Κάπτεν «Ρ»έμο! 20.000 λεύγες κάτω από την θάλασσα

 

Κάπτεν «Ρ»έμο! 20.000 λεύγες κάτω από την θάλασσα

Άρθρο του Γιάννη Φλεβάρη

Όταν ήμουν μαθητής δημοτικού, μου άρεσε να διαβάζω βιβλία. Πολλά καλοκαίρια στην Μεσαιωνική Πόλη, επισκεπτόμουν την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρόδου, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το εμπορικό κατάστημα που διατηρούσε ο παππούς μου Ιωάννης Φλεβάρης. Βιβλιοθηκάριος τότε ήταν ο Σταμάτης Πινιγής, εξαιρετικός και πολυμαθής. Μου πρότεινε να διαβάσω μεταξύ άλλων και μυθιστορήματα του μεγάλου Ιουλίου Βερν. Ένα από τα πρώτα ήταν το περίφημο κλασικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Γάλλου συγγραφέα που εκδόθηκε το 1869 και εξιστορεί τις περιπέτειες του εφευρέτη-καθηγητή Αρονάξ μέσα στο υποβρύχιο «Ναυτίλος» του πλοιάρχου «Ν»έμο, στον δικό του φαντασιακό κόσμο και σκοτεινό βυθό.

Παρακολουθώντας την Σαββατοβραδινή και Κυριακάτικη ειδησεογραφία και τα ηλεκτρονικά μέσα, διαπίστωσα με έκπληξη ότι στο νησί της Ρόδου κυριαρχούσε η ματαίωση της συναυλίας του γνωστού τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου αντί των αναμενομένων για την επικίνδυνη εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19 στην χώρα μας, για την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα εις βάρος της Ελλάδας και γενικά για τα εθνικά θέματα ή για ουσιώδη τοπικά ζητήματα…

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι κάποιοι θέλησαν να δώσουν πολιτική χροιά στην είδηση της μη πραγματοποίησης της εμφάνισης του τραγουδιστή εμπλέκοντας και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου! Ματαίωση ή αναβολή καλλιτεχνικών εμφανίσεων για διαφόρους λόγους έγιναν κατά το παρελθόν σε πολλά μέρη του κόσμου και το γεγονός δεν είναι ασυνήθιστο. Ασυνήθιστη και απαράδεκτη όμως είναι η στρατευμένη σε αντιπολιτευτικούς σκοπούς, προσπάθεια ανάμιξης του Περιφερειάρχη στο θέμα.

Αν κάποιοι διερωτώνται μετά από τα αχαλίνωτα δημοσιεύματα, άρθρα και ρεπορτάζ περί δήθεν πιέσεων του Περιφερειάρχη προς τις Αρχές για πραγματοποίηση της συναυλίας, να γνωρίζουν ότι καμία σχέση δεν έχει ο Γιώργος Χατζημάρκος με το καλλιτεχνικό γεγονός! Από τις συζητήσεις και την επικοινωνία που έχω με τον Περιφερειάρχη προκύπτει ότι εργάζεται και αγωνιά όχι για συναυλίες και για τραγουδιστές. Εξ αντικειμένου αποτελεί ύβρη εναντίον του κάθε παρόμοιος ισχυρισμός. Αντιμετωπίζει τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο ταλανίζουν την πατρίδα μας και τον κόσμο. Είναι ζητήματα εθνικά που δεν επιτρέπεται να προσθέσω κάτι άλλο, ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον, τα θέματα της πανδημίας που αναζωπυρώνεται και μπορεί να προκαλέσει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα με ανάλογες συνέπειες, θέματα οικονομίας, τουρισμού με αντανάκλαση στην κοινωνία, στις επιχειρήσεις, στους εργαζομένους, στις ευπαθείς ομάδες, στις αντοχές τους και στην ανάγκη περεταίρω ενίσχυσης κάθε αναγκαίας δομής στην υγεία, στην παιδεία, στις υποδομές και στην καθημερινότητα όπως την έχουν διαμορφώσει σήμερα οι αντίξοες συνθήκες. Η καρέκλα του Περιφερειάρχη είναι «ηλεκτρική» και το γνωρίζουν καλά όσοι έχουν υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης. Αυτά αντιμετωπίζει ο Γιώργος Χατζημάρκος από κοινού με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, με την Κυβέρνηση, την Περιφερειακή Αρχή, τους συνεργάτες του, τους Φορείς, τις Υπηρεσίες, την Αυτοδιοίκηση και τους θεσμούς.

Οι ισχυρισμοί και όσα λέγονται περί του ότι ο Περιφερειάρχης δήθεν ασχολείται με την συναυλία του κ. Ρέμου είναι αστεία. Μακάρι τα προβλήματα σε αυτό τον τόπο να αφορούσαν τραγουδιστές και συναυλίες πλην όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι και κάθε άνθρωπος που διαθέτει κοινή λογική κατανοεί την αλήθεια.

Όλα αυτά αφορούν τον «Αντώνη Ρέμο» θυμίζουν έντονα τον «Κάπτεν Νέμο» που με το υποβρύχιό του πραγματοποιούσε αιφνίδιες αναδύσεις και εν συνεχεία εξαφανιζόταν στο βυθό! Όσοι άκουγαν για το συμβάν αναρωτιόνταν αν είναι αλήθεια ή ψέματα ή τέλος πάντων τι ακριβώς συνέβη.

Στην περίπτωση της συναυλίας του γνωστού τραγουδιστή τίποτα απ’ όσα γράφονται και ακούγονται δεν συνέβη. Τον Περιφερειάρχη δεν απασχολούν όσα αφορούν τον καλλιτέχνη και τις εκδηλώσεις του, αλλά τα μεγάλα και σημαντικά θέματα της Περιφέρειας και της πατρίδας μας. Στον δημόσιο λόγο πρέπει να τηρείται το ενδεδειγμένο επίπεδο και διαρκώς να επιδιώκεται. Αρνούμαι λοιπόν να εισέλθω σε περιπτωσιολογία και ονοματολογία.

Τα ψεύδη και οι συκοφαντίες γρήγορα καταρρίπτονται και είναι βέβαιο ότι ο βαλλόμενος από άδικη επίθεση, Γιώργος Χατζημάρκος, για μια ακόμα φορά θα αντιδράσει εύστοχα και αποτελεσματικά. Έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν

ότι δεν πτοείται και άμεσα βάζει τα πράγματα στην θέση τους, διαλύοντας κάθε αμφιβολία.

Εξάλλου το υποβρύχιο «Ναυτίλος», το πλήρωμά του και τα λεγόμενά τους, βρίσκονται ήδη σε κατάδυση με πορεία τα βάθη των ωκεανών, στις 20.000 λεύγες υπό τη θάλασσα.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εκδηλώσεις για την φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων σε Μαστιχάρι και Κέφαλο

Εκδηλώσεις για την φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων σε Μαστιχάρι και Κέφαλο Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2023: το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το άναμμα

©2020 radioproto.gr