Ευρωεκλογές 2024: Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του, Βερούλη, Αρναούτογλου, Ζαγοράκης, Καλλιακμάνης ανάμεσά τους

Ευρωεκλογές 2024: Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του, Βερούλη, Αρναούτογλου, Ζαγοράκης, Καλλιακμάνης ανάμεσά τους

Τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης σε ειδική εκδήλωση.

Μεταξύ των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι τα ονόματα της Αννας Βερούλη, του μέχρι τώρα ευρωβουλευτή της ΝΔ και πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Θόδωρη Ζαγοράκη και του Γιώργου Καλλιακμάνη.

Επίσης στο ψηφοδέλτιο περιλαμβάνονται οι πρώην υπουργοί Φίλιππος Σαχανίδης και Γιάννης Μανιάτης, ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο καθηγητής του ΑΠΘ και πρώην ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος, ο επίσης καθηγητής του ΑΠΘ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως η Ρόζα Βρεττού, ο Ηλίας Κικίλιας και ο Σταύρος Πετράκης (αντιπρόεδρος ΔΟΕ), Γιάννης Βαρδακαστάνης (πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ) και νεώτερα στελέχη με κοινωνική και επαγγελματική παρουσία.

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι οι: Αλίρη Χριστίνα, Αντωνοπούλου Μαριζέτα, Αρμενάκη Κρυσταλλία, Αρναούτογλου Σάκης, Βακουφτσή Σούλα, Βαρδακαστάνης Ιωάννης, Βερούλη Άννα, Βουρεξάκη Ταμπουρατζή Κατερίνα, Βρεττού Αγάθη Ρόζα, Δαφέρμου Μαρία, Δημόπουλος Παναγιώτης, Ζαγοράκης Θοδωρής, Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Θεοδώρου Μαρινίκη, Καλλιακμάνης Γιώργος, Καρχιμάκης Λευτέρης, Κικίλιας Ηλίας, Κουνάκης Παναγιώτης, Κουράκης Γιάννης, Λαμπράκης Γρηγόρης, Μανιάτης Γιάννης, Μαρκογιαννάκη Όλγα, Παπανδρέου Νίκος, Πετράκης Σταύρος, Ρίζου Αικατερίνη, Σαμαρά Οικονόμου Μυρτώ, Σαχινίδης Φίλιππος, Σπυρόπουλος Ανδρέας, Στεφόπουλος Χρήστος, Τανιμανίδου Στεφανία, Τσιλιμίγκας Νικόλαος, Τσουκαλάς Κώστας, Τσούμας Γιώργος, Χρυσόγονος Κώστας.

Δείτε ΕΔΩ τα βιογραφικά όλων των υποψηφίων Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

«Η 9η Ιουνίου θα σημάνει την ημερομηνία λήξης της κυβέρνησης της ΝΔ»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε κατά μέτωπο επίθεση στη ΝΔ και σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και ξεκίνησε επίσημα τον προεκλογικό αγώνα για τις Ευρωεκλογές, παρουσία των περισσοτέρων υποψηφίων που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο. «Η 9η Ιουνίου θα σημάνει την ημερομηνία λήξης της κυβέρνησης της ΝΔ» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης απαντώντας στα γνωστά σύνθημα της νεολαίας: «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» και «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό».

Υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει υποχρέωση να υπογράψει το μήνυμα ότι ο κύκλος του κ. Μητσοτάκη κλείνει. «Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι η αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη έχει ημερομηνία λήξεως», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται, τόνισε, χειροκροτούμενος για μάχη πατριωτική και ιδεολογική διακηρύσσοντας ότι «το βράδυ της 9ης Ιουλίου το ΠΑΣΟΚ θα είναι με τους νικητές, στη δεύτερη θέση για μια ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση για να έχει ο λαός στις επόμενες εθνικές εκλογές εναλλακτική πρόταση διακυβλέρνησης».

Διακοπτόμενος συχνά από συνεχή χειροκροτήματα ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πώς «στις 9 Ιουνίου στέλνουμε μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία επιλέγοντας την αντιπολίτευση που θέλει να αποφύγει με κάθε θεμιτό ή με αθέμιτο τρόπο. Προτιμά να αντιπαρατίθεται με τις κηραλοιφές της συνωμοσιολογίας και το lifestyle του υποψήφιου υπουργού του. Προτιμά αυτό το χάος για να μπορεί να θέτει το δίλημμα “Μητσοτάκης ή χάος”».

Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε, «σύσσωμο τον Ελληνικό λαό», όπως είπε, «ό,τι κόμμα κι αν ψήφισε στις εθνικές εκλογές να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να έχει η πατρίδα μας αξιόπιστη, αξιόμαχη, προοδευτική αντιπολίτευση. Είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η παρέλαση της αλαζονείας. Η υπονόμευση των θεσμών. Και εν τέλει η υποτίμηση των καθημερινών προβλημάτων του ελληνικού λαού».

Υπογράμμισε ότι δεν είναι λοιπόν το μόνο διακύβευμα των εκλογών, η πολιτική καταδίκη της αλαζονείας του κ. Μητσοτάκη, αλλά υπάρχει και ένα ακόμη ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του: «Ποιος μπορεί να σταθεί με σοβαρότητα, σταθερότητα, αταλάντευτα, χωρίς εξαρτήσεις, ακηδεμόνευτα, με δύναμη, εντιμότητα, και αξιοπιστία απέναντι στη Νέα Δημοκρατία; Ποιος ενώνει, ποιος τιμά, ποιος συνεχίζει, ποιος διασφαλίζει το μέλλον, αλλά και τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής παράταξης. Ποιος μπορεί να δώσει ξανά ελπίδα, αξιοπρέπεια και σεβασμό στον ελληνικό λαό. Σημαίνει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία αποκτά ημερομηνία λήξης και η χωρά νέα κυβερνητική επιλογή».

‘Οπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν κάνει επιλογή ποιον θέλουν για αντίπαλο. ‘Αλλωστε του είναι πολύ πιο χρήσιμος ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρά ως υπουργός του. Κάθε φορά που είναι σε δύσκολη θέση, δηλώνει παρόν για να τους διευκολύνει και να πετάξουν τη μπάλα στην κερκίδα».

Συμπλήρωσε πώς « αντί να επουλώσουν τις πληγές που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο κράτος δικαίου, αυτοί άνοιξαν καινούργιες. Όπως το 2004 υπόσχονταν ότι θα επανιδρύσουν το κράτος και τελικά το χρεοκόπησαν έτσι και το 2019 είπαν ότι θα οικοδομήσουν ένα κράτος δικαίου, αλλά τελικά δημιούργησαν το παρακράτος των υποκλοπών». Στο σημείο αυτό ο κ. Ανδρουλάκης έκανε αιχμηρή κι αυστηρή αναφορά στη πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ. «Την Παρασκευή όμως, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου όχι μόνο με δικαίωσε αλλά αποτελεί και το πρώτο βήμα για να αποκαλύψουμε το παρακράτος των υποκλοπών. Τώρα θα δούμε ποιος φοβάται την αλήθεια, κύριε Μητσοτάκη. Αύριο το πρωί θα πάω στην ΑΔΑΕ θα συναντήσω τον κύριο Ράμμο και θα ζητήσω επίσημη και νόμιμη ενημέρωση. Με διαφάνεια και όχι στο παρασκήνιο, όπως μου ζητούσαν για να με κάνουν συνένοχό τους. Θα ήταν πολύ καλό για τη δημοκρατία μας να είχαν κάνει και τα υπόλοιπα θύματα, ό,τι έχω κάνει εγώ. Την Παρασκευή πήραν οι συκοφάντες την απάντησή τους. Γιατί εκβιαζόμενοι δεν είναι αυτοί που μάχονται στο προσκήνιο αλλά αυτοί που κρύβονται χωρίς να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Είναι ανησυχητικό ότι η Νέα Δημοκρατία με την ίδια ευκολία που καταδίκαζε τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται μια χειρότερη εκδοχή της», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αναφορά έκανε μεταξύ άλλων στην τραγωδία των Τεμπών όπου επανέλαβε τη κριτική καταγγελία του για τα ηχητικά των παραγόντων του ΟΣΕ. Θύμισε ότι τον περασμένο Νοέμβριο το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση για προανακριτική επιτροπή βάσει του πορίσματος της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας, αλλά «η κυβερνητική πλειοψηφία το απέρριψε και δεν άφησαν τη δικαιοσύνη να συνεχίσει την έρευνά της». Με αφορμή την τελευταία γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας, όπου η νεανική εγκληματικότητα έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο και το οργανωμένο έγκλημα ανθίζει.

«Την περασμένη εβδομάδα, μία νέα γυναίκα που τα είχε κάνει όλα σωστά, είχε μιλήσει, είχε καταγγείλει τον κακοποιητή της, είχε πάει στην αστυνομία για να προστατευθεί, δολοφονήθηκε έξω ακριβώς από το αστυνομικό τμήμα, στο οποίο είχε καταφύγει. Δεν μπορεί το κράτος να συνεχίσει να απογοητεύει τους πολίτες του».

Από το στόχαστρο της κριτικής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έλειψε η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης όπου σημείωσε πώς «το οικονομικό θαύμα για το οποίο επαίρονται, είναι ουσιαστικά μία επίπλαστη πραγματικότητα που βασίζεται στην πλημμυρίδα των ευρωπαϊκών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης». «Όταν θα έχουμε εξαντλήσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης θα αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε μία μοναδική ευκαιρία για τη χώρα που πήγε αναξιοποίητη. Μία μοναδική ευκαιρία για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της κοινωνίας και της οικονομίας. Εμείς είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος ευθύνης και προοπτικής», ισχυρίστηκε.

Για τον χαρακτήρα των Ευρωεκλογών ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πώς «στις 9 Ιουνίου θέλουμε μία κοινωνική Ευρώπη με ισχυρά κοινά εργαλεία αλληλεγγύης που μειώνουν τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες, που ενισχύουν την ανθεκτικότητα των οικονομιών και των κοινωνιών όλων των Ευρωπαϊκών κρατών… Θέλουμε μία Ευρώπη που ενισχύσει τη δημοκρατία και τη διαφάνεια διασφαλίζοντας τη σωστή λειτουργία του κράτους δικαίου αλλά και τον καθολικό σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…. Θέλουμε μία Ευρώπη η οποία θα μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά τους πολίτες από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης…

Θέλουμε μια Ευρώπη που διασφαλίζει την ομαλή προσαρμογή της κοινωνίας στις προκλήσεις της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης … Μια Ευρώπη που θα σέβεται και θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων. « Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε, μόνο ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε. Κατακτώντας τη δεύτερη θέση με ένα ισχυρό ποσοστό, η χώρα αποκτά αξιωματική αντιπολίτευση αξιόπιστη, υπεύθυνη, προοδευτική. Δεν έχουμε σκοπό να παραδώσουμε την Ευρώπη στο δίλημμα «Κεντροδεξιά ή Ακροδεξιά» και δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ελλάδα να δει την πολιτική αντιπαράθεση να μετατρέπεται σε φθηνή σαπουνόπερα των τέκνων της εγχώριας ελίτ. Σας δεσμεύομαι ότι στις 9 Ιουνίου θα είμαστε ξανά στην όχθη των νικητών. Και καλώ κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια ισχυρή πατρίδα. Πάρτε την παράταξη στα χέρια σας».

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr