Ιωάννα Ρούφα: Ειλικρινά ντρέπομαι που συμμετέχω σ’ ένα τέτοιο θίασο…

Ιωάννα Ρούφα: Ειλικρινά ντρέπομαι που συμμετέχω σ’ ένα τέτοιο θίασο…

Το θέατρο του παραλόγου αποκαλύπτει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όραμα και Δράση» Ιωάννα Ρούφα μέσω δήλωσής της στον «Σ», με αφορμή την επιστολή που απέστειλε στην γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου Κω ζητώντας συγκεκριμένες αποφάσεις που έλαβε το Σώμα οι οποίες αφορούν στην Υγεία, στο Νερό και στη ΒΙΜΕΛ*.

Η κα Ρούφα, απαντώντας στο ερώτημα του «Σ», ποιος είναι ο λόγος που ζητά τις συγκεκριμένες αποφάσεις, δήλωσε:

«Ζήτησα τις εν λόγω αποφάσεις γιατί είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για να μην συμμετέχω σ’ αυτή την φαρσοκωμωδία.

Μετά το αίτημα των 17 δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας για την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων, για την άμεση θωράκιση των δημόσιων δομών υγείας του νησιού, και τη λειτουργία Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας ελήφθη η απόφαση 58/2022 κάναμε το συλλαλητήριο και πήγαμε στην Αθήνα για να γυρίσουμε άπραγοι σε όλα τα επίπεδα.

Ένα χρόνο μετά ο δήμαρχος της Κω πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος και συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τη διεκδίκηση κάλυψης των κενών θέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο της Κω παρουσία φορέων και κυρίως μαθητών … τα ντρέπομαι αυτά τα παιδιά… θα σκέφτονται πόσο λίγοι… πόσο καραγκιόζηδες είμαστε..

Συζητάγαμε πάλι 6 ώρες… καμία απόφαση δεν γράφτηκε (μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν μου εστάλη ) και βέβαια δεν είδα καμιά φωτογραφία με τον πρωθυπουργό…

Όλα για το θεαθήναι. Για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, για να εκτονώσουν την οργή του κόσμου, για να ελέγξουν το κίνημα ομάδας πολιτών στα social media… και το κατάφεραν… για να παρέχουν υπηρεσίες στους κυβερνόντες… δεν είναι ώρα τώρα  βλέπε και εκλογές ούτε για παθολόγο ούτε για τα φούμαρα περί νέου νοσοκομείου.

Αγαπητή Άννα, καταγγέλλω στο Κωακό λαό ότι η απόφαση του Απριλίου του 2022 δεν υλοποιήθηκε ποτέ και το ψήφισμα του 2023  δεν πήγε ποτέ στον πρωθυπουργό.

Ποιος θα μας πάρει στα σοβαρά με μια δημοτική αρχή τόσο βολική και διαχειρίσιμη;;

Μιλάμε για φιάσκο και κοροϊδία… Τους είπα στο δημοτικό συμβούλιο ότι  «ακυρώνετε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου την οποία ουδέποτε υλοποιήσατε για ένα ψήφισμα και μια φωτογραφία με τον πρωθυπουργό…

Εντούτοις, αν υπάρχει έστω και ψήγμα πιθανότητας η παρουσία μου στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό να βοηθήσει τον τόπο μου, εγώ θα είμαι και πάλι παρούσα».

Που να ήξερα ότι επρόκειτο για παράσταση… οι άνθρωποι είναι για Επίδαυρο και πάνω…

Ακόμα περιμένω να έρθει το θέμα του κέντρου υγείας της Αντιμάχειας στο δημοτικό συμβούλιο…

Ακόμα περιμένω την προσφυγή  στον συνήγορο του πολίτη (Έλληνα και Ευρωπαίο) καθώς το δικαίωμα πρόσβασης του πολίτη της Κω στη δημόσια υγεία δεν υφίσταται όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που περιέχονται στη απόφαση 58 του 2022.

Προσφύγαμε; Όχι βέβαια. Το ψηφίσαμε αλλά δυστυχώς την πατήσαμε για άλλη μια φορά που πιστέψαμε τον κύριο Νικηταρά.

Εισάγαμε τον όρο «Υγειονομικό Ισοδύναμο»  και καμιά παράταξη του δημοτικού συμβουλίου δεν ενδιαφέρθηκε για την πρόταση μας και τώρα ακούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να τον προωθεί ως προμετωπίδα του προγράμματος του για τα νησιά.

Όταν έχεις μια δημοτική αρχή που κύριο μέλημα της είναι να μην χαλάσουν οι ισορροπίες (χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, στήριξη από την ΝΔ, και ολίγον από ΠΑΣΟΚ),  τότε το  αποτέλεσμα είναι τραγικό… 

Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο…

Για την δεύτερη απόφαση που ζήτησα τι να σας πω παραπάνω…

Κροκοδείλια τα δάκρυα… το φέρανε στο δημοτικό συμβούλιο όταν πια είχε ψηφισθεί από τη βουλή.

Ψέμα και υποκρισία…

Ο νόμος δεν μιλάει μόνο για το νερό αλλά και για τη διαχείριση των αποβλήτων!

Αλλά το κάνανε γαργάρα γιατί ήδη τα έχουν ξεπουλήσει όλα…

Θυμάστε τι έλεγα για τη δημιουργία των ΦΟΔΣΑ ΑΕ;

Κρύβουν τις ευθύνες τους και την συμμετοχή τους στον δούρειο ίππο της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των αποβλήτων… ψέλλισαν διάφορα… δίκην νανουρίσματος για να ξεχάσουμε τα  3 εκ. ευρώ που ψήφισε ο κύριος Νικηταράς να φύγουν από το ταμείο της Κω και να πάνε στο ΦΟΔΣΑ που  ακόμα δεν έχει παραλάβει το ΧΥΤΑ της Κω…

Ζήτησα λοιπόν την απόφαση στην οποία έγινε δεκτή η πρότασή μας που στηρίζεται στην 1885/2022 απόφαση του ΣτΕ  που κατοχυρώνει το νερό ως δημόσιο αγαθό για να προχωρήσουμε την προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας για την οριστική ακύρωση του νόμου που ιδιωτικοποιεί το νερό.

Πιστεύετε ότι θα υλοποιήσει κάτι αυτή η δημοτική αρχή; Εδώ δεν ξέρω ακόμα αν έγραψε την απόφαση… Ειλικρινά ντρέπομαι που συμμετέχω σ’ ένα τέτοιο θίασο… Τα ίδια δεν έκαναν και με τον ΝΟΚ που δεν έγραψαν την απόφαση και καλά της διεκδίκησης…

Τώρα για το θέμα της ΒΙΜΕΛ…  Θυμίζω ότι το θέμα μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο  από τις παρατάξεις της μειοψηφίας… Χάθηκε μια ευκαιρία ανάληψης ευθυνών… μίλησα για αξιοπρεπή και επιβεβλημένη κηδεία… Περιμένω να δω την απόφαση αν την γράψουν ποτέ… τι να γράψουν δηλαδή αφού δεν αποφάσισαν τίποτα….

Επιφυλάσσομαι, το οφείλω, να δώσω νέα στοιχεία και για την έκθεση που μας απέκρυψαν και για τα πρόσφατα δεδομένα που δυστυχώς οδηγούν την υπόθεση στον εισαγγελέα…».  

*Η επιστολή

Προς γραμματεία δημοτικού συμβουλίου Κω.

Παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε άμεσα και ηλεκτρονικά,

Α) Τις αποφάσεις της ειδικής συνεδρίασης της 20 ης Μαρτίου 2023 για τα παρακάτω θέματα:

1. Ψήφισμα για τη διεκδίκηση κάλυψης των κενών θέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο της Κω (Εισηγητής: Δήμαρχος Κω, κ. Νικηταράς Θεοδόσιος).

2. Λήψη απόφασης για την απόσυρση του Νομοσχεδίου σύστασης της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (Ρ.Α.Α.Ε.Υ.), που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΕΥΑΚ, κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρός).

Β) Την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αφορά στο αίτημα των 17

δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας (08/02/2023) για το θέμα:

Α) Ενημέρωση για την έκθεση αποτελεσμάτων ελέγχου της ΒΙΜΕΛ όπως αυτή κοινοποιήθηκε στο δήμο από το Υπουργείο Οικονομικών και το τμήμα Δημοσιονομικών Ελέγχων στις 19/12/2022.

Β) Λήψη απόφασης για εκκαθάριση και λύση της εταιρείας – σύγκληση Γενικής Συνέλευσης ΒΙΜΕΛ».

Με τιμή

Ρούφα Ιωάννα

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Μίκα Ιατρίδη από Πάτμο και Λέρο: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της αυτοδύναμης επιλογής για σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια και πρόοδο!»

Μίκα Ιατρίδη από Πάτμο και Λέρο: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της αυτοδύναμης επιλογής για σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια και πρόοδο!» Στην Πάτμο και τη Λέρο βρέθηκε η

©2020 radioproto.gr