Η αντιδήμαρχος Γεωργία Κασσιώτη για τα αδέσποτα τις ημέρες του κορονοιού. Ποιες οι ενέργειες του δήμου Κω

Share This Post

Η αντιδήμαρχος Γεωργία Κασσιώτη για τα αδέσποτα τις ημέρες του κορονοιού. Ποιες οι ενέργειες του δήμου Κω

Αυτές τις δύσκολες ώρες οι σκέψεις όλων μας είναι κοντά στους ανθρώπους θύματα της πανδημίας και ευχή όλων μας να ξεπεραστεί γρήγορα.
Με αφορμή την 4η Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων ας αναλογιστούμε όμως λίγο και τα αδέσποτα ζώα που αυτή την περίοδο αδυνατούν να βρουν τροφή, νερό και καταφύγιο αφού όλα είναι κλειστά και εξαρτώνται απόλυτα από εμάς.
Σύμφωνα με τον Νόμο του 2012 οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και την διαχείριση των αδέσποτων ζώων όμως παρόλα αυτά όταν αναλάβαμε ως νέα δημοτική αρχή διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε καμία πολιτική για τα αδέσποτα, καμία μέριμνα για την φροντίδα τους. Όλο το βάρος χρόνια τώρα πέφτει στις φιλοζωικές οργανώσεις και στους μεμονωμένους συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται σε εθελοντική βάση και με πολλή μεγάλη φροντίδα, προσωπικό χρόνο αλλά και έξοδα έχουν αναλάβει όλο το βάρος. Είναι πραγματικοί ήρωες και τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Με ευαισθησία και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που μας διακατέχει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως δημοτική αρχή ξεκινήσαμε την προσπάθεια ίδρυσης καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς το οποίο και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Είμαστε στη φάση δρομολόγησης όλων των απαραίτητων διαδικασιών. Η διοργάνωση προγραμμάτων στειρώσεων αδέσποτων ζώων, η αγαστή συνεργασία με τις εθελοντικές φιλοζωικές οργανώσεις του νησιού μας είναι κάποιες από τις δράσεις του Δήμου μας που για το μέλλον σχεδιάζει και πολλές άλλες.
Παράλληλα λόγω των έκτακτων μέτρων για την μείωση της διασποράς της νόσου covid_19 και της δυσκολίας εύρεσης τροφής από τα αδέσποτα λόγω των κλειστών καταστημάτων εστίασης ο Δήμος μας βρίσκεται σε διαδικασία προμήθειας ξηρής τροφής η οποία θα μοιραστεί σε εθελοντές φιλόζωους, που θ’ αναλάβουν τη σίτιση των αδέσποτων επώνυμα, οργανωμένα και βάσει προγράμματος.
Επίσης φροντίζουμε για την άμεση προμήθεια και τοποθέτηση των ταϊστρών ώστε να οργανώσουμε σωστά τη διαχείριση με συντονισμένες προσπάθειες σίτισης.
Όπως είπε ο πολιτικός και στοχαστής, Μαχάτμα Γκάντι: «Το μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα».

##Μένουμε σπίτι αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τους τετράποδους φίλους μας.##

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός Ντρισμπιώτη, Rouwendaal, Carlin, Ιακωβάκης και άλλα παγκόσμια αστέρια βρέθηκαν στη Σαντορίνη. Χορηγός επικοινωνίας: Ράδιο Πρώτο 91.5  – www.radioproto.gr 

©2020 radioproto.gr is made with by