Ι. Κουρούνης :”Ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός πρέπει να στηριχθούν ουσιαστικά από την πολιτεία. Δεν θα αντέξουν οι επιχειρήσεις”

Ι. Κουρούνης : “Ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός πρέπει να στηριχθούν ουσιαστικά από την πολιτεία. Δεν θα αντέξουν οι επιχειρήσεις”

Tην ανάγκη να στηριχθεί ουσιαστικά ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας από την κυβέρνηση με επιδοτήσεις εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο ο γνωστός ξενοδόχος και κτηνοτρόφος της Κωακής Γης, Ιπποκράτης Κουρούνης.

Ο κ. Κουρούνης τόνισε ότι όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με καλλιέργειες αγροτικές, κτηνοτροφία πρέπει άμεσα να βοηθηθούν ουσιαστικά από το κράτος καθώς τα περισσότερα παραγόμενα τρόφιμα κινδυνεύουν να πεταχτούν εξαιτίας της μη κατανάλωσης.  Ιδιαίτερα για τα νησιά, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι καλλιεργούν με βάση των αναγκών του τουρισμού. Φέτος με την σεζόν να βρίσκεται ακόμη στον αέρα, όπως όλα δείχνουν η τοπική ζήτηση είναι πολύ μικρότερη από την ποσότητα των ντόπιων προϊόντων τα οποία δεν μπορούν να πουληθούν εύκολα εκτός Κω.

Ο κ. Κουρούνης προχώρησε σε προτάσεις τόσο για τον πρωτογενή τομέα όσο και για τον τουρισμό. Σε ότι αφορά την έναρξης της τουριστικής περιόδου, εμφανίστηκε αρκετά προβληματισμένος καθώς τα πάντα είναι στον αέρα και ρευστά και οι ξενοδόχοι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα στήριξης.

Ο κ. Κουρούνης τόνισε την αναγκαιότητα οι κάτοικοι της Κω να στηρίξουν όλα τα τοπικά προϊόντα και οι επαγγελματίες να πράξουν το ίδιο. Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο Βήμα της Κω που κυκλοφορεί την Τετάρτη 27 Μαΐου.

Μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό στο παρακάτω σύνδεσμό:

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

H ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ ξεκινά τις καλοκαιρινές της δράσεις την Τρίτη 13/06 στις 21:00, στον Θερινό Κινηματογράφο Ορφέα, με τη βραβευμένη ταινία από το Μαρόκο Το Μπλε Καφτάνι.

H ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ ξεκινά τις καλοκαιρινές της δράσεις την Τρίτη 13/06 στις 21:00, στον Θερινό Κινηματογράφο Ορφέα, με τη βραβευμένη ταινία από το Μαρόκο Το Μπλε Καφτάνι. Το Μπλε

©2020 radioproto.gr