Ευχαριστήρια επιστολή της Κατερίνας Εμμανουήλ προς την Υπουργό Παιδείας για επίσκεψη σε Κάλυμνο και Λέρο

Ευχαριστήρια επιστολή της Κατερίνας Εμμανουήλ προς την Υπουργό Παιδείας για επίσκεψη σε Κάλυμνο και Λέρο

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, για την άμεση ανταπόκριση και το ενδιαφέρον που επέδειξε στην πρόσκλησή μου να επισκεφθεί τα νησιά μας (με την πολύτιμη συμβολή και της Γενικής Γραμματέως κ. Αναστασίας Γκίκα) επιλέγοντας να κάνει τον πρώτο Αγιασμό της θητείας της, σε σχολεία της Λέρου και της Καλύμνου.

Η επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στα σχολεία των νησιών μας μάς τιμά ιδιαιτέρως, μας εμψυχώνει, μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία. Η παρουσία της σε δύο μικρά νησιά των Δωδεκανήσων, δε συμβολίζει μόνο την ευαισθησία, τη δική της και της κυβέρνησης, για την εκπαίδευση και τις παραμεθόριες περιοχές.

Σηματοδοτεί επίσης και το πραγματικό ενδιαφέρον της ίδιας της Υπουργού, να γνωρίσει από κοντά το σχολικό περιβάλλον, που φοιτούν τα παιδιά μας, καθώς και μέρος από τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας, αλλά και οι συνάδελφοι-εκπαιδευτικοί, που υπηρετούν σ΄αυτά, στερούμενοι πολλές φορές τις οικογένειες και την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Την ευχαριστώ όχι μόνο για την προσωπική τιμή, αλλά και επειδή αισθανθήκαμε προνομιούχοι γνωρίζοντας ότι την έχουμε στο πλευρό μας σ’ αυτήν την πορεία προσφοράς.

Η τοπική κοινωνία της Λέρου και της Καλύμνου δηλώνει ενθουσιασμένη από την απλότητα, την ευθύτητα, την αμεσότητα του λόγου και το χαμόγελο της καλοσυνάτης Υπουργού!

Το έργο που ανέλαβε είναι δύσκολο. Στα χέρια της η πολιτεία εναπόθεσε τη βαριά ευθύνη της εκπαίδευσης και της αγωγής των μελλοντικών πολιτών. Της εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία και καλή δύναμη! Το ίδιο εύχομαι και στην αγαπητή φίλη Γενική Γραμματέα.

Κατερίνα Εμμανουήλ

Εκπαιδευτικός

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Πρόγραμμα «Ιπποκράτης» για την αναβάθμιση της υγειονομικής κάλυψης των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα

Πρόγραμμα «Ιπποκράτης» για την αναβάθμιση της υγειονομικής κάλυψης των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα   Υπεγράφη, σήμερα, η προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

©2020 radioproto.gr