Ιωάννης Παππάς για εμβολιασμούς σε Κω και Κάλυμνο: «Όλοι μαζί, ας κάνουμε το καθήκον μας, για το δρόμο προς την ελεύθερη καθημερινότητα»

Θετική και άμεση απήχηση είχε η επικοινωνία του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ν.Δ. Ιωάννη Παππά με το Υπουργείο Υγείας, σχετικά με το θέμα των καθυστερήσεων του εμβολιασμού στο νησί της Καλύμνου και της Κω, που εδώ και μήνες πλήττεται από τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού, αλλά και στα γειτονικά νησιά του Βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου.

Η άμεση ανταπόκριση του υπουργείου, είχε ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση των διαδικασιών. Επιπλέον πολύ σύντομα τα εμβόλια της AstraZeneka θα πραγματοποιούνται στην κοινή γραμμή εμβολιασμού για όλες τις ηλικίες σε κάθε νησί.

«Η έντονη αγωνία των κατοίκων για τον εμβολιασμό, και ιδιαίτερα του επιχειρηματικού κόσμου, που σε μερικά νησιά συνεχίζει επί μακρόν να παραμένει αδρανής λόγω της διάδοσης του ιού, δεν επέτρεπε άλλες καθυστερήσεις. Η ανταπόκριση των πολιτών, που έχουν κατανοήσει ότι η μοναδική οδός προς την απαλλαγή μας από τον ιό και την απόκτηση ξανά της προσωπικής ελευθερίας του καθενός μας είναι αυτή του εμβολιασμού, αυξάνεται συνεχώς» αναφέρει ο κ. Παππάς.

«Οι διαδικασίες επιταχύνονται, ώστε πολύ σύντομα με τον εμβολιασμό, να αποσυμφορηθούν τα νησιά από το ιικό φορτίο. Η παράδοση εμβολίων θα γίνει με ρυθμό αυξημένο, θεμελιώνοντας σταδιακά την κατάσταση ανοσίας στα νησιά μας. Ήδη, βάσει των επιστημονικών δεδομένων και με την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, βαίνουμε προς ασφαλή χορήγηση του εμβολίου AstraZeneka και στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών.

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by