Η Χ. Γιασιράνη στο Πρώτο 91.5 για προσωρινή μετακίνηση παθολόγου στο Νοσοκομείο Κω, προκήρυξη νέων θέσεων, οικονομικά κίνητρα, δηλώσεις Καμπανή – Φρατζάκη

Share This Post

Η Χ. Γιασιράνη στο Πρώτο 91.5 για προσωρινή μετακίνηση παθολόγου στο Νοσοκομείο Κω, προκήρυξη νέων θέσεων, οικονομικά κίνητρα, δηλώσεις Καμπανή – Φρατζάκη

Η αντιπεριφερειάρχης υγείας κα. Χαρούλα Γιασιράνη μίλησε το πρωί της Τετάρτης στο Ράδιο Πρώτο 91.5 για τα ζητήματα του νοσοκομείου. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι μετακινείται προσωρινά ειδική παθολόγος στο νοσοκομείο Κω την Κυριακή. Έως τότε προσφέρει υπηρεσίες ιδιώτης παθολόγος με ειδική σύμβαση με μπλοκάκι.
Παράλληλα τόνισε ότι άμεσα θα γίνει η προκήρυξη τριών θέσεων που αφορούν ένα παθολόγο, έναν παιδίατρο και έναν ακτινολόγο. Σε ότι αφορά την θέση του πνευμονολόγου δεν προβλέπεται δυστυχώς να καλυφθεί με κάποιον τρόπο τουλάχιστον στην παρούσα φάση.
«Εφόσον καλυφθούν και αυτές οι δύο θέσεις, το Νοσοκομείο της Κω είναι επαρκώς στελεχωμένο σε ιατρικό προσωπικό, ενώ στο 87% ανέρχεται σήμερα η κάλυψη και σε νοσηλευτικό προσωπικό», επανέλαβε.
Σε ερώτηση για το εάν δίνεται η δυνατότητα επίταξης γιατρών ή και συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις , δεδομένου του γεγονότος ότι έγιναν 5 αεροδιακομιδές από την Κω μέσα σε μόλις 8 ημέρες, η κα. Γιασιράνη είπε ότι εξετάζεται και σε κάποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η συνεργασία με τον στρατό ενώ σε ότι αφορά την επίταξη είναι κάτι το οποίο υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
Αν και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει αρμοδιότητες στο δημόσιο σύστημα υγείας, παρόλα αυτά και με την έναρξη της πανδημίας η περιφέρεια προχώρησε όπως ανέφερε η κα. Γιασιράνη στην ενίσχυση των δομών υγείας σε υλικό, προσωπικό και αναλώσιμα.
Παράλληλα, κατάφερε επί ημερών υπουργίας του κ. Κουρουμπλή, να περάσει η τροπολογία « Χατζημάρκου» όπως την ανέφερε και να δοθούν οικονομικά κίνητρα σε υγειονομικούς να εργαστούν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
Έτσι δίνεται σε υγειονομικούς που επέλεξαν την Κω κάτω από αυτές τις συνθήκες ένα επιπλέον επίδομα 450 ευρώ ενώ καλύπτεται και η μισθοδοσία άλλων υγειονομικών που υπηρετούν στο νησί, εξ ‘ ολοκλήρου με πόρους της Περιφέρειας.
Παράλληλα τόνισε η αντιπεριφερειάρχης ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το νέο νοσοκομείο θα χτιστεί με χρήματα της Περιφέρειας.
Αν και της ζητήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του συναδέλφου Επάρχου Κω Νισύρου κ. Καμπανή και της πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κω κα. Φρατζάκη περί κλεισίματος του νοσοκομείου και την πιθανότητα μικρότερης θνησιμότητας εάν δεν λειτουργούσε η δομή, η κα. Γιασιράνη είπε ότι δεν ήθελε να κάνει κανένα σχόλιο σε ότι αφορά τις δημόσιες δηλώσεις.
« Είμαστε ένα με την κοινωνία και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις» τόνισε μεταξύ άλλων υπενθυμίζοντας ότι το Ν. Αιγαίο είναι από τις πιο δύσκολες διοικητικά περιφέρειες εξαιτίας των πολλών νησιών και διαφορετικών αναγκών.

Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ, ΖΗΠΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ, ΖΗΠΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΥ   απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, κ. Νίκου Νικολή, στην ανοικτή επιστολή των Δ.Σ. των

Ενημέρωση

Την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στις νησιωτικές περιοχές ζήτησε ο Ιωάννης Παππάς με κοινοβουλευτική του παρέμβαση

Την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στις νησιωτικές περιοχές ζήτησε ο Ιωάννης Παππάς με κοινοβουλευτική του παρέμβαση Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς πραγματοποίησε κοινοβουλευτική παρέμβαση

©2020 radioproto.gr is made with by