Ε. Χατζηχριστοφή: Απαράδεκτη η προσωπική αναφορά στο πρόσωπο μου – Αναπάντητο το ερώτημα γιατί εκδιώχθηκε μουσικός από την φιλαρμονική

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της πρώην προέδρου του ΔΟΠΑΒΣ κα. Ειρήνη Χατζηχριστοφή και της αντιδημάρχου κα. Σέβη Βλάχου με επίκεντρο την μη χρηματοδότηση των φιλαρμονικών ορχηστρών της Κω από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σε δηλώσεις της στο Ράδιο Πρώτο το στέλεχος της Δύναμης Αλλαγής έκανε λόγω για αποσιώπηση πραγμάτων και τόνισε ότι: « θλίβομαι από το ύφος της απάντησης της κα. Βλάχου. Θεωρώ απαράδεκτο την αναφορά που έγινε σχετικά με την προεδρία μου σε κοινωνικό φορέα.»

Εκδιώχθηκε διπλωματούχος μουσικός της φιλαρμονικής Κω

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί όμως η δήλωση της πρώην προέδρου περί απομάκρυνσης διπλωματούχου μουσικού από την φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Κω. Σύμφωνα με την κα. Χατζηχριστοφή, : « Ένας διπλωματούχος μουσικός εκδιώχθηκε από την φιλαρμονική και έχουν ενημερωθεί τόσο η κα. Βλάχου, όσο και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ καθώς έχει κατατεθεί γραπτή ερώτηση τόσο από τον ίδιο, όσο και από εμένα. Δεν έχω λάβει ούτε εγώ απάντηση, ούτε το παιδί.»

Το συμβάν προσδιορίζεται λίγο πριν την αλλαγή της πολιτικής σκυτάλης και σημειώθηκε περίπου 2 μήνες πριν την ανάληψη καθηκόντων της τωρινής δημοτικής αρχής.

« Έγινε περίπου 1,2 μήνες πριν παραδώσω και δεν υπήρξε ο χρόνος για να ασχοληθώ. Υπάρχουν επιστολές που δεν έχουν απαντηθεί. Οι φιλαρμονικές μας έχουν στελέχη εθελοντές. Πρέπει με κάθε τρόπο να τους προσελκύουμε και να τους κρατάμε. Υπάρχει μία περίπτωση όπου ένας διπλωματούχος μουσικός εκδιώχθηκε και δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση για αυτό το συμβάν.»

Η εγγραφή στο μητρώο πολιτισμού και η χρηματοδότηση

Σχετικά με την χρηματοδότηση των φιλαρμονικών ορχηστρών από το Υπουργείο Πολιτισμού, η πρώην πρόεδρος ανέφερε ότι η νυν διοίκηση είχε το χρόνο γραφτεί στο Μητρώο Πολιτισμού καθώς η πρόσκληση ξεκίνησε το έτος 2020.

« Η νέα διοίκηση γιατί δεν γράφτηκε; Εφόσον γράφτηκε γιατί δεν διεκδίκησε στη συνέχεια την χρηματοδότηση; Έγινε αίτηση;»

Σε ότι αφορά την δήλωση της αντιδημάρχου περί ελάχιστης χρηματοδότησης δημοτικών φορέων, η κα. Χατζηχριστοφή απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς έλαβαν στήριξη ο Δήμος Μουζακίου με 3..500 ευρώ και η Πετρούπολη με 5.000 ευρώ.

Υπό την αιγίδα του Υπ. Πολιτισμού οι εκδηλώσεις της φιλαρμονικής

Στην συνέχεια μίλησε για την αιγίδα που ελάμβανε ο ΔΟΠΑΒΣ από το Υπουργείο Πολιτισμού για τις εκδηλώσεις, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στο σχετικό μητρώο πολιτισμού.

Απαράδεκτη και άτοπη η προσωπική αναφορά

« Θεωρώ απαράδεκτο την αναφορά που σχετίζεται με το γεγονός ότι είμαι πρόεδρος ενός κοινωνικού φορέα. Δεν εκτίθεμαι εγώ ούτε η παράταξή μου. Ουδέποτε υπήρξε θέμα διαλόγου. Δεν αγαπώ τον πολιτισμό μόνο όταν κάθομαι στην καρέκλα. Είμαι εθελόντρια ζωής. »

Σε ερώτηση για το εάν είχε καλή συνεργασία με την διοίκηση του ΔΟΠΑΒΣ έως σήμερα απάντησε: « Βέβαια είχαμε πολύ καλή συνεργασία μεταξύ του κοινωνικού φορέα και του ΔΟΠΑΒΣ. Ήταν άτοπο και δεν χρειαζόταν η προσωπική αναφορά.»

Τοπικά σχήματα και διακεκριμένες εκδηλώσεις

Η κα. Χατζηχριστοφή αναφέρθηκε και στο θέμα των τοπικών σχημάτων και την συμμετοχή τους στις πολιτιστικές δράσεις του νησιού. Υπενθύμισε ότι και επί προεδρίας της οι τοπικοί καλλιτέχνες ελάμβαναν μέρος όμως οι πολιτιστικές δράσεις είχαν εμπλουτιστεί και με παραστάσεις βραβευμένες και διακεκριμένες « δίνοντας την δυνατότητα στους Κώους να δουν και κάτι διαφορετικό. Είμαι περήφανη που ήρθαν διακεκριμένες παραστάσεις στο νησί μας.»

Ακούστε την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

©2020 radioproto.gr is made with by