ΗΛΙΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ : “ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ…..’Η ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ;’’

ΗΛΙΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ : “ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ…..’Η ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ;’’

‘’Σε ενότητα, χαμηλούς και ήπιους τόνους καλεί η Δημοτική Αρχή Νικηταρά στο τελευταίο της Δελτίο Τύπου, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Α-σφενδιού, όταν τόλμησε «διχαστικά», (πάντα κατά την άποψή της), να εκ-φράσει την γνώμη του για την αδιαφορία που έδειξαν στην συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου για την πυροπροστασία του Ορεινού όγκου του Ασφεν-διού.

 

Και βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που μας καλούν, ο Δήμαρχος Νικηταράς και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι, να είμαστε σε κλίμα ενότητας και ηπιότητας. Το κάνει συχνά και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Το κάλεσμα αυτό, δεν είναι μεμονωμένο και δεν αφορά μόνο την περίοδο που η Ελλάδα καίγεται και που σύσσωμη η κοινωνία σεβάστηκε και σιώπησε.

Αφορά την γενικότερη στάση της Δημοτικής Αρχής, σε μια προσπάθεια να σιωπήσουν όλοι ώστε να μην αναδεικνύεται κανένα από τα κακώς κείμενα που απορρέουν από την αδιαφορία και την έλλειψη ικανότητας των ασκού-ντων διοίκηση.

 

Είναι γνωστή βέβαια, η πεποίθηση της Δημοτικής Αρχής στην αδιαπραγμά-τευτη αλήθεια που πρεσβεύει, και οποιαδήποτε άλλη, διαφορετική από την δική της φωνή, είναι αντίδραση και διχασμός.

 

Την ίδια ώρα, δεν περνά συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου που να μην ε-ξαπολυθούν από τον κ. Νικηταρά, προσβολές και προκλήσεις όχι μόνο στον Γιώργο Κυρίτση αλλά και στην Ιωάννα Ρούφα.

Και δεν το κάνει μόνο ό ίδιος, ακολουθούν και οι αντιδήμαρχοι και οι σύμ-βουλοι του κατά καιρούς.

 

Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που παρακολουθούν και σημειώνουν τις πολύωρες τοποθετήσεις-επιθέσεις του κατά της μειοψηφίας, που στην ουσία είναι πλειοψηφία στο Δ.Σ.

Κατά τα άλλα, ο κ. Νικηταράς καλεί σε χαμηλούς τόνους και ενότητα.

 

Ο ίδιος έχει το δικαίωμα προσωπικών επιθέσεων, που πάντα υπερβαίνουν τα όρια της πολιτικής ευπρέπειας και από την άλλη καλεί σε ενότητα.

Είναι επιλογή του και προφανώς έτσι του λένε οι επικοινωνιολόγοι του, να προβάλει αυτή την εικόνα, όχι για την ενότητα και τους ήπιους τόνους που ο ίδιος δυναμιτίζει αλλά για ένα προφανή λόγο.

 

Αποζητά την σιωπηλή στάση των πολιτών και των παρατάξεων, ώστε ο χρό-νος μέχρι τις εκλογές να διαγράψει, ή έστω να ξεθωριάσει από τις μνήμες όλων, τις αστοχίες, την αδιαφορία, την ανικανότητα και την αναποτελεσμα-τικότητα της διοίκησής τους σε όλους τους τομείς εκτός από έναν…. Την α-γορά λουλουδιών.

Σε διαφορετική περίπτωση, όποιος εκφράζει αντίθετη άποψη θεωρείται δι-χαστικός.

 

Όσοι όμως αγαπούν και πονούν τον τόπο οφείλουν να μιλούν, να καταθέ-τουν τις προτάσεις τους, να αναδεικνύουν το τεράστιο έλλειμα και τα χαμένα τέσσερα χρόνια της δημοτικής αρχής Νικηταρά, να αποκαλύπτουν τα όσα υποσχέθηκε ο ίδιος και δεν έκανε, να αγωνιούν για την διαχείριση των τοπι-κών υποθέσεων αλλά και των θεμάτων που αφορούν στη ζωή μας, όπως η υγεία και η εκπαίδευση.

 

Πάντα με σεβασμό στον διάλογο και την διαφορετική άποψη, αλλά και με τον πολιτισμό που μας διακρίνει ως κοινωνία, οφείλουμε να καταθέτουμε ως υποψήφιοι αλλά και ως απλοί πολίτες τις απόψεις μας και τις αγωνίες μας για την πιο αποτυχημένη και χαμένη τετραετία που πέρασε ποτέ το νησί μας.

 

Με λίγα λόγια δεν μπορεί να σιωπά κανείς για όλα αυτά που μας πλήγωσαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

 

Η προσήλωσή στην πρόοδο του τόπου δεν επιτρέπει «εκπτώσεις» στις τοπο-θετήσεις και τις αναφορές μας στα όσα δεν έγιναν ή έγιναν λάθος για να μη «στενοχωρηθεί» η δημοτική αρχή.

 

Η ελπίδα και η πρόοδος στο Νησί μας θα έρθει, όταν εμείς που ασχολούμα-στε με τα κοινά και ο κάθε πολίτης, μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο κα-ταθέτει προτάσεις και θέσεις και δεν περιοριζόμαστε, όπως ο κ. Νικηταράς σε εκφράσεις που προσβάλλουν πρόσωπα και προσωπικότητες.

 

Στόχος μας δεν πρέπει να είναι τα πρόσωπα αλλά το τι προσφέρουν στον τόπο αυτοί που πρέπει να τον υπηρετούν.

 

Μπορεί πρόσκαιρα με επιλογές όπως αυτή του 2019, που κατά τη δημόσια ομολογία τους ήταν «πάμε όλοι μαζί να φύγει ο Κυρίτσης» να πετυχαίνουν τον προσωπικό τους στόχο, όμως δεν είναι αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Πέτυχαν το στόχο τους. Το νησί μετά από αυτό που πήγε; Προφανώς εκεί τε-λείωσε το έργο τους.

 

Όμως, αυτό χρειάζεται το νησί μας; αυτό θέλουμε ως πολίτες;

Η απάντηση που εισπράττω καθημερινά είναι πως: ΟΧΙ δεν θέλουμε αυτό.

 

Το νησί έχει ανάγκη από ανθρώπους που μπορούν να βάζουν στόχους υψη-λούς, να αγωνίζονται και να πετυχαίνουν κάθε μέρα μια μικρή νίκη για την Κω και τους ανθρώπους της.

 

Και έχει αποδειχτεί ποιος και ποιοι μπορούν να πετύχουν αν όχι όλα, τα πε-ρισσότερα από αυτά που έχουμε ανάγκη ως τόπος.”

 

ΗΛΙΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος

Με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 27 Σεπτεμβρίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 27 Σεπτεμβρίου 2023 Ο Δήμος Κω με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στο Τιγκάκι στον κεντρικό

©2020 radioproto.gr