Η Κίνηση Πολιτών Κω περί ανάπτυξης και τοπικής αυτοδιοίκησης

Τα έργα υποδομής σε μια περιοχή είναι πρωταρχικό και βασικό στοιχείο για την βελτίωση των συνθήκων διαβίωσης των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου.

Εδώ και πολλά χρόνια στον τόπο μας ανάπτυξη υπάρχει μόνον στον ιδιωτικό τομέα : παγκοσμίου φήμης ξενοδοχειακές μονάδες, άριστες μονάδες εστίασης και διασκέδασης, πολυτελή εμπορικά , μεγάλα οργανωμένα παντοπωλεία, τέλεια οργανωμένα συνεργεία οικοδόμησής και συντήρησης κτιρίων, ιδιωτικά σχολεία και σχολές που λειτουργούν άψογα και πολλά άλλα που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία και στους περιηγητές μας

Είναι όμως κρίμα για τον τόπο μας, το γεγονός ότι έχουμε μείνει πολύ πίσω σε βασικές υποδομές όπως: ΧΥΤΑ , εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων , μαρίνα , βιολογικοί , νοσοκομείο , σχολεία , επαρχιακή οδός, οδικό δίκτυο , μόλος κρουαζιέρας και πάρα πολλά άλλα .

Ζήτημα πολιτικό η ανάπτυξη, που είναι υποχρέωση πρωτίστως, της τοπικής αυτοδιοίκησης και δευτερευόντως, του κράτους ή της περιφέρειας .

Μέχρι σήμερά ξέραμε το σύστημα: δημοτικό συμβούλιο àαπόφαση à τεχνικές υπηρεσίες μελέτες à ανάδοχος εργολάβοςà εκτέλεση έργου.

H κακοδιαχείριση, οι καθυστερήσεις και γενικώς, η κακοδιοίκηση, ποτέ δεν έλλειψαν. Πάντα είχαν το μερτικό τους, μικρό ή μεγάλο (ας μην αναφερθούμε σε συγκεκριμένα περιστατικά, είμαστε όμως, έτοιμοι να τα δημοσιοποιήσουμε ή να τα συζητήσουμε, αν χρειασθεί. Ένα μόνο απλό παράδειγμα: ο ΧΥΤΑ).

Με αυτό το σύστημα φτάσαμε σε αυτό το χάλι. Aς το αλλάξουμε ας δοκιμάσουμε κάτι νέο.

Σήμερα υπάρχει μια ευκαιρία, με την σύσταση ενός ευέλικτου νέου αναπτυξιακού οργανισμού, που θέλει απλώς να ψηφιστεί από το δημοτικό μας συμβούλιο. Μέγα πρόβλημα, η συνεννόηση των δημοτικών παρατάξεων με την δημοτική αρχή, οι οποίοι δηλώνουν

ευθαρσώς ότι δεν τους ενδιαφέρει το καλό του τόπου , αλλά έχουν ιδεολογικό πολιτική υποχρέωση να μην το ψηφίσουν .

Βεβαίως, έργο της μειοψηφίας είναι ο έλεγχος της πλειοψηφίας. Ο έλεγχος των δημοτικών μας πραγμάτων και πεπραγμένων της δημοτικής αρχής. Καλά θα κάνουν λοιπόν, να δουν το νέο αναπτυξιακό, μεθοδικά, διεξοδικά, εξονυχιστικά. Να ρωτήσουν, να πληροφορηθούν, να ελέγξουν το κάθε τι που αφορά το νέο αυτό όργανο. Να εξασφαλίσουν και να διασφαλίσουν δικλίδες ασφαλείας κι ελέγχου και με την δική τους συμμετοχή.

Η δε δημοτική αρχή οφείλει να δώσει στη μειοψηφία όλες εκείνες τις πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα της, καθώς και τη διάρθρωση και το οργανόγραμμά του οργανισμού, όπως επίσης τις δικλίδες ασφαλείας όσον αφορά τον έλεγχο του, προκείμενου να επιτευχθεί ο στόχος, που είναι η ψήφιση της σύστασης του οργανισμού .

Σε διαφορετική περίπτωση όλοι σας θα έχετε την ευθύνη για την μη ψήφιση του. Η ουσία είναι ότι ο τόπος μας θα μείνει πίσω για μια ακόμα φορά. Η Κίνηση Πολιτών τάσσεται υπερ της ιδρύσεως του οργανισμού τηρουμένων όλων των ανωτέρω προϋποθέσεων.

Ευχόμαστε στους συμπολίτες μας υγεία κι ένα αναπτυξιακό 2021 .

Για την Κίνηση Πολιτών

O πρόεδρος

Βαγγέλης Τζόγιας

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by