Ιστορική στιγμή για τους Δήμους Κω & Νισύρου η σύμβαση παραχώρησης του Καταφυγίου Σκαφών Αναψυχής Πάλων

 

Ιστορική στιγμή για τους Δήμους Κω & Νισύρου η σύμβαση παραχώρησης του Καταφυγίου Σκαφών Αναψυχής Πάλων 

Υπογράφηκε χθες στη Νίσυρο, παρουσία των Δημάρχων, Κω Θεοδόση Νικηταρά και Νισύρου Χριστοφή Κορωναίου, η σύμβαση παραχώρησης του Καταφυγίου Σκαφών Αναψυχής Πάλων Νισύρου, από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω Κώστα Χόνδρο και τον εκπρόσωπο της ΔΗΤΟΥΡΕΝ (Δημοτικές Τουριστικές Επιχειρήσεις Νισύρου – Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ) Αντιδήμαρχο Νισύρου Δημήτρη Χασαπλαδάκη.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς τόνισε ότι η μεταφορά της διαχείρισης στο Δήμο Νισύρου μιας πλουτοπαραγωγικής πηγής, όπως το καταφύγιο στους Πάλους, που μέχρι σήμερα δεν απέδιδε έσοδα, καταδεικνύει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μεγάλες δυνατότητες να στηρίξει την ανάπτυξη του τόπου, με συνεργασία, σχεδιασμό, τεκμηρίωση και πολλή δουλειά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καλή συνεργασία του Δήμου Κω με τους Δήμους Νισύρου και Αστυπάλαιας, εκτός από το Λιμενικό Ταμείο, διευρύνεται με τον υπό συγκρότηση Αναπτυξιακό Οργανισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όσον αφορά στο Καταφύγιο Πάλων η κατάσταση των υποδομών είναι σε κακό επίπεδο, με συνέπεια την αδράνεια μιας σημαντικής υποδομής για το νησί και την περιοχή μας και την απώλεια εσόδων.

Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, η οποία είναι για 10 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλη μία δεκαετία, η ΔΗΤΟΥΡΕΝ θα επενδύσει στην αναμόρφωση του Καταφυγίου, θα αυξήσει τη χωρητικότητα και τα έσοδά του, με την καλή λειτουργία της λιμενολεκάνης και αποκατάσταση του οικοσυστήματος της περιοχής, πάντα υπό την εποπτεία και έγκριση του Λιμενικού Ταμείου.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

“Πεδίο μάχης” το κέντρο της Κω – Απίστευτες σκηνές με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες

“Πεδίο μάχης” το κέντρο της Κω – Απίστευτες σκηνές με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες Πηγή: www.vimatisko.gr Μπορεί τα επεισόδια στο Πυλί ανάμεσα στους μετανάστες

Αθλητικά Νέα

Μία ακόμη χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω – Ποδηλασία, Ironman και διεθνείς αγώνες! 

Κολάζ φωτογραφίας: Aegeanews.gr Μία ακόμη χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω – Ποδηλασία, Ironman και διεθνείς αγώνες!  Η ολοκλήρωση του διήμερου αγώνα ορεινής ποδηλασίας

©2020 radioproto.gr