ΗΛΙΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ: ‘’Απούσα ουσιαστικά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Κως από την έκθεση του Λονδίνου’’

ΗΛΙΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ: ‘’Απούσα ουσιαστικά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Κως από την έκθεση του Λονδίνου’’

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Κως ήταν άφαντη από την Διεθνή έκ-θεση του Λονδίνου, δημιουργώντας σκιά στο αισιόδοξο κλίμα για την περίοδο του 2024.

 

Ούτε περίπτερο, ούτε ένα σταντ στον ΕΟΤ, ούτε καν διαφημιστικό υλικό, με αποτέλεσμα να μας καταπιούν οι Κυκλάδες με τις οποίες συνυπήρξαμε στο μικρό σταντ της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Η βασική υποχρέωση των μεγάλων, τουλάχιστον, τουριστικών Δήμων όπως η Κως, είναι να εξασφαλίζει τον απαραίτητο χώρο εργασίας για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που χρειάζονται για τα ραντεβού τους και όχι να τους στέλνει σε γειτονικά περίπτερα να ζητιανεύουν χώρο για να συσκεφθούν με τους συνεργάτες τους στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες.

 

Πρόσθετη υποχρέωση για έναν Δήμο που θέλει να λέγεται Τουριστικά Δυνατός, είναι να βρίσκεται εκεί και με πολιτικές αποφάσεις, όπου χρειάζεται, να στηρίζει νέες μορφές τουρισμού και τις προσπάθειες των επαγγελματιών για αύξηση του κύκλου των εργασιών του τουρισμού, όπως πράτταμε στο παρελθόν και την περίοδο 2007-2010 ο Δήμος έβαλε πλάτη για την Δημιουργία του Γαμήλιου Τουρισμού στην Κω.

 

Στην έκθεση βέβαια η συμμετοχή του Δήμου έχει πεδίο λαμπρό να κάνει τις επαφές του με έγκυρους δημοσιογράφους και να μαζέψει ικανό αριθμό δημοσιογράφων ή και Influencers για να διαφημίσει το προϊόν του.

 

Τέλος, σε συνεργασία με τους κατά τόπους ΕΟΤ μπορεί να οργανώσει παρου-σιάσεις στην ευτυχή περίπτωση που έχει να παρουσιάσει ένα νέο προϊόν.

 

Ας μας συγχωρέσουν στην Δημοτική Αρχή που τους κουράζουμε με συμβου-λές δημοτικής τουριστικής πολιτικής αλλά το να αποφασίζει η Αντιδήμαρχος τουρισμού να επισκεφθεί την μία από τις δύο μεγαλύτερες Τουριστικές Εκθέ-σεις παγκοσμίως, χωρίς να έχει προετοιμάσει τίποτε, χωρίς να έχει χώρο εργασίας, χωρίς να έχει να παρουσιάσει κάτι νέο και να παρουσιάζει για χιλιοστή φορά τα ποδήλατα και την eco friendly προέκτασή τους σε έναν χώρο που οι 10 άνθρωποι που ήταν εκεί ούτε που άκουσαν τίποτε, και να επιλέγει να πετάξει στην Διακεκριμένη θέση της Aegean για το Λονδίνο, μαζί με την ΕΛΙΤ της Ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας και να μένει στην πιο ακριβή περιοχή της έκθεσης για να αποφύγει τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν αποτελεί τουριστική πολιτική για κανέναν Δήμο.

 

Για να αποφύγουμε παρόμοιες ντροπιαστικές καταστάσεις προτείνουμε στην αντιδήμαρχο, εφόσον παραμείνει στην θέση της, και γενικότερα στην Δημο-τική Αρχή για τις επόμενες μεγάλες εκθέσεις του Βερολίνου αλλά και του Λονδίνου το 2024.

– Η αμφιβόλου ποιότητας και γνώσης εταιρία που συνεργάζεται να ξεκινήσει διαδικασίες εύρεσης χώρου στον εκθεσιακό χώρο και τις 2 μεγάλες εκθέσεις.

– Να ξεκινήσουν σειρά επαφών με επιχειρηματίες τις Κω που μπορούν να συμμετέχουν και να στηρίξουν οικονομικά μια τέτοια ενέργεια ώστε να μπουν συνεκθέτες στο περίπτερο της Κω

– Να ξεκινήσουν από σήμερα κιόλας να ψάχνουν για εταιρίες που κατα-σκευάζουν περίπτερα και να προχωρήσουν σε διαγωνισμό για επιμερι-σμό του κόστους αλλά ταυτόχρονα να ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό του περιπτέρου. Ακόμη και αν δεν προλάβουν την έκθεση του Βερολίνου θα κάνουμε όλοι υπομονή μέχρι τον Νοέμβριο του 2024 εφόσον δούμε τον Δήμο να κινείτε στην σωστή κατεύθυνση.

– Αν δεν είναι κανένας από τους συνεργάτες του Δήμου ικανός να φέρει σε πέρας το παραπάνω έργο, ας χτυπήσουμε την πόρτα της Ρόδου και του ΠΡΟΤΟΥΡ ώστε να ζητήσουν την συμπαρουσίαση των δύο προο-ρισμών. Ο Δήμος μας το μόνο που θα έχει να κάνει είναι να πληρώσει την συμμετοχή του στο κόστος.

– Η εταιρία marketing που συνεργάζεται με τον Δήμο πρέπει άμεσα να ξεκινήσει αναζήτηση και επαφές με δημοσιογράφους, έγκριτους και αναγνωρισμένους και όχι δημοσιογράφους που γράφουν σε περιθωριακά

και περιφερειακά περιοδικά. Οι κατά τόπους ΕΟΤ είναι χρυσή πηγή πλη-ροφόρησης σε τέτοιες περιπτώσεις. Ας τους εκμεταλλευτούμε.

Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας και ένθερμος υποστηρικτής υποχρεούται να είναι ο Δήμος μας δεδομένου ότι όλα του τα έσοδα προέρχονται από την ενασχόλησή μας με τον κλάδο.

Η αδιαφορία του δεν είναι μόνο ντροπή, είναι έγκλημα.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση των 20 ιδρυτικών μελών του Ομίλου για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση

Πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση των 20 ιδρυτικών μελών του Ομίλου για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση Πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου η πρώτη, ιδρυτική μετά

Ενημέρωση

Διακοπή υδροδότησης την Δευτέρα 11/12

Διακοπή υδροδότησης την Δευτέρα 11/12 Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ζημιάς στο δίκτυο ύδρευσης,έχει διακοπεί η υδροδότηση στις οδούς Κορυτσάς, Κλεοβούλου και Μανδηλαρά της Δημοτικής Κοινότητας

©2020 radioproto.gr