Ευέλικτες λύσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υποστελέχωσης στο Κτηματολόγιο Ρόδου και να βελτιωθεί το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών

Ευέλικτες λύσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υποστελέχωσης στο Κτηματολόγιο Ρόδου και να βελτιωθεί το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών

Με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Μάνος Κόνσολας ζητά να εξετάσει το ενδεχόμενο σύναψης προγραμματικής συμφωνίας με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, προκειμένου μέλη του να συνδράμουν στο έργο του Κτηματολογίου Ρόδου για συναλλαγές και πράξεις, όπου δεν απαιτείται υπογραφή υπαλλήλου και να βελτιωθεί το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει ότι λόγω της υποστελέχωσης του Κτηματολογίου Ρόδου, παραμένουν σε εκκρεμότητα χιλιάδες πράξεις, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι συναλλαγές των πολιτών, αλλά και να χάνει πολύτιμα έσοδα το Δημόσιο.

Ακόμα και στην υποθετική περίπτωση που γίνει άμεσα προκήρυξη, θα απαιτηθεί σημαντικός χρόνος για να καλυφθούν οι θέσεις και αυτό σημαίνει ότι θα διογκώνεται ο αριθμός των εκκρεμών πράξεων που θα πρέπει να διεκπεραιωθούν.

Συνεπώς, όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας, θα πρέπει να αναζητηθούν, βραχυπρόθεσμα, βέλτιστες και κυρίως ευέλικτες λύσεις, ενώ και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου έχει προτείνει τη λύση μιας προγραμματικής σύμβασης, μέσω της οποίας δικηγόροι θα μπορούν να συμβάλουν στη διεκπεραίωση πράξεων στο κτηματολόγιο για τις οποίες δεν απαιτείται η υπογραφή υπαλλήλου.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Μίκα Ιατρίδη από Πάτμο και Λέρο: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της αυτοδύναμης επιλογής για σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια και πρόοδο!»

Μίκα Ιατρίδη από Πάτμο και Λέρο: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της αυτοδύναμης επιλογής για σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια και πρόοδο!» Στην Πάτμο και τη Λέρο βρέθηκε η

©2020 radioproto.gr