Η Ι. Ρούφα στο Ράδιο Πρώτο. Τι είπε για υγεία , απευθείας αναθέσεις, πολιτικό μέλλον (ηχητικό)

Share This Post

 

Η Ι. Ρούφα στο Ράδιο Πρώτο. Τι είπε για υγεία , απευθείας αναθέσεις, πολιτικό μέλλον (ηχητικό)

Αποκαλυπτική ήταν για ακόμη μία φορά η κα. Ιωάννα Ρούφα η οποία παραχώρησε συνέντευξη στο Βήμα της Κω και Ράδιο Πρώτο για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Τα ζητήματα υγείας, οι απευθείας αναθέσεις, οι εκτάσεις του Λινοπότι αλλά και οι εκλογές και το πολιτικό της μέλλον, μπήκαν στην ατζέντα της συζήτησης .

Περί νέου νοσοκομείου

Σχετικά με την παραχώρηση έκτασης στο Λινοπότι για την ανέγερση ενός νέου νοσοκομείου στο μέλλον η κα. Ρούφα ξεκαθάρισε ότι έγινε ανταλλαγή για το τίποτα. «Ρωτάω υπάρχει κωδικός στον προϋπολογισμό για το νέο νοσοκομείο; Δεν υπάρχει. Έχουμε μείνει στις υποσχέσεις του Μητσοτάκη»

Εξήγησε το ιστορικό των οικοπέδων της περιοχής καθώς όταν ήταν η ίδια πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Δικαίου έγινε η αγορά του οικοπέδου το 2004. Μάλιστα το 2007 επί επαρχίας Κυπραίου είχε εκπονηθεί μελέτη για νέο νοσοκομείο όπως και από το ΣΥΡΙΖΑ.

« Το 2004 ο δήμος Δικαίου με τα χρήματα των Κώων πολιτών αγόρασε το οικόπεδο για την δημιουργία νέου αθλητικού χώρου. Οι 930.000 ευρώ που έχουν δεσμευτεί για τον αθλητικό χώρο δεν υπάρχουν στον προϋπολογισμό του δήμου κάτι που έχω επισημάνει και έχω αναδείξει με ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Η κα. Ρούφα είπε μεταξύ άλλων ότι ο δήμος Κω παραχώρησε έκταση αγορασμένη ιδιοκτησίας του δήμου στην διοίκηση του νοσοκομείου Κω για την ανέγερση νέου νοσοκομείου όμως « είναι η ίδια διοίκηση που δεν μπορεί να προσλάβει ούτε ένα παθολόγο. Αυτή η διοίκηση θα αναλάβει να κάνει και νέο νοσοκομείο»;

Πρόσθεσε ότι η ίδια ήταν αυτή που πίεζε για τα σχεδιαγράμματα που δημοσιεύτηκαν μόλις τον Νοέμβριο του 2022.

Σε αδράνεια το συντονιστικό όργανο 

 “Εκ των υστέρων το ταξίδι στην Αθήνα δεν είχε επιτυχία όπως και δεν ξέρω αν ήταν αποτελεσματικό το συλλαλητήριο. Πολλά ειπώθηκαν στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων αλλά και την κα. Γκάγκα όμως λίγα έγιναν. Θα πρέπει να αντιδράσει πιο δυναμικά η κοινωνία».

Η κα. Ρούφα πρόσθεσε επίσης ότι δεν έχει υλοποιηθεί η πρότασή της περί προσφυγής στον Ευρωπαίο και Έλληνα Συνήγορο του πολίτη για το γεγονός ότι οι νόμιμα φορολογούμενοι πολίτες της Κω δεν απολαμβάνουν υπηρεσίες υγείας παρά το γεγονός ότι πληρώνονται κάθε μήνα ασφαλιστικές εισφορές και είναι υποχρέωση της πολιτείας να φροντίζει την υγεία του κοινωνικού συνόλου.

 «Πίστεψα για ακόμη μία φορά τον κ. Νικηταρά και την πάτησα»

« Θυμίζω ότι το μεγάλο θέμα της υγείας συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από ενέργειες των 3 παρατάξεων της μειοψηφίας ( Δύναμη Αλλαγής, Όραμα και Δράση, Λαϊκή Συσπείρωση). Επίσης είχαμε θέσει το ζήτημα της επιστροφής του κτιρίου του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας στον Δήμο Κω αν περάσει ένας χρόνος ακόμη και δεν λειτουργήσει. Μας ανήκει αυτό το κτίριο και όπως είπα στον κ. Νικηταρά στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό, για ακόμη μία φορά τον πίστεψα και την πάτησα. Δυστυχώς δεν έχει έρθει ακόμη το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί ο δήμαρχος φοβάται να σπάσει αυγά και να λύσει το πρόβλημα».

Το νοσοκομείο δεν λύνει αλλά δημιουργεί προβλήματα

Αναφορικά πάντως με το ρόλο του συντονιστικού οργάνου, η κα. Ρούφα μίλησε για την επιστολή της κα. Γαλουζή που πρόσφατα έχασε τον άντρα της εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπήρχε γιατρός στο νοσοκομείο της Κω για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, που θα ήταν σωτήριες.

« Σκέφτηκα κάποια στιγμή να παραιτηθώ από το όργανο αλλά η επιστολή ήταν μία γροθιά στο στομάχι. Το κείμενο αυτό μας βάζει προ των ευθυνών. Το κείμενο επιρρίπτει ευθύνες γιατί το νοσοκομείο Κω όχι μόνο δεν δίνει λύσεις αλλά δημιουργεί προβλήματα».

Δόθηκε έκταση για νέο νοσοκομείο στην ίδια διοίκηση που δεν μπορεί να προσλάβει έναν παθολόγο

Σε άλλο σημείο η κα. Ρούφα είπε μεταξύ άλλων ότι ο δήμος Κω παραχώρησε έκταση στην διοίκηση του νοσοκομείου Κω για την ανέγερση νέου νοσοκομείου όμως « είναι η ίδια διοίκηση που δεν μπορεί να προσλάβει ούτε ένα παθολόγο. Αυτή η διοίκηση θα αναλάβει να κάνει και νέο νοσοκομείο»;

Για τις απευθείας αναθέσεις και τις μετακινήσεις υπαλλήλων

Σε ότι αφορά τις απευθείας αναθέσεις που γίνονται από διάφορους οργανισμούς του δήμου και έχουν γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, είπε ότι υπάρχουν πολλά νομικά πρόσωπα που αυτή την στιγμή λειτουργούν βασισμένοι στις απευθείας αναθέσεις.

«Τόνισε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις μπορούν οι υπεύθυνοι να λαμβάνουν προσφορές από τις τοπικές επιχειρήσεις στο σύνολό τους και στη συνέχεια να επιλέγουν την πιο συμφέρουσα πρόταση. Κάτι που είχε πράξει και η ίδια ως πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ όταν έπρεπε να γίνει προμήθεια φαρμάκων και λάβαμε προσφορά από όλα τα φαρμακεία του νησιού».

« Αποκάλυψα τις απευθείας αναθέσεις στο ΔΗΡΑΣ για παράδειγμα με λογίστρια στην Τρίπολη, για υπηρεσίες δημοσιογραφικές και μοντάζ. Θέλουμε να έρθουν όλα τα στελέχη πίσω στις θέσεις τους διότι πλέον κοστίζει περισσότερο η λειτουργία του μέσου καθώς κάποιοι εργάζονται σε άλλες θέσεις στο δήμο και προσλαμβάνονται μέσω απευθείας αναθέσεων μέχρι και υποψήφιοι».

Μεταξύ άλλων για θέμα η κα. Ρούφα έκανε λόγο για πολιτική απόφαση η μετακίνηση δημοσιογράφου λέγοντας « θλίβομαι που η Μαρία Παπαζαχαρίου δεν είναι στο ΔΗΡΑΣ αν και τότε στήριξα την μάχη των εργαζομένων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποκλείονται και φιμώνονται δημοσιογράφοι. Το θεωρώ αντιδεοντολογικό».

«Θέτω τον εαυτό μου στην παράταξη»

Ερωτώμενη για την πολιτικό της μέλλον και για το εάν θα είναι υποψήφια ως επικεφαλής της παράταξης είπε: « Θέτω τον εαυτό μου στην παράταξη για να πάρουν αποφάσεις. Υπάρχουν στελέχη που μπορούν να ηγηθούν».

Σάντυ Λαδικού

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Η Λίτσα Φτακλάκη υποψήφια με τη ΝΔ;

  Η Λίτσα Φτακλάκη υποψήφια με τη ΝΔ; Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του «ΒτΚ» και Ράδιο Πρώτο η κα. Λίτσα Φτακλάκη θα είναι παρούσα

©2020 radioproto.gr is made with by