρθουν στη χώρα μας, επειδή είμαστε πολύ μαλθακοί, αναποτελεσματικοί, ανίκανοι να φυλάξουμε τα σύνορα της χώρας μας. Επειδή είμαστε εν τέλει, μόνο λόγια της Χαλιμάς.

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί μετά από δύο χρόνια, να έρθει κάποιος άλλος υπουργός, διότι ο εν ενεργεία θα έχει αντικατασταθεί , και να μας ανακοινώσει ότι θέλουν ένα άλλο κέντρο 5.000 θέσεων για τη διαχείριση του προβλήματος.

Οι ΜΚΟ να απομακρυνθούν όσες λειτουργούν αρνητικά προς το συμφέρον και τους νόμους της χώρας κι αυτές που θα μείνουν, να ελέγχονται αυστηρά από το Κράτος τόσο για τα οικονομικά τους, όσο και για τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Δεχόμαστε πως μέρος των προτάσεων μας δεν είναι τόσο ανθρώπινες, εντούτοις πρέπει να διαφυλαχθούν οι τοπικές κοινωνίες όσο είναι καιρός, προτού να έρθουν τα χειρότερα.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα ως τόπο φύλαξης μικρά νησιά ενδεχομένως κι αλλά αυστηρά μέτρα στέλνοντας έτσι το μήνυμα απανταχού, πως όσοι έρθουν, θα διαμένουν σε περιορισμένο χώρο, ευελπιστώντας στην αποτροπή – μείωση των μεταναστευτικών ροών.

Με σεβασμό στον συμπολίτη

Ο πρόεδρος

Βαγγέλης Τζόγιας

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω»

  Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω» Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας

Αθλητικά Νέα

Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας

  Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας Με σύνθημα «Συνδυάζω –Μετακινούμαι» ο Δήμος Κω συμμετέχει στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα

©2020 radioproto.gr is made with by