Ι.Παππάς: Από τις 28/12 η έναρξη πίστωσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Ι.Παππάς: Από τις 28/12 η έναρξη πίστωσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Έπειτα από ενημέρωση που έλαβε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η καταβολή 22,9 εκ. Ευρώ σε 10.075 ωφελούμενες επιχειρήσεις του Μεταφορικού Ισοδύναμου Επιχειρήσεων, σχετικά με τις δαπάνες του 2021, θα είναι άμεση.

Πιο συγκεκριμένα, η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων θα εκκινήσει στις 28/12/2022.

Όπως αναφέρει και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, παρά την δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση που υπάρχει, έχει καταφέρει να διατηρήσει ρευστότητα/πραγματικών πληρωμών ύψους 71 εκ. Ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση κατάργησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Όπως αναφέρει και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δρομολογεί αλλαγή της πηγής χρηματοδότησης (από εθνικό ΠΔΕ σε συγχρηματοδοτούμενο σκέλος), γεγονός που αναμένεται να μας δώσει ευχέρεια δημοσιονομικών κινήσεων το 2023.

Σε κάθε περίπτωση εντός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2023 θα καταβληθούν σημαντικά ποσά, επαναφέροντας την ομαλότητα στο χρόνο αποπληρωμής, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων αξιοποιούνται ορθά και στοχευμένα για τη μείωση των νησιωτικών περιφερειακών ανισοτήτων.

Παραμένουμε πιστοί στο κυβερνητικό έργο και στις εντολές του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για στήριξη, των ασθενέστερων ιδίως, εν μέσω διαδοχικών κρίσεων.

Η δημόσια πολιτική της νησιωτικότητας πλέον εκφράζεται σε βάθος, έκταση και ποσότητα πόρων και εφαρμογή στοχευμένων πολιτικών.

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α.

Ενημέρωση

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “Our Ocean Conference”

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “Our Ocean Conference” Ευρωπαϊκή Επιτροπή EU Mission παρέδωσε στον Περιφερειάρχη τη σημαία

©2020 radioproto.gr