ΗΛ. ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: Η Κα ΜΕΝΔΩΝΗ: Κάθε χρόνο τα ίδια ψέματα

Share This Post

ΗΛ. ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: Η Κα ΜΕΝΔΩΝΗ: Κάθε χρόνο τα ίδια ψέματα

Κάθε καλοκαίρι η κα Μενδώνη εξαγγέλλει ότι το επόμενο θα έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των μνημείων στην Κω που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό του 2017.

Και πάντα, με πολιτικό θράσος ψεύδεται ότι μέχρι τις εκλογές του 2019 δεν είχε γίνει τίποτα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το είπε τον Οκτώβριο του 2020. Και της απαντήσαμε με στοιχεία κι εγώ και η υπεύθυνη βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή κα Σία Αναγνωστοπούλου.

Παρά ταύτα, συνεχίζει.

Κι ενώ τελειώνει το 2022, 3,5 χρόνια δηλαδή με κυβέρνηση ΝΔ, και δεν έχει μπει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ πάνω στην άλλη, εξακολουθεί προφανώς για να καλύψει την αδυναμία και την αδιαφορία της κυβέρνησης να ΨΕΥΔΕΤΑΙ.

Όμως 3,5 χρόνια είναι πολλά.

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις κι έξω από την πόρτα, λέει ο λαός μας.

Θυμίζουμε απλά ότι μέσα σε 18 μήνες από τον σεισμό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε μέσα σε 5 μέρες το Μουσείο, έγιναν σωστικές παρεμβάσεις σε λίγες μέρες και άλλες μελέτες ολοκληρώθηκαν, άλλες εξελίσσονταν για όλα τα μνημεία.

Και το σημαντικότερο, διατέθηκαν άμεσα 1.200.000 ευρώ από τις δημόσιες επενδύσεις σαν προκαταβολή, αλλά και το μεγαλύτερο ποσό από τα 2 εκ. της ΕΕ για την αποκατάσταση των ζημιών.

Αποστομωτική απάντηση όμως στα ψέματα της κας Μενδώνη δίνει η ίδια η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου με το από 16.6.2019 έγγραφό της για τις έως τότε ενέργειές της. (Το δημοσιεύσαμε το 2020).

Κι ενώ ούτε αυτές τις χρηματοδοτήσεις δεν ήταν ικανοί να απορροφήσουν, και δεν έχουν βάλει ούτε 1 ευρώ, υπόσχονται χρηματοδοτήσεις που έτσι κι αλλιώς ΕΥΤΥΧΩΣ θα διαχειριστεί η επόμενη κυβέρνηση, κι όχι η ΝΔ.

 

Ηλίας Καματερός

πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

 

Υ.Γ. Αν η ΝΔ χρειάστηκε 3,5 χρόνια για να μην κάνει τίποτα για τα μνημεία, φανταστείτε πόσα θα χρειαζόταν για να φτιάξει το λιμάνι που είναι και πολύ πιο εξειδικευμένο και δύσκολο έργο. Ευτυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ διέθεσε αμέσως 27 εκ. κι εγκατέστησε σε 18 μήνες εργολάβο παρά τις ενστάσεις, τα δικαστήρια και γενικά τη γραφειοκρατία.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας Ποντίων στην Κω

  Συγκίνηση και υπερηφάνεια στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας Ποντίων στην Κω Με κάθε λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, παρουσία πλήθους κόσμου

©2020 radioproto.gr is made with by