Η. Σιφάκης και Ν. Σβύνου για την απουσία της Κω από την Τουριστική Έκθεση στο Λονδίνο. Τα φυλλάδια, τα σταντ και το διαβατήριο που δεν υπήρχε

 

Η. Σιφάκης και Ν. Σβύνου για την απουσία της Κω από την Τουριστική Έκθεση στο Λονδίνο. Τα φυλλάδια, τα σταντ και το διαβατήριο που δεν υπήρχε

Ολόκληρος ο τουριστικός κόσμος της Κω έχει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η Κως δεν είχε ούτε καν δικό της σταντ στο Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο, όπως δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 και Βήμα της Κω η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κα. Ντίνα Σβύνου.

Η. Σιφάκης: « Δεν γνώριζε η εκπρόσωπος τουρισμού της Κω ότι χρειάζεσαι διαβατήριο για την Αγγλία;»

Την απορία του για το πως η αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Κω κα. Σέβη Βλάχου δεν γνώριζε ότι στο Λονδίνο χρειάζεται διαβατήριο κανείς για να ταξιδέψει, εξέφρασε ο τέως αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Σιφάκης λέγοντας στην πρωινή εκπομπή του Πρώτο « Ο δήμαρχος ακύρωσε, ο δεύτερος της αποστολής ακύρωσε. Η αντιδήμαρχος γιατί ακύρωσε το ταξίδι; Ένας άνθρωπος έπρεπε να πάει. Αναρωτιέμαι πως ο άνθρωπος που εκπροσωπεί τον τουρισμό στην Κω δεν γνώριζε ότι για να πας στο Λονδίνο χρειάζεσαι πλέον διαβατήριο. Στο παρελθόν είχε τύχει ζήτημα με το διαβατήριο μέλος της αποστολής σε τουριστική έκθεση και η αστυνομία μέσα σε 2 ημέρες το τακτοποίησε».

Ούτε ένα φυλλάδιο της Κω στην Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου

Τόσο ο κ. Σιφάκης όσο και η κα. Σβύνου σχολίασαν αρνητικά το γεγονός ότι η Κως δεν είχε ούτε ένα φυλλάδιο, πόσο μάλλον χώρο σε μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως. «Πήγαμε χωρίς περίπτερο, χωρίς booth, χωρίς φυλλάδιο, χωρίς εκπροσώπηση. Το είδα με τα μάτια μου. Προσωπικά έκανα τα ραντεβού μου όρθιος σε διαδρόμους και άλλοι επαγγελματίες της Κω ζητούσαν από το περίπτερο της Ρόδου να τους παραχωρηθεί χώρος για να κάνουν συναντήσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δημοτικός σύμβουλος της Δύναμης Αλλαγής.

«Αυτή την ώρα, θα έπρεπε να επιστρέφει η αποστολή μας από την Αγγλία και να μας φέρνει τα μηνύματα της αγγλικής αγοράς. Η δυσαρέσκεια είναι ευρύτερη σε όλο τον τουριστικό κόσμο που δεν πήγαμε» ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ηλία Σιφάκη : 

Έλλειψη συνεννόησης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας

Η κα. Σβύνου έκανε λόγο για έλλειψη συνεννόησης καθώς η περιφέρεια δεν είχε περίπτερο αν και « η κα. Βλάχου είχε κάνει δηλώσεις ότι η Κως θα συμμετέχει στο περίπτερο της περιφέρειας. Την επόμενη ημέρα ο Περιφερειάρχης είπε ότι δεν θα υπάρχει περίπτερο. Μιλά ο δήμος για ένα booth της περιφέρειας εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ. Μιλάμε ουσιαστικά για ένα γραφείο».

Τι είπαν Σιφάκης & Σβύνου για ΚΩΑΝ

Η κα. Σβύνου αναφερόμενη στους τρόπους προβολής του νησιού υπογράμμισε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι marketing, όμως δεν επιτρέπεται η Κως να λείπει από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις. « Είναι 3 οι σημαντικές. Αγγλία, Ολλανδία , Βερολίνο. Η Κως κάποτε πήγαινε αυτόνομα. Υπάρχει ένα εργαλείο τώρα η ΚΩΑΝ η οποία όμως αδυνατεί να προχωρήσει σε δράσεις. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο που δεν δουλεύει. Ήταν τρανταχτή η απουσία μας και άφησε εκτεθειμένη την Κω ως προορισμό και τους επιχειρηματίες μας».

Για την ΚΩΑΝ ο πρώην αντιδήμαρχος είπε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για έναν οργανισμό με 3 διευθυντές έναν υπάλληλο, ένα τεράστιο κτίριο που ακριβοπληρώνεται όπου στεγάζεται πλέον και η υπηρεσία καθαριότητας. « Ποια η λειτουργία της ΚΩΑΝ ως γραφείο προώθησης τουρισμού; Απέφυγαν την γραφειοκρατία για πολύ απλά δεν κάνουν τίποτα. Δεν έκαναν καν τον κόπο να στείλουν φυλλάδια. Η Αστυπάλαια είχε δικό της booth. Η σεζόν πήγε καλά και θα πάει καλά και κάποιοι θα ζητήσουν και τα εύσημα».

Ολόκληρη η συνέντευξη της Ντίνας Σβύνου : 

Η θέση της Δημοτικής Αρχής για το θέμα με την Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου

Σύμφωνα με δήλωση που έγινε στο Ράδιο Πρώτο και Βήμα της Κω από την δημοτική αρχή, μεταφέρθηκε ότι η Κως από το 2016 πηγαίνει στις εκθέσεις μαζί με την περιφέρεια. Φέτος η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επέλεξε να έχει δύο booth εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ. Στους όρους της συμφωνίας ήταν να χρησιμοποιηθεί μόνο το υλικό του ΕΟΤ. « Υπήρχε το booth της Δωδεκανήσου για να γίνονται τα ραντεβού. Ο ΕΟΤ είχε την επιμέλεια των βίντεο και υλικού. Άρα έγιναν όπως είχαμε συμφωνήσει».

Σε ότι αφορά την παντελή έλλειψη επίσημης αντιπροσωπείας από την Κω, η δημοτική αρχή δήλωσε τα εξής: « Είχε προγραμματιστεί 3μελής αποστολή. Τα δύο μέλη για λόγους ανωτέρας βίας έπρεπε να ακυρώσουν. Ακυρώθηκε ολόκληρο το πακέτο όπου να σημειώσουμε ότι δεν θα υπάρξει καμία οικονομική ζημιά στον Δήμο καθώς τα χρήματα που δαπανήθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για άλλη αποστολή. Εν συνεχεία η κα. Βλάχου έκλεισε μεμονωμένα να ταξιδέψει και η κράτηση στο πρακτορείο έγινε με την ταυτότητα και την διαβεβαίωση του πρακτορείου ότι μπορεί να ταξιδέψει με ταυτότητα. Ήταν πλέον αργά όταν διαπιστώθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και έπρεπε να εκδοθεί διαβατήριο».

Τέλος, σύμφωνα με τον Δήμο Κω, το νησί μας είχε δια ζώσης παρουσία στο Άμστερνταμ πριν λίγες ημέρες και θα έχει παρουσία στις εκθέσεις της Ουτρέχτης και του Βερολίνου.

Το νησί πάει μόνο του τουριστικά – Τεράστια η απουσία της Κω

«Είναι ανεπίτρεπτο για την Κω να μην έχει παρουσία» επέμενε ο κ. Σιφάκης με την κα. Σβύνου να αναφέρει ότι η Κως θα έπρεπε να βρει έστω και Κώους φοιτητές στην Αγγλία για να εκπροσωπήσουν το νησί μας στην μεγάλη τουριστική συνάντηση στο Λονδίνο καθώς είχαμε ένα τεράστιο κενό δυσαναπλήρωτο.

«Έρχονται και άλλες εκθέσεις και το λάθος πρέπει να διορθωθεί. Για όνομα του Θεού, αν μη τι άλλο η Κως έπρεπε και πρέπει να έχει δικό της stand. Ας μάθουμε από τα λάθη μας. Τι δικαιολογία υπάρχει που δεν στείλαμε ούτε ένα φυλλάδιο; Καλό είναι η αρμόδια αντιδημαρχία και οι εμπλεκόμενοι φορείς να φροντίσουν να έχουμε δικό μας περίπτερο στις εκθέσεις της Ουτρέχτης και του Βερολίνου. Δεν συγχωρούνται λάθη αυτή την εποχή. Το νησί πάει μόνο του και χάρη στους επιχειρηματίες. Μπορούμε να κάνουμε και άλλα ρεκόρ και μάλιστα ποιοτικά», κατέληξε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω.

Σάντυ Λαδικού

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr