Θεατρική παράσταση από την ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΕΡΟΥ “Άλκηστη, ο αιώνιος θάνατος της ανάστασης”

30 χρόνια Θεατρική Ομάδα Λέρου

Άλκηστη

ο αιώνιος θάνατος της ανάστασης

του Σπύρου Συρόπουλου

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο «Άλκηστη, ο αιώνιος θάνατος της ανάστασης» του Σπύρου Συρόπουλου από το βιβλίο του «Η γυναίκα του άλλου μύθου».

Στις 11-12-13 και 14 Οκτωβρίου, 9 το βράδυ στο θεατράκι της στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

Ήθελε η Άλκηστη να επιστρέψει στον «πάνω κόσμο»; Η Άλκηστη θρηνεί γιατί η επιστροφή της στη ζωή ισοδυναμεί με καταδίκη στην αφάνεια του ρόλου της συζύγου. Η ιστορία της Άλκηστης μέσα από τη δική της ματιά. Διαφορετική αλλά οικεία. Παλιά και σύγχρονη. Η Άλκηστη αφηγείται, πονά, νικά, χάνει, σιωπά, φωνάζει, νιώθει…. Κι αυτό που μένει, δεν είναι άλλη μια εκδοχή ενός αρχαίου μύθου – γιατί όλες οι ιστορίες, αν τους αλλάξεις τα ονόματα, είναι σύγχρονες και καθημερινές. Αυτό που μένει δεν είναι η εκδοχή μιας ιστορίας από την πλευρά της γυναίκας – γιατί όλες οι ιστορίες, αφορούν εντάσεις, αισθήματα, ανασφάλειες και επιθυμίες τόσο κοινές στους άντρες και τις γυναίκες που ο καθένας μπορεί να τις κατανοήσει σε πρώτο πρόσωπο. Γιατί, όπως τονίζει στον πρόλογο του ο Σπύρος Συρόπουλος, «ο μύθος είναι πράγμα ζωντανό. Και σαν κάθε ζωντανό έχει μια καρδιά που χτυπάει απαράλλαχτη, ενώ η μορφή του αλλάζει».

Διανομή

ΑΛΚΗΣΤΗ: Χριστίνα Τσιπλίδη

ΦΩΝΕΣ

Απόλλωνας: Λεωνίδας Ηλίας

Άδμητος: Γιάννης Παπαδημητρίου

Φέρης: Νίκος Φωκάς

Κάτοικοι Φερών: Γιώργος Δράκος, Φώτης Μπερδέκλης

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Διαμαντάρας

Κίνηση: Χριστίνα Αντωνοπούλου

Υποβολείο: Ειρήνη Ντινάκη

Χειρισμός ήχου: Αναστασία Χατζηγρηγορίου

Χειρισμός φωτισμού: Κατερίνα Διαμαντάρα

Φωτογραφίες: Ουρανία Καραλή

Αφίσα: Κατερίνα Ευαγγέλου

Δημιουργία trailer παράστασης: Ιωάννα Ασμενιάδου – Φωκά

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων στο θεατράκι, πραγματοποιείται προπώληση εισιτηρίων στα τηλέφωνα 6937409859 και 6946093661. Αγοράζοντας το εισιτήριο πραγματοποιείται και η κράτηση της θέσης σας σε όποια ημέρα παράστασης (11-12-13-14 Οκτωβρίου) επιθυμείτε.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Ράδιο Λέρος, Ράδιο Άρτεμις, Ραδιόφωνο Proto-Κως, City 93-Κως, ραδιόφωνο «στο κόκκινο»-Ρόδος, εφημερίδα Λεριακά Νέα, περιοδικό Νήσος Κως, Αιγαίο TV, lerosnews.gr, e-leros.com, e-Νήσος Κως

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

H ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ ξεκινά τις καλοκαιρινές της δράσεις την Τρίτη 13/06 στις 21:00, στον Θερινό Κινηματογράφο Ορφέα, με τη βραβευμένη ταινία από το Μαρόκο Το Μπλε Καφτάνι.

H ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ ξεκινά τις καλοκαιρινές της δράσεις την Τρίτη 13/06 στις 21:00, στον Θερινό Κινηματογράφο Ορφέα, με τη βραβευμένη ταινία από το Μαρόκο Το Μπλε Καφτάνι. Το Μπλε

©2020 radioproto.gr