Επαρχείο Κω: Ενημέρωση πολιτών Κω προς αποφυγή παρερμηνειών, σχετικά με την πανδημία

1. Από την αρχή της πανδημίας, επιδιώκοντας μία καλή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, παραχωρήσαμε χώρο στο κτίριο του Διοικητηρίου, μαζί με υλικοτεχνική υποστήριξη, προκειμένου να πραγματοποιούνται εβδομαδιαίοι έλεγχοι για Covid-19, σε όσους συμπολίτες μας το επιθυμούν.

2. Αρμόδιοι για την πραγματοποίηση ελέγχων (μοριακών – rapid tests), είναι τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

3. Για την ιχνηλάτηση των επαφών κάθε θετικού κρούσματος Covid-19 όπως και για τον κατ’ οίκον περιορισμό (καραντίνα) αυτών, αποφασίζουν, εκ νόμου, οι Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Στο έργο αυτό συμβάλλουν, τοπικά, οι Κινητές Ομάδες Μονάδων Υγείας.

4. Η επιτήρηση του κατ’ οίκον περιορισμού (καραντίνα), είναι ευθύνη της αστυνομικής διεύθυνσης, η οποία ενημερώνεται από τις προαναφερόμενες υπηρεσίες.

Σε όλη αυτή την πολύ-επίπεδη διαδικασία, βασική προϋπόθεση αποτελεί η αυστηρή τήρηση του ιατρικού απορρήτου.

Παρόλα αυτά, οφείλει να καταστεί σαφές ότι το Επαρχείο Κω – Νισύρου, δεν είναι αρμόδιο για καμία από τις ανωτέρω διαδικασίες, όπως το άνοιγμα – κλείσιμο καταστημάτων, ακτοπλοϊκών ή αεροπορικών γραμμών κλπ.

Το ενδιαφέρον μας, ωστόσο, για την πορεία και αντιμετώπιση της πανδημίας παραμένει αμείωτο και θα εξακολουθούμε να πράττουμε το καλύτερο δυνατό.

Γραφείο Τύπου

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by