«Η δύναμη της ψήφου μας» – Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλείου 

 

«Η δύναμη της ψήφου μας» – Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλείου 

Βρισκόμαστε σε ταραχώδεις εποχές, με ρευστό πολιτικό περιβάλλον, εκτεταμένη οικονομική κρίση και μείωση της εμπιστοσύνης στους δημοκρατικούς θεσμούς. Σε αυτή την ανήσυχη περίοδο είναι απαραίτητο εμείς οι νέοι να αναλάβουμε την πρωτοβουλία να βοηθήσουμε στην ανόρθωση του δημοκρατικού ιδεώδους και των δημοκρατικών θεσμών της χώρας μας, πηγαίνοντας να ψηφίσουμε. Δεν έχει σημασία ποιον θα ψηφίσει ο καθένας, αν είναι αριστερός, αν είναι δεξιός, αν είναι συντηρητικός η προοδευτικός, αρκεί όλοι μας να πάμε και να ρίξουμε την ψήφο μας μέσα στην κάλπη.

Αυτό το λέω διότι πολλοί συνομήλικοί μου αλλά και μεγαλύτεροι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην δημοκρατία και στην πολιτική. Θεωρούν τη συμμετοχή τους σε αυτή ανώφελη καθώς όπως λένε: « Όλοι οι πολιτικοί ίδιοι είναι, τα κάνουν όλα για το χρήμα και την καρέκλα.». Όμως, δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτή την αδιάφορη στάση τους προκαλούν περισσότερη ζημιά στη δημοκρατία μας από οποιονδήποτε διεφθαρμένο πολιτικό.

Όλη αυτή η στάση της αδιαφορίας είναι ζημιογόνα επειδή η έννοια της πολιτείας στηρίζεται στην έννοια του πολίτη. Στηρίζεται δηλαδή στους ανθρώπους που θα συμμετέχουν στα κοινά και θα δεχτούν να συνεργαστούν παρά τις όποιες ιδεολογικές ή προσωπικές διαφορές τους για το καλό της πολιτείας τους. Αυτοί που εύχονται να υπάρχει μεγάλη αποχή είναι οι λαϊκιστές, οι δημαγωγοί και οι εξτρεμιστές καθώς όπως μας διδάσκει η ιστορία, όλες οι δικτατορίες στήθηκαν επάνω στα θεμέλια της λαϊκής αγανάκτησης για την πολιτική και στην έλλειψη εμπιστοσύνης στους κυβερνητικούς θεσμούς.

Γι αυτούς τους λόγους εμείς οι νέοι πρέπει να πάμε στο εκλογικό μας κέντρο και να ψηφίσουμε. Να αποδείξουμε με αυτόν τον τρόπο στους μεγαλύτερούς μας ότι έχουμε την αρμόζουσα ωριμότητα για να γίνουμε το επόμενο θεμέλιο στο οποίο θα στηριχτεί η χώρα μας και οι μεγαλύτεροι να αποδείξουν με αυτόν τον τρόπο σε κάθε διεφθαρμένο πολιτικό που θέλει να μας εκμεταλλευτεί για προσωπικό κέρδος ότι οι μέρες του σε εκλεγμένη θέση είναι μετρημένες.

Συνοψίζοντας, η δημοκρατία και το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι δεν είναι κάτι το δεδομένο. Χρειάστηκαν αιώνες αγώνων και επαναστάσεων, και πολεμικών και ιδεολογικών, για να φτάσουμε εδώ. Και ακόμα και σήμερα απαιτείται να παλέψουμε για να κρατήσουμε την ελευθερία και τη δημοκρατία μας, αυτή την φορά στις κάλπες της 2ιης Μαΐου με την ψήφο μας.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Advertorials

Κατάστημα Σπύρου Νικόλας & Μάριος: Παρουσίαση υδραυλικού υλικού της Cher Bros Δευτέρα 12 Ιουνίου 

  Κατάστημα Σπύρου Νικόλας & Μάριος: Παρουσίαση υδραυλικού υλικού της Cher Bros Δευτέρα 12 Ιουνίου  Η εταιρεία Cher Bros διοργανώνει παρουσίαση στο κατάστημα Σπύρου Νικόλαος

©2020 radioproto.gr