Θ. Πάχος: « Η κ. Ρούφα προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη λόγω της τοποθέτησης του Γ. Φραγκούλη ως διοικητή στο hot spot

Την δυσαρέσκειά του εξέφρασε μέσω του Ράδιο Πρώτο 91.5 ο πρόεδρος του τοπικού κοινοτικού συμβουλίου Πυλίου κ. Θοδωρής Πάχος με την επικεφαλής του Όραμα και Δράση κα. Ιωάννα Ρούφα για το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας προσπαθεί να δημιουργήσει ζητήματα για γεγονότα άνευ σημασίας ή ετεροχρονισμένα. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πάχος θεωρεί ότι : « Η κα. Ρούφα προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη λόγω της τοποθέτησης του εκλεγμένου από τον Κωακό λαό δημοτικό σύμβουλο του Οράματος κ. Γιάννη Φραγκούλη στην θέση του διοικητή του Χοτ Σποτ».

Ο πρόεδρος είπε πως η επικεφαλής η οποία είναι από το Πυλί και μέχρι πρόσφατα είχε ενώσει την φωνή της με το τοπικό συμβούλιο κατά του Χοτ Σποτ, θα έπρεπε να πάρει θέση καθώς διεκδικούσε και την θέση της δημάρχου. Σύμφωνα με τον κ. Πάχο το περιστατικό ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες από ανάρτηση της επικεφαλής του Οράματος στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

« Την Κυριακή με ενημέρωσε δημοτικός υπάλληλος ότι διαμαρτύρεται πολίτης για τα χόρτα σε κάποιο δρομάκι του Αγίου Γεωργίου. Πριν 5 ημέρες είχαμε βρεθεί με μηχανικούς σε αυτό το σημείο διότι θα ασφαλτοστρωθεί αυτός ο δρόμος και κάποιοι άλλοι όπως ήταν στο πρόγραμμα της πρώην δημοτικής αρχής και συνεχίζει η τωρινή. Αυτό το γνώριζε η κα. Ρούφα όπως και ότι τις τελευταίες ημέρες έμειναν κάποια πράγματα πίσω λόγω των έκτακτων καταστάσεων. Εξάλλου ο καθένας πρέπει να φροντίζει τον χώρο του και περιμετρικά όπως άλλωστε έχει ζητήσει και η Υπηρεσία Πρασίνου.

Στο Πυλί έχουμε μόνο 2 άτομα για καθαριότητα και οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν και προβλήματα υγείας. Δεν ξέρω γιατί το έκανε όλο αυτό η κα. Ρούφα και μάλιστα τώρα. Προφανώς το κάνει για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από το μεταναστευτικό. Για πρώτη φορά όλο το τοπικό συμβούλιο είναι ενωμένο΄. Όλοι οι κάτοικοι, όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλύτερο του τόπου μας . Έχουμε βάλει στην άκρη τις διαφορές μας. Κάνουμε υποτίθεται έναν αγώνα για το Χοτ Σποτ. Ο κ. Φραγκούλης είναι εκλεγμένος από τον κωακό λαό. Δεν έχω τίποτα προσωπικά μαζί του. Δεν γίνεται όμως να πηγαίνουμε στο σπίτι της κα. Ρούφα πριν λίγο καιρό , να υπογράφει, να μας υποστηρίζει σε αυτόν τον αγώνα και τώρα να γίνεται αυτό. Αν είχε συμβεί με κάποιο στέλεχος της Δύναμης Αλλαγής θα έλεγα του κ. Κυρίτση ή τον απομακρύνεται ή φεύγω.

Ο τοπικός σύμβουλος ο κ. Βρέττης μου μετέφερε ότι όταν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων για την θέση του διοικητή η κα. Ρούφα είχε πει μακάρι να είναι ο κ. Φραγκούλης. Στο τέλος όμως, θα κριθούμε όλοι. Μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση του τοπικό με θέμα το μεταναστευτικό δεν προσήλθαν τα μέλη του Οράματος για κάποιους λόγους και αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να συνεδριάσουμε ξανά μας πρόλαβαν οι εξελίξεις».

Για το τεχνικό πρόγραμμα ο κ. Πάχος ανέφερε τα εξής: « Γνωρίζει η κυρία Ρούφα ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε στο Πυλί , έγινε και στα υπόλοιπα τοπικά συμβούλια αλλά και παλαιότερα. Ας τα βάλει με την δημοτική αρχή για αυτή την απόφαση όχι με εμένα. Το θέμα του τεχνικού π0ρογράμματος ήταν στις αρχές Νοεμβρίου. Τώρα το θυμήθηκε μετά από τόσους μήνες ότι η διαδικασία δεν είναι η σωστή; Το κάνει πιστεύω τώρα αυτό διότι εμείς αναφερθήκαμε στην επιλογή του κ. Φραγκούλη. Τι ακριβώς θέλει η κα. Ρούφα να μην μιλάμε;

Τον Σεπτέμβριο μου έκανε επίθεση η κα. Ρούφα διότι πήγα στο Χοτ Σποτ με τον δήμαρχο και μου είπε ότι έτσι νομιμοποιώ την δομή. Εκείνη παλαιότερα γιατί έβγαζε ανακοινώσεις για συναντήσεις με την διοικήτρια; Περίμενα πάντως να με πάρουν τηλέφωνο οι τοπικοί σύμβουλοι του Οράματος αλλά και η κα. Ρούφα όπως άλλωστε έχει κάνει πολλές φορές για ζητήματα του χωριού. Μόνο προτίμησε να κάνει ανάρτηση στο facebook όταν παλαιότερα είχε κάνει παρατήρηση στον τοπικό σύμβουλο της Ισχυρής Κω τον κ. Πίτση για μία ανάρτηση , σχόλιο ότι δεν θα έπρεπε οι σύμβουλοι να απαντούν και να τοποθετούνται έτσι.

Στη συνέχεια βέβαια έβγαζε στο facebook με τους τοπικούς της συμβούλους το ίδιο θέμα που αφορούσε το σχολείο στα Αμανιού. Θα μπορούσε και τώρα να με τηλεφωνήσει μόνο έκανε ολόκληρο σκηνικό στο διαδίκτυο για να κάνουμε γαργάρα το θέμα του δημοτικού της συμβούλου και του μεταναστευτικού. Επίσης γνωρίζει ότι δεν έχουμε καν γραμματειακή υποστήριξη στην κοινότητα. Μάλιστα μου είχε πει η κα. Ρούφα να κλείσω την κοινότητα όταν η υπάλληλος πήρε άδεια άνευ αποδοχών. Εγώ όμως παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του χωριού και το κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι».

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2019 radioproto.gr is made with by