Η Κως ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς online κρατήσεων το 2023 για τους Γερμανούς– Αύξηση του “all-in”

Η Κως ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς online κρατήσεων το 2023 για τους Γερμανούς– Αύξηση του “all-in”

Πηγή: www.vimatisko.gr

Στους δημοφιλέστερους προορισμούς των Γερμανών ήταν το Ηράκλειο, η Ρόδος και η Κως το καλοκαίρι του 2023, σύμφωνα με στοιχεία all inclusive πακέτων διακοπών που παρουσιάζει η Ένωση Διαδικτυακών Ταξιδιωτικών Πωλήσεων της Γερμανίας, VIR για την ταξιδιωτική περίοδο από τις 15 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2013.

Στην πρώτη θέση των  προτιμήσεων βρέθηκε η Αττάλεια, και ακολούθησε η Πάλμα ντε Μαγιόρκα, η Χουργκάντα, το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Κως, η Φουερτεβντούρα, η Γκραν Κανάρια, η Τενερίφη και η Σμύρνη, σχεδόν οι ίδιοι δηλαδή προορισμοί με πέρυσι. Η Αίγυπτος και η περιοχή της Χουργκάντα είχαν ελαφριά αύξηση σε ποσοστιαία βάση, ενώ η Ισπανία παρέμεινε σταθερή.

Σύμφωνα με ανάλυση των VIR και Amadeus, πάνω από το 80% όσων έκαναν διαδικτυακή κράτηση πακέτου επέλεξαν ξενοδοχείο πέντε ή τεσσάρων αστέρων. Αντίθετα, περίπου 14% επέλεξε ξενοδοχεία 3 αστέρων. Σε σύγκριση με το 2019,  οι κρατήσεις για ξενοδοχεία 5 αστέρων αυξήθηκαν.

Περίπου το 40% των διαμονών διήρκησαν από 8 έως 13 νύχτες, ενώ το 31%, 7 νύχτες. Ο αριθμός των ταξιδιών με διαμονή από 3 έως 6 νύχτες αυξήθηκε κατά περίπου πέντε ποσοστιαίες μονάδες, με το ποσοστό αυτό να κυμαίνεται γύρω στο 19%. Ωστόσο, δεν υπήρξε σχεδόν καμία αλλαγή στους τύπους δωματίων για τα οποία έγινε κράτηση. Περί το 70% των κρατήσεων αφορούσαν δίκλινα δωμάτια.

Πέρα από την ελαφρώς μικρότερη διάρκεια των διακοπών σε σχέση με το 2019, ένα άλλο σημαντικό πόρισμα της μελέτης ξεχωρίζει. Το 2023, περίπου το 68% των ατόμων που έκλεισαν online πακέτα, επέλεξαν διακοπές “all-inclusive”, 10% περισσότεροι σε σύγκριση με το 2019.

Η δημοφιλία αυτού του τύπου διακοπών είναι επίσης εμφανής στην παρατήρηση των τιμών στους κορυφαίους προορισμούς. Ενώ οι καταναλωτές κατέβαλλαν περίπου 710 ευρώ ανά άτομο για επταήμερη διαμονή για δύο άτομα σε καταλύματα 4 αστέρων το καλοκαίρι πριν από την πανδημία στην περιοχή της Αττάλειας, το 2022 η τιμή αυτή αυξήθηκε στα 872 ευρώ και φέτος αγγίζει τα 947 ευρώ, ως αποτέλεσμα των αυξημένων τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων, των υψηλότερων μισθών στους προορισμούς και το κόστος τροφίμων.

Ένα άλλο εύρημα είναι ότι οι άνθρωποι που κάνουν κράτηση των διακοπών τους online, το κάνουν σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα πριν από την ημερομηνία αναχώρησης από ό,τι πριν. Περίπου το 25% αποφάσισε να κάνει κράτηση 15 έως 42 ημέρες πριν. Σχεδόν το 50% των ταξιδιών για καλοκαιρινές διακοπές κλείστηκαν μεταξύ 0 και 42 ημερών, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη αύξηση σε σχέση με το 2022.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γιώργος Κοκκαλάκης: Άμεσος κίνδυνος πυρκαγιάς στο ΧΥΤΑ Κεφάλου. Ανοχύρωτη η Κέφαλος σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Γιώργος Κοκκαλάκης: Άμεσος κίνδυνος πυρκαγιάς στο ΧΥΤΑ Κεφάλου. Ανοχύρωτη η Κέφαλος σε περίπτωση πυρκαγιάς. Με παρέμβαση του προς το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κω,

©2020 radioproto.gr