Για το γεγονός ότι δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας το Hot Spot στο Πυλί και δεν υπάρχει απόφαση για την επαναλειτουργία του σχολείου στα Αμανιού μίλησε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 η Ιωάννα Ρούφα, επικεφαλής του Όραμα και Δράση.

Σύμφωνα με την έμπειρη πολιτικό, έχει στη διάθεσή της έγγραφο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μετά από αίτημα της ίδιας, ότι η δομή φιλοξενίας στο Πυλί δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας. Μάλιστα η ίδια παραβρέθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του νέου κοινοτικού συμβουλίου του Πυλιού όπου δεν υπήρχε μέλος της νέας δημοτικής αρχής παρά μόνο οι κοινοτικοί σύμβουλοι.

Η κα. Ρούφα δήλωσε ότι το τοπικό συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο καθώς συνεχίζει να είναι σε ισχύ το ΦΕΚ για Χοτ Σποτ στο Λινοπότι.

Η επικεφαλής σημείωσε ότι πλέον το Χοτ Σποτ δεν είναι ένας χώρος φιλοξενίας καθώς αντί για 800 άτομα , διαμένουν περίπου 2.600 μετατρέποντας την δομή σε ένα αυτοσχέδιο καταυλισμό. Ο πίσω χώρος είναι γεμάτος με κλοπιμαία όπως στρώματα, κρεβάτια , ξαπλώστρες όπως ανέφερε η πολιτικός η οποία μάλιστα εξέφρασε τον προβληματισμό της για το πως πέρασαν τα κλοπιμαία εφόσον ο χώρος ελέγχεται και διαθέτει και διοικήτρια.

Επίσης για ακόμη μία φορά μίλησε για ζητήματα δημόσια υγείας και ασφάλειας καθώς ο βιολογικός φέρεται να μην λειτουργεί από τον Μάρτιο 2019 με ότι αυτό σημαίνει συν του γεγονότος ότι τα δίκτυα και να λειτουργούσαν δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν καθώς δεν είναι σχεδιασμένα να σηκώσουν το βάρος τόσων ανθρώπων.

Σε ότι αφορά τον νέο πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Θοδωρή Πάχο η κα. Ρούφα είπε ότι κρατά μία διαφορετική στάση σε σχέση με τη Δύναμη Αλλαγής καθώς ο ίδιος βρέθηκε στις δομές πρόσφατα σε συνάντηση με τον νέο δήμαρχο κ. Νικηταρά και επίσης ψήφισε να έρθει συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Σε ότι αφορά τη δημοτική αρχή η κα. Ρούφα είπε ότι προεκλογικά δεν το ακούμπησε το φλέγον θέμα ενώ τώρα με την πρόσφατη επίσκεψη έδειξε ότι νοιάζεται και μίλησε για επέκταση που έχει ήδη γίνει λόγω των υπεράριθμων μεταναστών.

« Το πρόβλημα είναι όλου του νησιού όχι μόνο του Πυλιού» είπε η επικεφαλής του Οράματος και Δράση και φυσικά είναι ντροπή και για τους ανθρώπους που διαμένουν στο Χοτ Σποτ και γίνονται θύματα εκμετάλλευσης.

Νηπιαγωγείο στα Αμανιού

Η Ιωάννα Ρούφα στην συνέντευξη της στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Πρώτο 91.5 και την δημοσιογράφο Σάντυ Λαδικού αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με το νέο νηπιαγωγείο στα Αμανιού καθώς όπως είπε δεν υπάρχει καμία απόφαση για την λειτουργία αυτού του σχολείου.

Επίσης στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα το οποίο δεν λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια , έχει παραχωρηθεί αίθουσα στον σύλλογο γυναικών Πυλίου χωρίς να υπάρχει ενημέρωση να εγκατασταθούν αλλού τα γραφεία.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της παράταξης, η ίδια το πληροφορήθηκε το θέμα με το σχολείο από τα ΜΜΕ και στη συνέχεια έλαβε ενημέρωση από τον κ. Πάχο. Μάλιστα ζητά το πόρισμα της επιτροπής που έλεγξε το κτίριο  καθώς ούτε καν τουαλέτες υπάρχουν εντός του κτιρίου και επίσης το σχολείο δεν λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια.

Σε ότι αφορά και τα δύο σημαντικά ζητήματα , η κα. Ρούφα συνιστά ψυχραιμία.

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2019 radioproto.gr is made with by