Ιατρικός Σύλλογος Κω: Απάντηση στον Υπ. Υγείας για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο και τους ιδιώτες γιατρούς 

 

Ιατρικός Σύλλογος Κω: Απάντηση στον Υπ. Υγείας για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο και τους ιδιώτες γιατρούς 

Η εμφανής αποτυχία του υπουργείου Υγείας να δημιουργήσει ένα ελκυστικό ΕΣΥ στις παραμεθόριες περιοχές δεν μπορεί να επιβαρύνει τους ιατρούς, που ήδη εργάζονται στα νησιά και έχουν επιλέξει τη δυσκολία της ιατρικής πράξης μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η υγειονομική κάλυψη των νησιών είναι ευθύνη των κυβερνώντων. Χρειάζονται πολιτικές που να θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο, είτε αναφερόμαστε στους λειτουργούς υγείας, είτε στους ασθενείς.Σίγουρα όχι ακραίες, αναχρονιστικές πρακτικές, που θυμίζουν καθεστώτα άλλης εποχής. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κω δεν έχει μείνει άπραγος. Ως εποπτεύουσα αρχή έχει κρούσει τον κώδωνα εγκαίρως και πολλαπλώς, προτείνοντας σαφείς λύσεις και κίνητρα για την κάλυψη της μοναδικής Β’θμιας δομής με μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

Λύσεις για βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη εφαρμογή, με τρόπο ολιστικό, κατανοώντας την ανάγκη προσαρμογής νέων διοικητικών, οικονομικών αλλά και επιστημονικών κανονισμών. Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας στο Υπουργείο και είμαστε στην διάθεση του Υπουργού για κάθε συζήτηση. Παρόντες για μια συνεργασία προς όφελος των πολιτών με σεβασμό στα μέλη μας. Γιατί μόνο μέσα από τις συνεργασίες δημιουργούνται δυνατότητες εφαρμογής λύσεων προς όφελος των κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών.

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος

Κατερίνα Γαβαλά

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Βασίλης Οικονομού επισκέπτεται την Κω και την Κάλυμνο Παρασκευή – Σάββατο 7&8 Φεβρουαρίου. Δείτε το πρόγραμμα 

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Βασίλης Οικονομού επισκέπτεται την Κω και την Κάλυμνο Παρασκευή – Σάββατο 7&8 Φεβρουαρίου. Δείτε το πρόγραμμα  Πρόγραμμα Επίσκεψης του Υφυπουργού

©2020 radioproto.gr