Ευτυχία Σταθοπούλου περιφερειακή σύμβουλος: Διεκδίκηση του 75% Τέλους Ανθεκτικότητας -Να βρει ευήκοα ώτα η πρόταση!

 

Ευτυχία Σταθοπούλου περιφερειακή σύμβουλος: Διεκδίκηση του 75% Τέλους Ανθεκτικότητας -Να βρει ευήκοα ώτα η πρόταση!

Το 2024 έφερε σημαντικές αλλαγές στον κλάδο της διαμονής αφού καταργήθηκε από την κυβέρνηση ο φόρος διαμονής και επιβλήθηκε το «Τέλος Ανθεκτικότητας» για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα οι διαμένοντες σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια θα πληρώνουν (ανά ημέρα και ανά δωμάτιο) κατά τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο:

§ 1-2 αστέρων, 1,5 ευρώ,

§ 3 αστέρων, 3 ευρώ,

§ 4 αστέρων, 7 ευρώ,

§ 5 αστέρων, 10 ευρώ,

Έτσι οι ξενοδόχοι μας γίνονται «εισπράκτορες» σημαντικών ποσών που στην συνέχεια θα πρέπει να αποδίδουν στο κράτος. Ένα μέτρο που επιβαρύνει το τουριστικό μας προϊόν και αναθέτει τεράστιο βάρος στους επαγγελματίες του τουρισμού. Να σημειωθεί επιπλέον πως οι χρεώσεις αυτές ξεκινούν από τον Μάρτιο όπου τα νησιά της Περιφέρειας μας δεν δέχονται πολλούς επισκέπτες.

Η παράταξη μας ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ στο ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ζήτησε να γίνει ειδική αναφορά στην απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου ότι οι πόροι αυτοί, σε μεγάλο ποσοστό τους, θα πρέπει να διατεθούν για την χρηματοδότηση έργων αρμοδιότητας των Δήμων ώστε να υπάρχει και κοινό μέτωπο διεκδίκησης Α’ και Β’ βαθμού.

Η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής ήταν ομόφωνη καθώς θεωρούμε δίκαιο αυτά τα χρήματα να επιστρέφουν στις τοπικές κοινωνίες και σε έργα αναπτυξιακά για τον κάθε τόπο με απόλυτη ανταποδοτική κατανομή ανά νησί.

Με την ευχή πάντα πως αυτή η διεκδίκηση θα βρει ευήκοα ώτα από τους κυβερνώντες!

 

Σταθοπούλου Ευτυχία

Περιφερειακή Σύμβουλος Ν.Α.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα μετο Έκτακτο Δελτίο Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που ισχύει έως  αύριο Τετάρτη 24-04-2024

©2020 radioproto.gr