Ευρεία τουριστική σύσκεψη στην Κω με πρωτοβουλία της Περιφέρειας

Ευρεία τουριστική σύσκεψη στην Κω με πρωτοβουλία της Περιφέρειας

Τουριστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Κω, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τον τουρισμό. Στην σύσκεψη αυτή παρευρέθηκαν ο εντεταλμένος Τουρισμού της Περιφέρειας Κώστας Χρυσοχοΐδης, ο έπαρχος Κω Γιάννης Καμπανής, ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, ο εντεταλμένος τουρισμού του Δήμου Κω Βασίλης Μανιάς, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Κων/να Σβύνου, η πρόεδρος του σωματείου τουριστικών καταλυμάτων Ελένη Παπαδούλη, ο πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων Κω Νίκος Σαμαράς, μέλη του δ.σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού.

Στην όλη διεξοδική συζήτηση κυριάρχησε το πρόβλημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού και η αντιμετώπιση του. Αυτό, όμως, δεν στάθηκε εμπόδιο στο να ακολουθήσει και μία ευρεία συζήτηση με τοποθέτηση όλων των προβλημάτων πάνω στο τραπέζι, έτσι ώστε να ενημερωθούν όλοι και να συναποφασίσουν για την επίλυση τους. Γιατί παντού υπάρχουν επί μέρους μικρά ή μεγάλα προβλήματα, που θέλουν την αντιμετώπιση και επίλυση τους. Συζητήθηκε ο τρόπος προώθησης και διαφήμισης του τουριστικού προϊόντος, το ενδεχόμενο ανάπτυξης θεματικού τουρισμού, και η δυνατότητα αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος.

Ο Κώστας Χρυσοχοΐδης άκουσε τους ομιλητές και ζήτησε από τους εκπροσώπους των φορέων να καταγράψουν περιληπτικά τις απόψεις τους και να υποβάλουν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα ελεγχθούν από την Περιφέρεια στο μέτρο και τον βαθμό που θα μπορεί να τις υλοποιήσει. Ο ίδιος γνώστης των προβλημάτων κατάφερε να γίνει κοινωνός της όλης συζήτησης και να επισημάνει πια από τα θέματα έχουν δυνατότητες επίλυσης. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τόνισε, πως είναι πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος και έχει συμβάλει τα μέγιστα στις αυξήσεις των επισκεπτών στα νησιά μας.

Το Γραφείο Τύπου

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

©2020 radioproto.gr