Ι. Ρούφα: Να μπει μπροστά ο Δήμος για το θέμα με την κεραία κινητής τηλεφωνίας στο Ζηπάρι

Ι. Ρούφα: Να μπει μπροστά ο Δήμος για το θέμα με την κεραία κινητής τηλεφωνίας στο Ζηπάρι

Να μπει μπροστά ο δήμος και η νομική υπηρεσία του δήμου ζήτησε στη χθεσινή συνεδρίαση η κ. Ιωάννα Ρούφα προκειμένου να εξετάσουν άμεσα το θέμα που έχει προκύψει με την κεραία κινητής τηλεφωνίας στο Ζηπάρι.
«Μεταξύ των προϋποθέσεων νομιμότητας της κεραίας είναι και  έγκριση δομικών κατασκευών  που αναρτάται στο Διαύγεια… θα πρέπει να εξεταστεί η νομιμότητα της εγκατάστασης … η νομιμότητα της ηλεκτροδότησης … να ζητήσει ο δήμος το πόρισμα του Ελεγκτή Δόμησης , όπως ορίζει η νομοθεσία…. Ή  την έκθεση  αυθαιρέτου…. τους περιβαλλοντικούς   όρους… » επισήμανε μεταξύ άλλων η επικεφαλής του Όραμα + Δράση.
Επιπλέον αναφέρθηκε στην απόφαση του συνηγόρου του πολίτη και τη πρωτοβουλία άλλων δήμων για κατεδάφιση κεραιών που τοποθετήθηκαν αυθαίρετα χωρίς άδεια από τον ΕΕΤΤ.
“Η παράταξη μας με σοβαρότητα και χωρίς κραυγές αλλά άμεσα όπως αρμόζει στα θέματα δημόσιας υγείας θα αναλάβει   πρωτοβουλία για την αποσαφήνιση του θέματος που εύλογα ανησυχεί την τοπική κοινωνία”, κατέληξε.
 

Πηγή: www.vimatisko.gr

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά είχε η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Βερούλη

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά είχε η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Βερούλη Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά πραγματοποίησε στο Δημοτικό

©2020 radioproto.gr