Θ. Πάχος στο Ράδιο Πρώτο για κλειστή δομή: « Λέμε όχι. Μαζεύουμε υπογραφές και θα παραιτηθούμε. Που είναι ο Περιφερειάρχης; Να βγει ο δήμαρχος μπροστά για κινητοποιήσεις»

Share This Post

Θ. Πάχος στο Ράδιο Πρώτο για κλειστή δομή: « Λέμε όχι. Μαζεύουμε υπογραφές και θα παραιτηθούμε. Που είναι ο Περιφερειάρχης; Να βγει ο δήμαρχος μπροστά για κινητοποιήσεις»

Με αφορμή τις εξελίξεις που τρέχουν γύρω από τις κλειστές δομές φιλοξενίας μεταναστών , δηλώσεις έκανε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πυλίου κ. Θοδωρής Πάχος. Η κοινότητα επιμένει και λέει όχι σε κλειστή δομή, ναι στην αποσυμφόρηση και ζητά να κλείσει το Χοτ Σποτ.

« Είχα δίκιο μάλλον που είπα στον Υπουργό κ. Μηταράκη ότι δεν τον πιστεύουμε. Άλλα μας είπε ο Υπουργός όταν τους θέσαμε ερωτήσεις τόσο στην συνεδρίαση, όσο και στην σύσκεψη στο γραφείο δημάρχου και τελικά άλλα έγιναν. Μας έλεγε ότι θα δει τι θα γίνει με την Κω, ότι θα το συζητήσουμε ξανά σε 6 μήνες και τελικά μετά από 10 μέρες ανακοινώθηκε η επίταξη του στρατοπέδου. Δηλαδή διατάζουμε και αποφασίζουμε».

Ο κ. Πάχος επιβεβαίωσε μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο 91.5 την πρόθεση του τοπικού συμβουλίου να παραιτηθεί κάτι που είχε αναφέρει και στον κ. Μηταράκη ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται υπογραφές κατά των κλειστών δομών. « Θα παραιτηθούμε το είπαμε και θα το κάνουμε όλοι μαζί οι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων. Τώρα μαζεύουμε υπογραφές κατά της κλειστής δομής και υπέρ των αιτημάτων μας και έχουμε στο πλευρό μας όλους τους φορείς του νησιού. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί περίπου 600 υπογραφές και συνεχώς ο αριθμός αυξάνεται. Μας τηλεφωνούν οι πολίτες και θέλουν να υπογράψουν.»

Ο πρόεδρος της κοινότητας υπενθύμισε τα όσα είχε δηλώσει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ενώ έκανε σχόλιο τόσο για την στάση της περιφέρειας αλλά και τι περιμένει από τον δήμο Κω μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

« Είπα στο δημοτικό συμβούλιο να αφήσουμε τις αντιπαραθέσεις και να βγει μία ομόφωνη απόφαση για κλείσιμο του Χοτ Σποτ. Δεν είναι δυνατόν στο Βόρειο Αιγαίο να βγαίνει ο Περιφεριάρχης, να βγαίνουν οι δήμαρχοι και να είναι κατά και εδώ να το πηγαίνουμε ανάποδα. Δεν είναι δυνατόν εγώ, που είμαι ο πρόεδρος του χωριού, να φωνάζω. Που είναι ο Περιφερειάρχης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι; Ο δήμαρχος να βγει μπροστά για κινητοποιήσεις. Προσωπικά το 2016 βγήκα έξω, ήμουν στις κινητοποιήσεις και τα άλλα νησιά μας κορόιδευαν αν θυμάστε. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα και θα βρούμε μπροστά μας τα χειρότερα».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός Ντρισμπιώτη, Rouwendaal, Carlin, Ιακωβάκης και άλλα παγκόσμια αστέρια βρέθηκαν στη Σαντορίνη. Χορηγός επικοινωνίας: Ράδιο Πρώτο 91.5  – www.radioproto.gr 

©2020 radioproto.gr is made with by