Ι. Κουρούνης :”Ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός πρέπει να στηριχθούν ουσιαστικά από την πολιτεία. Δεν θα αντέξουν οι επιχειρήσεις”

Share This Post

Ι. Κουρούνης : “Ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός πρέπει να στηριχθούν ουσιαστικά από την πολιτεία. Δεν θα αντέξουν οι επιχειρήσεις”

Tην ανάγκη να στηριχθεί ουσιαστικά ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας από την κυβέρνηση με επιδοτήσεις εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο ο γνωστός ξενοδόχος και κτηνοτρόφος της Κωακής Γης, Ιπποκράτης Κουρούνης.

Ο κ. Κουρούνης τόνισε ότι όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με καλλιέργειες αγροτικές, κτηνοτροφία πρέπει άμεσα να βοηθηθούν ουσιαστικά από το κράτος καθώς τα περισσότερα παραγόμενα τρόφιμα κινδυνεύουν να πεταχτούν εξαιτίας της μη κατανάλωσης.  Ιδιαίτερα για τα νησιά, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι καλλιεργούν με βάση των αναγκών του τουρισμού. Φέτος με την σεζόν να βρίσκεται ακόμη στον αέρα, όπως όλα δείχνουν η τοπική ζήτηση είναι πολύ μικρότερη από την ποσότητα των ντόπιων προϊόντων τα οποία δεν μπορούν να πουληθούν εύκολα εκτός Κω.

Ο κ. Κουρούνης προχώρησε σε προτάσεις τόσο για τον πρωτογενή τομέα όσο και για τον τουρισμό. Σε ότι αφορά την έναρξης της τουριστικής περιόδου, εμφανίστηκε αρκετά προβληματισμένος καθώς τα πάντα είναι στον αέρα και ρευστά και οι ξενοδόχοι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα στήριξης.

Ο κ. Κουρούνης τόνισε την αναγκαιότητα οι κάτοικοι της Κω να στηρίξουν όλα τα τοπικά προϊόντα και οι επαγγελματίες να πράξουν το ίδιο. Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο Βήμα της Κω που κυκλοφορεί την Τετάρτη 27 Μαΐου.

Μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό στο παρακάτω σύνδεσμό:

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση κάνναβης στην Κω Κατασχέθηκαν πάνω από -4- κιλά κάνναβης

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση κάνναβης στην Κω Κατασχέθηκαν πάνω από -4- κιλά κάνναβης Συνελήφθη χθες (Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2022) στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος

Ενημέρωση

Δωρεά του ιδρύματος ‘’Σταύρος Νιάρχος’’ για την κατασκευή νέου ιατρείου στην Τήλο, με όρο την τοποθέτηση μόνιμου ιατρού

Δωρεά του ιδρύματος ‘’Σταύρος Νιάρχος’’ για την κατασκευή νέου ιατρείου στην Τήλο, με όρο την τοποθέτηση μόνιμου ιατρού Ένα σημαντικό ζήτημα αναδεικνύει με παρέμβασή του

©2020 radioproto.gr is made with by