Θετική στον κορονοϊό μητέρα στην Κω – Τρία κρούσματα σε πρόσφυγες στη Ρόδο

Σε καραντίνα 14 ημερών έχουν τεθεί δύο μαθητές, που φοιτούν στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σχολείο Ζηπαρίου της Κω, όταν η μητέρα τους εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό.
 Τα παιδιά έχουν υποβληθεί σε τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας. Η μητέρα, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο σε καλή κατάσταση, εργάζεται σε ξενοδοχείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Νοσοκομείο μετέβη για άλλο πρόβλημα υγείας και μετά από εξετάσεις που της έγιναν βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Άγνωστο παραμένει αν οι αρμόδιες αρχές έχουν προχωρήσει σε ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας στο ξενοδοχείο. Σημειώνεται ότι η γυναίκα δεν είχε άμεση επαφή με τουρίστες.

3 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ρόδο

Την ίδια ώρα τρία νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα παλαιά σφαγεία της Ρόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ρόδου, μετά από έλεγχο που διενήργησε ο ΕΟΔΥ στη δομή σε 43 άτομα, βρέθηκαν θετικά τρία ακόμα δείγματα.
Σημειώνεται ότι στα παλαιά σφαγεία φιλοξενούνται περί τα 170 άτομα.

250 τέστ στο ΚΥΤ Λέρου

Εξ άλλου περισσότερα από 250 τεστ διενεργήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέρου, από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
Εκτός από τους διαμένοντες στη δομή, τεστ διενεργήθηκαν και στο προσωπικό.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το τεστ Rapid στο οποίο υπεβλήθησαν κατέδειξε τέσσερα θετικά δείγματα, ωστόσο τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται από το ΠΑΣΤΕΡ.

Πηγή: Ert.gr

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by