Η Πρόεδρος Βακούφ Κω για τα εγκαίνια του τεμένους στο Πλατάνι, την ενδυμασία που πρέπει να τηρηθεί. Σε αγορά σπιτιού στην Αθήνα προχωρά ο οργανισμός

Η Πρόεδρος Βακούφ Κω για τα εγκαίνια του τεμένους στο Πλατάνι, την ενδυμασία που πρέπει να τηρηθεί. Σε αγορά σπιτιού στην Αθήνα προχωρά ο οργανισμός

Την Παρασκευή τα εγκαίνια του τζαμιού στο Πλατάνι. Ποιο το πρωτόκολλο ενδυμασίας; Τι αποκάλυψε η πρόεδρος του Βακούφ για την αγορά σπιτιού στην Αθήνα και ποια η χρήση του

Για τα εγκαίνια του τεμένους στο Πλατάνι, την ενδυμασία που πρέπει να τηρηθεί καθώς και το κοινωνικό έργο του οργανισμού μίλησε στο Βήμα της Κω και Ράδιο Πρώτο η πρόεδρος του Βακούφ Κω, κα. Ελβάν Κοτζαογλάν .

Η πρόεδρος του οργανισμού κάλεσε όλους τους πολίτες του νησιού ανεξαρτήτως θρησκεύματος να παραβρεθούν στα εγκαίνια και να μοιραστούν την χαρά της επαναλειτουργίας με τους Κώους μουσουλμάνους.

« Είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους θα γίνουν τα εγκαίνια του τεμένους Γαζή Χασάν Πασά την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στο Πλατάνι στις 10.30 το πρωί. Μετά από το σεισμό του 2017, θα έχουν και πάλι οι Μουσουλμάνοι της Κω έναν χώρο προσευχής. Η πρόσκληση είναι ανοικτή σε όλους και θα είναι τιμή μας να παραβρεθεί ο κόσμος. Θα ακολουθήσει γεύμα στο H20 all day restaurant».

Ποια η ενδυμασία εντός του τζαμιού

Η κα. Κοτζαογλάν ρωτήθηκε για την ενδυμασία που θα πρέπει να τηρήσουν όσοι εισέρχονται στο τζαμί καθώς είναι γνωστό και αυτονόητο ότι στα μουσουλμανικά τεμένη απαγορεύεται σε άνδρες και γυναίκες να φορούν παπούτσια και οι γυναίκες πρέπει να καλύπτουν το κεφάλι με μαντίλι.

Τα εγκαίνια τελούνται Παρασκευή που είναι η ιερότερη ημέρα της εβδομάδας για τους μουσουλμάνους και θα ακολουθήσει επίσημη προσευχή. Εξάλλου οι κανόνες ένδυσης τηρούνται παγκοσμίως και κάθε ημέρα στους χώρους λατρείας.

« Πράγματι απαγορεύεται να εισέρχεται πιστός και επισκέπτης με παπούτσια και οι γυναίκες πρέπει να καλύπτουν με μαντήλι το κεφάλι. Για αυτό το λόγο ο ιμάμης μας έχει προνοήσει και θα υπάρχουν μαντίλια στην είσοδο και ποδονάρια να δοθούν σε όσους θα ήθελαν να φορέσουν κάτι στα πόδια τους».

Πότε θα λειτουργήσει το τζαμί στην Πλατεία Ελευθερίας

Η πρόεδρος αναφέρθηκε και στο τζαμί στην Πλατεία Ελευθερίας λέγοντας ότι αναμένεται το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν ξανά με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες. « Το χρονοδιάγραμμα αναφέρει ότι η παράδοση προς χρήση προσδιορίζεται προς τα τέλη του 2025».

Εκποίηση ακινήτου – Που θα δοθούν τα λεφτά. Σπίτι – ξενώνας στην Αθήνα

Παράλληλα αναφέρθηκε στην εκποίηση ακινήτου του οργανισμού με σκοπό την αποπληρωμή των μελετητών αλλά και την αγορά σπιτιού στην Αθήνα που θα λειτουργεί ως ξενώνας φιλοξενίας σε όσους χρειάζονται στέγη για ιατρικούς λόγους.

« Εκποιήσαμε πρόσφατα ένα ακίνητο του οργανισμού. Με τα χρήματα αυτά θα πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας προς τους μελετητές. Επίσης είναι στα άμεσα σχέδια η αγορά ενός οικήματος σε κεντρική περιοχή της Αθήνας που θα λειτουργήσει ως χώρος φιλοξενίας συμπολιτών σε περιπτώσεις ανάγκης όπως για παράδειγμα σε θέματα υγείας. Οι ενέργειες του Βακούφ είναι πάντα ανταποδοτικές και προς όφελος των συμπολιτών μας. Δυστυχώς το Βακούφ από το σεισμό του 2017 αλλά και τον Covid έχει απωλέσει μεγάλο μέρος των εσόδων του. Δεν εισπράττονται ενοίκια από 21 καταστήματα. Υπάρχουν οικονομικές υποχρεώσεις».

Φιλανθρωπικές δράσεις οργανισμού

Τέλος, αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο καθώς κατά την περίοδο των εορτών το Βακούφ μοίρασε 140 τσάντες σε κατοίκους όλων των θρησκειών που είχαν ανάγκη. Στηρίζει παράλληλα το νοσοκομείο και το συσσίτιο της Μητρόπολης.

Σάντυ Λαδικού

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr