Η γνώμη σου μετράει! Πάρε μέρος στην έρευνα για το σύστημα κινητικότητας της Κω

 

Η γνώμη σου μετράει! Πάρε μέρος στην έρευνα για το σύστημα κινητικότητας της Κω

Σε εξέλιξη βρίσκεται, και θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 18 Ιουλίου, η 2η θεματική διαβούλευση του Δήμου Κω για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Σκοπός της έρευνας, να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε δημότη και δημότισσα να καταθέσει την άποψη του, ώστε να επιλεγεί το ιδανικότερο σενάριο για την κινητικότητα στον Δήμο που θα αντανακλά κατά το δυνατόν τις ανάγκες όλων των ενδιαφερομένων.

Η τελική επιλογή θα αποτελέσει τον οδηγό για τη διαμόρφωση του μελλοντικού συστήματος κινητικότητας της πόλης.

Στο πλαίσιο της εκπόνησης του ΣΒΑΚ Δήμου Κω, κάθε πολίτης που κατοικεί στον Δήμο μας μπορεί να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο που έχει αναρτηθεί στον σύνδεσμο: https://forms.gle/GgVNa8MPn1geW8T76

 

Το ερωτηματολόγιο δομείται ως εξής:

1) Παρουσίαση των τριών εναλλακτικών σεναρίων και αξιολόγηση από τους πολίτες.

2) Σύγκριση των χαρακτηριστικών των σεναρίων και επιλογή του καταλληλότερου κατά την άποψη του κάθε πολίτη.

3) Σχολιασμός του αρχικού οράματος του ΣΒΑΚ Δήμου Κω – Παράθεση απόψεων/σχολίων τα οποία θα ληφθούν υπόψη κατά τη διαμόρφωση του τελικού οράματος.

 

Ο σχεδιασμός του Δήμου Κω αφορά στην εξασφάλιση υψηλού επιπέδου ζωής για όλους τους πολίτες, με έμφαση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μέσα από την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, που αφορά στη χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης (περπάτημα, ποδήλατο, ΜΜΜ), περιορισμό της χρήσης Ι.Χ. και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Νίσυρος: Ελεύθερος ο αρχαιοφύλακας – Σε εξέλιξη η προανάκριση για ασέλγεια σε ανήλικους – Ακούστε τι δήλωσε στην “Κοινωνία Ώρα Mega” 

– Νίσυρος: Ελεύθερος ο αρχαιοφύλακας – Σε εξέλιξη η προανάκριση για ασέλγεια σε ανήλικους – Ακούστε τι δήλωσε στην “Κοινωνία Ώρα Mega”  Την υπόθεση του

Πολιτική

Ν. Δένδιας: 13 νησιά του Αιγαίου (ανάμεσά τους και η Κως) στην 1η φάση του οικιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων

Ν. Δένδιας: 13 νησιά του Αιγαίου (ανάμεσά τους και η Κως) στην 1η φάση του οικιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων Πηγή: www.vimatisko.gr Στόχος μας είναι

©2020 radioproto.gr